Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

teoretycznie mogłaby bo 12 marca ro 64 dzień ciąży a rodzić moze już od 58 dnia , choć wolalabym żeby przekroczyła 60 ty dzień . Oby wszystko odbyło się bez komplikacji .

Posted

Generalnie może być wszystko bo w poprzednim miocie Fibi dala nawet czysto białe . Fibi urodzila sie jako tricolor , teraz też łapy wybarwiaja jej sie w brąz a biorąc pod uwagę to ze Akira jest bialo sobolowa to maluszki trochę sobolu tez moga mieć .Musze stwierdzić ze ta ciaża jest inna niz poprzednia . Fibi czuje sie doskonale , ma dobry apetyt i dość juz zaokraglony brzuszek jak na ten wiek ciąży .Wyraźnie tez widze ze z jednej strony jest wiecej szczeniat niz z drugiej - pokrywa sie to z usg .

Posted

Wczoraj była gruntownie wyczesana i naoliwiona - stękała przy tym strasznie aż mi sie śmiać chcialo . Brzuszek malutki , ale ciagle go nadstawia do miziania , nawet gościom kładzie sie pod nogi grzbietem do gory i nadstawia brzuszek . Jest bardzo przytulaśna . Wlasciwie to nie widać ze jest w ciąży bo Akira jest grubsza od niej .

Posted

ani sie nie obejrzę ! Przez to ze Fibi jest taka sprawna i nie widac po niej ciąży nie myslę o tym ze to juz niedługo i nie zrobilam zapasu gazet . Koce mam wyprane ale gazety juz powinnam gromadzić . Musze sie w koncu za to zabrać :oops:

Posted

zawsze razem
[IMG]http://i49.tinypic.com/23m69ol.jpg[/IMG]

[IMG]http://i49.tinypic.com/2qkv1ba.jpg[/IMG]

[IMG]http://i48.tinypic.com/142ajq0.jpg[/IMG]
brzusio
[IMG]http://i48.tinypic.com/2i8vyqe.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Ki-wi']@ Figarro gratuluje dacyzji.Jasama jak wybieralam sobie rase to wlasnie mialam do wyboru Lhasaczka , pona albo wlasnie tetetka .Ja zdecydowalam sie jak wiadomo na ostatniego, przede wszystkim dzieki rozmowom z hodowcami, ktorzy mieli w swojej hodowli i lhasaczki i tetetki.Interesuje mnie w jakim sensie chodzi ci o to , ze sa spokojniejsze lhasaki od TT, bo jak wiadomo przekazanie genow to jedna sprawa a wchowanie psiaka to druga;)
@Ula
gratulacje ,fajny chlopak..zreszta to juz chyba mowilam, zycz by ciaza przebiegala spokojnie i aby Fibi dobrze sie czula::))[/QUOTE]

Trudny to był wybór , jednak z powodu moich służbowych wyjazdów jeszcze przez jakiś czas psiak będzie zostawał z moją mamą która , która może nie mieć siły na dłuższe spacery.
Byłam na wystawie w Bydgoszczy i tam ostatecznie klamka zapadła.Widziałam trójkę złotych terierów z którymi dziewczyna nie radziła sobie wcale.
Szczekały , kręciły się , ciągnęły, lhasa apso wypadły w korzystniejszym świetle.

Posted

A podobno słyszłam że jest na odwrót. Ale jak szukasz psa patrząc na zachowanie psów na wystawach to polecam wilczarza, byłam też na wystawie w bydgoszczy na ringu dla ozdobnych z bichonem i miałam ze sobą suczkę wilczarza,przeleżała całą wystawę na miejscu, ale w domu istny czort, pozory mylą.

Posted

[quote name='Figarro']Trudny to był wybór , jednak z powodu moich służbowych wyjazdów jeszcze przez jakiś czas psiak będzie zostawał z moją mamą która , która może nie mieć siły na dłuższe spacery.
Byłam na wystawie w Bydgoszczy i tam ostatecznie klamka zapadła.Widziałam trójkę złotych terierów z którymi dziewczyna nie radziła sobie wcale.
Szczekały , kręciły się , ciągnęły, lhasa apso wypadły w korzystniejszym świetle.[/QUOTE]

Figarro , jak bys zobaczyla mojego psiaka to bys sie zdecydowala na TT ;) nie zartuje, uwazam, ze kazdy musi wybrac wedlug siebie a skoro do tego rodzice , ktorzy sa pewnie starszymy osobami maja zostawac z psem to mysle , ze maly LA to tez dobry wybor, no w koncu to bliscy kuzyni:) Wiesz juz kiedy bedziesz miala malenstwo?

Posted

Fibi troszkę zaczyna drapać w posłanie , mniej je a mleczko juz w sutkach . Myśle jednak ze to jeszcze trochę potrwa . Dzisiaj 60 dzień , 2 lata temu rodziła w 64 dniu - bylo 8 ślicznych brzdąców .