cuciola Posted October 19, 2007 Posted October 19, 2007 a ty nie masz psinka? ja mam Yoghiego :) p.s ta chi z video urodzila 3 chlopaczkow,niestety porod cesarskim cieciem [IMG]http://www.postimage.org/aV1ZrExr.jpg[/IMG] Quote
Neva Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Proszę bardzo jak śpia jak aniołki a w brzuszku takie wierciołki z nich Quote
cuciola Posted October 20, 2007 Author Posted October 20, 2007 ciekawe czy te ciemne sie rozjasnia :) Quote
neverend Posted October 21, 2007 Posted October 21, 2007 nie mam cuciola... mam kota.. ale bardzo chcę mieć chi... biedna sunia...szczeniaczków..dużo..siły nie mała biedna..:( Quote
guga1403 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Co słychać u "TRZECH MUSZKIETERÓW", ? proszę o nowe fotki, tym razem z mamusią ;) Quote
pa-ttti Posted October 31, 2009 Posted October 31, 2009 słuchajcie u znajomej suczka właśnie urodziła 8 szczeniąt:) 2 suczki i 6 piesków. wszystkie kolory!! białe, czarne, merle(czarne w rude kropki), w łatki...jest też piesek błękitny w białe łatki:) Quote
marteczka77 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Jej 8-smioro maluszków:crazyeye:taka ilosc to chyba rzadkość wsród chi.A mamusia duża była,dala sbie sama rade? patti mam do ciebie pytanie masz pare suczek wiec masz doswiadczenie ,bo ja to zielona jestem zupełnie.moja sunia wczoraj dostła cieczke 19 listopada konczy 9 miesiecy czy to oznacza ,ze teraz co pół roku juz bedzie miała?Czy druga może dostac jeszcze nie wiadomo kiedy?I jesli suczka ma cieczke co 6 miesiecy to licze tak np. dostła 6 listopada to 6 miesięcy licze od 6 listopada do nastepnej cieczki czy jak skonczy? Quote
pa-ttti Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Sunia waży 2,5kg, także duża nie jest:) rodziła sama, bez problemów, 8mkę urodziła w 2 godziny:) co do pytania: te pół roku liczysz od początku ostatniej cieczki, nie od końca. a czy dostanie za pół roku...to bywa różnie. są suczki które mają dokładnie co pół roku, ale niektóre mają co 8 a nawet 9 miesięcy, i to też jest normalne. u nas są i takie i takie sunie. moja Lili miała cieczkę w połowie lutego a następną dopiero dostała teraz niedawno(tzn miała odstęp 8 miesięcy) Ale najczęściej jest to jednak pół roku. warto tego pilnować bo wtedy będziesz wiedziała kiedy się MNIEJ WIĘCEJ spodziewać. jak to się unormuje to potem szczenięta też nic nie zmieniają(tzn jeśli suczka miałaby co pół roku, i np miała cieczkę w styczniu, w marcu urodziła, to nast cieczkę będzie miała w lipcu, szczenięta tej przerwy nie wydłużają). Quote
monikawaw Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Ja na wiosne planuje powiekszyc swoja rodzine o pieska błękitnego ale jak sprawdzam ogloszenia to jeszcze nigdy takiego nie widzialam.Znacie moze jakas dobra hodowle u ktorej pojawiaja sie pieski tego koloru,moze byc nawet w Czechach Quote
marteczka77 Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 patti dziekuje Ci za wyczerpującą odpowiedz ,bo ja jeszcze za bardzo sie w tym wszystkim nie orientuje.Wolałabym ,by miała rzadziej .To teraz jak drugą dostnie np. za pół roku to już będzie wiadomo ,że bedzie miała co pół roku,a jak za 8 mieciecy to raczej co 8?.A planowałam jechacćna wystawe z sunia do Poznania dobrze ,że sie nie zapisałam ,bo kasa ,by przepadła.Ze wzgledu na wystawe dobrze jest wiedziec kiedy pies bedzie miał ,bo wiadomo trzeba wczesniej oplacic ,a jak suczka dostnie cieczke to udziału w wystawach nie moze brać. Tamta sunia szybciutko urodziła ta ósemeczkę,a maluszki duże są ? Quote
pa-ttti Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Najczęściej jest właśnie tak że jak suczka ma żadziej to będzie tak miała zawsze, a jak co pół roku to już też tak zostanie. to stwierdzam na podstawie naszych suczek:) ale wiadomo natura nie jest nigdy do końca przewidywalna. Quote
Recommended Posts