Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bejotka napisał(a):
A co z Tadziem? Już okrzepł i nie kąsa? :)

Dzięki zaangażowaniu pracownicy schroniska Emilki, Tadzik złagodniał :lol: Póki co zaufał tylko jej, chodzi za nia krok w krok, przytula sie i domaga miziania. Resztę dwunogów akceptuje póki nic od niego nie chcą hihi. Z dnia na dzień idzie mu coraz lepiej, nadal nie lubi smyczy, ale powoli sie do niej przekonuje. Nie reaguje juz agresją na każdy kontakt z człowiekiem.
Tadzik ma około 8 lat. Ma swój charakterek i jego przyszły właściciel musi o tym pamiętać. Powinien trafić do domu bez dzieci.
Tadeusz z dnia na dzień robi coraz wieksze postępy, już niedługo wstawimy kolejne informacje na temat łobuziaka :)

Posted

Bruno to około 6 letni psiak w typie wyżełka. Ma śliczny dereszowaty krawat. Bruno to dostojny, poważny Pan :) Jest bardzo grzeczny ładnie chodzi an smyczy, nie ciągnie, dogaduje sie z psami jednym słowem psi ideał. Jest bardzo kochany...swoją wyżłowatośc okazuje ciągłym niuchaniem tylko czasami melduje sie na obowiązkowym głaskanku.

Posted

Bejotka napisał(a):
I opisik Atosa, jak jeszcze jesteś, pliiiiizzzz.... :)

Atosikowy opis musi zrobić Ania, ja tylko na szybko fotki robiłam :)

Beatko jak mozesz to napisz mi jakie psiaki nie mają jeszcze ogłoszeń. Z góry dzięki!!! ;)

Posted

Doma17 napisał(a):
Beatko jak mozesz to napisz mi jakie psiaki nie mają jeszcze ogłoszeń. Z góry dzięki!!! ;)

Nie licząc tych teraz podanych, które lada moment ogłoszę - ogłoszeń nie mają: Rocky, Berta, Tramp, Karol, Laila, Szalej, Wandzia i Aria.
Powymieniam fotki na te nowe, ładne - tym psiakom, które są już ogłoszone :)

Posted

Atos jakiś czas temu został znaleziony na jednym z osiedli. Był skołtuniony i bardzo zaniedbany. Pani, która go znalazła zaprowadziła go do psiego fryzjera i do weterynarza. Pies został ostrzyżony i podleczony ( miał zapalenie ucha ). Pani postanowiła zatrzymać Atosa. Niestety po ok 3 tygodniach w nowym domu Atos zaczął wykazywać agresję w stosunku do domowników ( wcześniej podwarkiwał na domowników i ugryzł fryzjera). Gdy zaczął atakować syna kobieta oddała go do schroniska. Atos jest psem o zdecydowanym charakterze.. dziećmi. Ogólnie Atos jest wesołym i energicznym psem, który lubi postawić na swoim. Atos ma ok 7 lat.

Posted

Lintek jest około 3 letnim rudym psiakiem. Zupełnie nie radzi sobie w schroniskowym boksie. Prawie cały czas siedzi w środku. :( widać, że był podwórkowym psiakiem, nie umie chodzic na smyczy, biega w kółko i cały sie plącze. Jak najszyciej chce wyjść i nie wracać. Ma nadzieje, ze juz nie wróci do boksu. Lintek na spacerze domaga sie kontaktu z człowiekiem widać, ze bardzo mu go brakuje. Świetnie sprawdziłby sie jako podwórkowy stróż :)

Posted

Fanta to 10 letnia czekoladowa suczka w typie dobermana. Przez 10 lat miała dom, rodzinę, ciepełko i własne posłanie...a teraz ma tylko schroniskowy boks :( Fanta do schroniska została oddana przez właścicieli, jej Pańcia wyjechała i zostawiła psa matce która nie miała ochoty zajmować się psem. Fanta mieszkała w bloku, z dziećmi, za całą rodziną. To kochana suczka. Bardzo sie boi, brakuje jej kontaktu z człowiekiem. Na spacerze ały czas sie przytula. Bardzo ładnie chodzi na smyczy. Jest śliczna..zupełnie nie widać, ze jest już dojrzałą panią ;)

Posted

Kant:

Tofia i Max to kolejny przykład ludzkiej bezmyślności. Porzucone przez właściciela zostawione u "opiekunki" która nagle po kilku latach dostała astmy i nie może zajmowąc sie psami. Psami które są wpatrzone w nią jak w obrazek...co z tego juz są stare. Dobrze, ze maja chociaż siebie.
Max to 8 letni amstaff. Jest bardzo pozytywny. Przytula się całym ciałkiem...całym dużym ciałkiem :) Uwielbia ludzi, rozdaje buziaki i wywala sie brzuchem do góry. Ale ma siłę którą potrafi wykorzystać. Musi trafic do własciciela który bedzie pamietał o jego mocy :)
Tofia to 10 letnia malutka starsza sunia. Jest malutka, cichutka, grzeczniutka. Strasznie sie boi, nikomu nie ufa i chce wrócic do domu...do domu którego juz nie ma :(
Tofka zupełnie nie funkcjonuje bez Maxa strasznie sie boi i chce do braciszka. Najlepiej gdyby znalazły wspólny, kochający dom na zawsze

Posted

Dziś pytano mnie o owczarka niemieckiego z ogłoszenia "Słów kilka do tych, co szukają wilka" :) Zachwalałam pod niebiosa Batora i poprosiłam o telefon ...

P.S. Czekam na opis Werki :)

Posted

Dragoniasty ma się świetnie. :)

Za to niedawno spotkałam w pracy, całkiem przypadkiem, właściciela Egona, Pan bardzo chwalił psiaka, świetnie Egon dogaduje się w domu z kotem, Pan obiecał, że kiedyś przyjdzie do sklepu razem z Egoniastym. :)