Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ty nie masz psinka? ja mam Yoghiego :)

p.s ta chi z video urodzila 3 chlopaczkow,niestety porod cesarskim cieciem
[IMG]http://www.postimage.org/aV1ZrExr.jpg[/IMG]

• 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 9 months later...
Posted

słuchajcie u znajomej suczka właśnie urodziła 8 szczeniąt:) 2 suczki i 6 piesków. wszystkie kolory!! białe, czarne, merle(czarne w rude kropki), w łatki...jest też piesek błękitny w białe łatki:)

Posted

Jej 8-smioro maluszków:crazyeye:taka ilosc to chyba rzadkość wsród chi.A mamusia duża była,dala sbie sama rade?

patti mam do ciebie pytanie masz pare suczek wiec masz doswiadczenie ,bo ja to zielona jestem zupełnie.moja sunia wczoraj dostła cieczke 19 listopada konczy 9 miesiecy czy to oznacza ,ze teraz co pół roku juz bedzie miała?Czy druga może dostac jeszcze nie wiadomo kiedy?I jesli suczka ma cieczke co 6 miesiecy to licze tak np. dostła 6 listopada to 6 miesięcy licze od 6 listopada do nastepnej cieczki czy jak skonczy?

Posted

Sunia waży 2,5kg, także duża nie jest:) rodziła sama, bez problemów, 8mkę urodziła w 2 godziny:)

co do pytania: te pół roku liczysz od początku ostatniej cieczki, nie od końca. a czy dostanie za pół roku...to bywa różnie. są suczki które mają dokładnie co pół roku, ale niektóre mają co 8 a nawet 9 miesięcy, i to też jest normalne. u nas są i takie i takie sunie. moja Lili miała cieczkę w połowie lutego a następną dopiero dostała teraz niedawno(tzn miała odstęp 8 miesięcy) Ale najczęściej jest to jednak pół roku. warto tego pilnować bo wtedy będziesz wiedziała kiedy się MNIEJ WIĘCEJ spodziewać. jak to się unormuje to potem szczenięta też nic nie zmieniają(tzn jeśli suczka miałaby co pół roku, i np miała cieczkę w styczniu, w marcu urodziła, to nast cieczkę będzie miała w lipcu, szczenięta tej przerwy nie wydłużają).

Posted

Ja na wiosne planuje powiekszyc swoja rodzine o pieska błękitnego ale jak sprawdzam ogloszenia to jeszcze nigdy takiego nie widzialam.Znacie moze jakas dobra hodowle u ktorej pojawiaja sie pieski tego koloru,moze byc nawet w Czechach

Posted

patti dziekuje Ci za wyczerpującą odpowiedz ,bo ja jeszcze za bardzo sie w tym wszystkim nie orientuje.Wolałabym ,by miała rzadziej .To teraz jak drugą dostnie np. za pół roku to już będzie wiadomo ,że bedzie miała co pół roku,a jak za 8 mieciecy to raczej co 8?.A planowałam jechacćna wystawe z sunia do Poznania dobrze ,że sie nie zapisałam ,bo kasa ,by przepadła.Ze wzgledu na wystawe dobrze jest wiedziec kiedy pies bedzie miał ,bo wiadomo trzeba wczesniej oplacic ,a jak suczka dostnie cieczke to udziału w wystawach nie moze brać.

Tamta sunia szybciutko urodziła ta ósemeczkę,a maluszki duże są ?

Posted

Najczęściej jest właśnie tak że jak suczka ma żadziej to będzie tak miała zawsze, a jak co pół roku to już też tak zostanie. to stwierdzam na podstawie naszych suczek:) ale wiadomo natura nie jest nigdy do końca przewidywalna.