rodzice Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 raczej pije . Maluszki bardzo zywotne , widzialam jak kręcily fikołki . Zawsze jestem zafascynowana tym widokiem . Quote
Ki-wi Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 A na kiedy ten porod tak dokladnie? Quote
rodzice Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Jeśli wszystko odbedzie się książkowo to 12 marca Quote
caha Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 to już niedługo :) a może sprawi pańci kolejną niespodziankę i będzie prezent na dzień kobiet ? ;) Quote
rodzice Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 teoretycznie mogłaby bo 12 marca ro 64 dzień ciąży a rodzić moze już od 58 dnia , choć wolalabym żeby przekroczyła 60 ty dzień . Oby wszystko odbyło się bez komplikacji . Quote
caha Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 i za to trzymam kciuki, za pomyślne rozwiązanie bez komplikacji :) Quote
Genia Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Wszystkiego dobrego dla maluszków i mamuski. !! Ula kolorki chyba będą czarno -białe lub białe z duzymi czarnymi znaczeniami.? Quote
rodzice Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Generalnie może być wszystko bo w poprzednim miocie Fibi dala nawet czysto białe . Fibi urodzila sie jako tricolor , teraz też łapy wybarwiaja jej sie w brąz a biorąc pod uwagę to ze Akira jest bialo sobolowa to maluszki trochę sobolu tez moga mieć .Musze stwierdzić ze ta ciaża jest inna niz poprzednia . Fibi czuje sie doskonale , ma dobry apetyt i dość juz zaokraglony brzuszek jak na ten wiek ciąży .Wyraźnie tez widze ze z jednej strony jest wiecej szczeniat niz z drugiej - pokrywa sie to z usg . Quote
Tolinka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Chcialam sie zapytac ile kosztuje taki TT z rodowodem?Wszystkiego dobrego dla mamuski i przyszlych maluszkow. Quote
rodzice Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Wczoraj była gruntownie wyczesana i naoliwiona - stękała przy tym strasznie aż mi sie śmiać chcialo . Brzuszek malutki , ale ciagle go nadstawia do miziania , nawet gościom kładzie sie pod nogi grzbietem do gory i nadstawia brzuszek . Jest bardzo przytulaśna . Wlasciwie to nie widać ze jest w ciąży bo Akira jest grubsza od niej . Quote
caha Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 to dobrze :) jeszcze troszkę i będziesz miała wesoło :) Quote
rodzice Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 ani sie nie obejrzę ! Przez to ze Fibi jest taka sprawna i nie widac po niej ciąży nie myslę o tym ze to juz niedługo i nie zrobilam zapasu gazet . Koce mam wyprane ale gazety juz powinnam gromadzić . Musze sie w koncu za to zabrać :oops: Quote
rodzice Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 zawsze razem [IMG]http://i49.tinypic.com/23m69ol.jpg[/IMG] [IMG]http://i49.tinypic.com/2qkv1ba.jpg[/IMG] [IMG]http://i48.tinypic.com/142ajq0.jpg[/IMG] brzusio [IMG]http://i48.tinypic.com/2i8vyqe.jpg[/IMG] Quote
rodzice Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Meisi jest uzależniona od Fibi , ciekawe jak zareaguje jak jej ulubiona przyjaciółka bedzie na nia warczala broniac mlodych . Quote
Ki-wi Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 To bedzie dla niej pewnie calkiem nowe doswiadczenie,ale to juz duza dziewczyna i pewnie jakos to przezyje.A dziwczyny super!!!:) Quote
Figarro Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='Ki-wi']@ Figarro gratuluje dacyzji.Jasama jak wybieralam sobie rase to wlasnie mialam do wyboru Lhasaczka , pona albo wlasnie tetetka .Ja zdecydowalam sie jak wiadomo na ostatniego, przede wszystkim dzieki rozmowom z hodowcami, ktorzy mieli w swojej hodowli i lhasaczki i tetetki.Interesuje mnie w jakim sensie chodzi ci o to , ze sa spokojniejsze lhasaki od TT, bo jak wiadomo przekazanie genow to jedna sprawa a wchowanie psiaka to druga;) @Ula gratulacje ,fajny chlopak..zreszta to juz chyba mowilam, zycz by ciaza przebiegala spokojnie i aby Fibi dobrze sie czula::))[/QUOTE] Trudny to był wybór , jednak z powodu moich służbowych wyjazdów jeszcze przez jakiś czas psiak będzie zostawał z moją mamą która , która może nie mieć siły na dłuższe spacery. Byłam na wystawie w Bydgoszczy i tam ostatecznie klamka zapadła.Widziałam trójkę złotych terierów z którymi dziewczyna nie radziła sobie wcale. Szczekały , kręciły się , ciągnęły, lhasa apso wypadły w korzystniejszym świetle. Quote
Figarro Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Dziewczyny nie zamordujcie mnie , zdaje sobie sprawę z tego, że nie wszystkie takie są i mnóstwo zależy od wychowania. Quote
mysza30 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 A podobno słyszłam że jest na odwrót. Ale jak szukasz psa patrząc na zachowanie psów na wystawach to polecam wilczarza, byłam też na wystawie w bydgoszczy na ringu dla ozdobnych z bichonem i miałam ze sobą suczkę wilczarza,przeleżała całą wystawę na miejscu, ale w domu istny czort, pozory mylą. Quote
Ki-wi Posted March 8, 2010 Author Posted March 8, 2010 [quote name='Figarro']Trudny to był wybór , jednak z powodu moich służbowych wyjazdów jeszcze przez jakiś czas psiak będzie zostawał z moją mamą która , która może nie mieć siły na dłuższe spacery. Byłam na wystawie w Bydgoszczy i tam ostatecznie klamka zapadła.Widziałam trójkę złotych terierów z którymi dziewczyna nie radziła sobie wcale. Szczekały , kręciły się , ciągnęły, lhasa apso wypadły w korzystniejszym świetle.[/QUOTE] Figarro , jak bys zobaczyla mojego psiaka to bys sie zdecydowala na TT ;) nie zartuje, uwazam, ze kazdy musi wybrac wedlug siebie a skoro do tego rodzice , ktorzy sa pewnie starszymy osobami maja zostawac z psem to mysle , ze maly LA to tez dobry wybor, no w koncu to bliscy kuzyni:) Wiesz juz kiedy bedziesz miala malenstwo? Quote
rodzice Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Fibi troszkę zaczyna drapać w posłanie , mniej je a mleczko juz w sutkach . Myśle jednak ze to jeszcze trochę potrwa . Dzisiaj 60 dzień , 2 lata temu rodziła w 64 dniu - bylo 8 ślicznych brzdąców . Quote
rodzice Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 jeszcze nie jesteśmy gotowi na poród , dobrze byloby zeby jeszcze poczekała . Quote
mrowa23 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 daj spokoj Ulka rodzcie juz bo ja tak od tych 60 dni te kciukasy sciskam ;) kochana zasieg padl, jutro bede do ciebei dzwonic jak bede w poznaniu :) Quote
Recommended Posts