Doma17 Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 Bejotka napisał(a):A co z Tadziem? Już okrzepł i nie kąsa? :) Dzięki zaangażowaniu pracownicy schroniska Emilki, Tadzik złagodniał :lol: Póki co zaufał tylko jej, chodzi za nia krok w krok, przytula sie i domaga miziania. Resztę dwunogów akceptuje póki nic od niego nie chcą hihi. Z dnia na dzień idzie mu coraz lepiej, nadal nie lubi smyczy, ale powoli sie do niej przekonuje. Nie reaguje juz agresją na każdy kontakt z człowiekiem. Tadzik ma około 8 lat. Ma swój charakterek i jego przyszły właściciel musi o tym pamiętać. Powinien trafić do domu bez dzieci. Tadeusz z dnia na dzień robi coraz wieksze postępy, już niedługo wstawimy kolejne informacje na temat łobuziaka :) Quote
Doma17 Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 Bruno to około 6 letni psiak w typie wyżełka. Ma śliczny dereszowaty krawat. Bruno to dostojny, poważny Pan :) Jest bardzo grzeczny ładnie chodzi an smyczy, nie ciągnie, dogaduje sie z psami jednym słowem psi ideał. Jest bardzo kochany...swoją wyżłowatośc okazuje ciągłym niuchaniem tylko czasami melduje sie na obowiązkowym głaskanku. Quote
Doma17 Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 Bruno na dzisiejszym biegu na 6 łap :) I na koniec straszy mieszkaniec schroniska- Tedi :) Quote
Bejotka Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 I opisik Atosa, jak jeszcze jesteś, pliiiiizzzz.... :) Quote
Doma17 Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 Bejotka napisał(a):I opisik Atosa, jak jeszcze jesteś, pliiiiizzzz.... :) Atosikowy opis musi zrobić Ania, ja tylko na szybko fotki robiłam :) Beatko jak mozesz to napisz mi jakie psiaki nie mają jeszcze ogłoszeń. Z góry dzięki!!! ;) Quote
Bejotka Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Doma17 napisał(a):Beatko jak mozesz to napisz mi jakie psiaki nie mają jeszcze ogłoszeń. Z góry dzięki!!! ;) Nie licząc tych teraz podanych, które lada moment ogłoszę - ogłoszeń nie mają: Rocky, Berta, Tramp, Karol, Laila, Szalej, Wandzia i Aria. Powymieniam fotki na te nowe, ładne - tym psiakom, które są już ogłoszone :) Quote
Doma17 Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Nowe domki mają: Serwus: :multi: Misiunia: :multi: Tramp: :multi: Oraz Vespa: :multi: Quote
Ania_i_Kropka Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Atos jakiś czas temu został znaleziony na jednym z osiedli. Był skołtuniony i bardzo zaniedbany. Pani, która go znalazła zaprowadziła go do psiego fryzjera i do weterynarza. Pies został ostrzyżony i podleczony ( miał zapalenie ucha ). Pani postanowiła zatrzymać Atosa. Niestety po ok 3 tygodniach w nowym domu Atos zaczął wykazywać agresję w stosunku do domowników ( wcześniej podwarkiwał na domowników i ugryzł fryzjera). Gdy zaczął atakować syna kobieta oddała go do schroniska. Atos jest psem o zdecydowanym charakterze.. dziećmi. Ogólnie Atos jest wesołym i energicznym psem, który lubi postawić na swoim. Atos ma ok 7 lat. Quote
Doma17 Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Lintek jest około 3 letnim rudym psiakiem. Zupełnie nie radzi sobie w schroniskowym boksie. Prawie cały czas siedzi w środku. :( widać, że był podwórkowym psiakiem, nie umie chodzic na smyczy, biega w kółko i cały sie plącze. Jak najszyciej chce wyjść i nie wracać. Ma nadzieje, ze juz nie wróci do boksu. Lintek na spacerze domaga sie kontaktu z człowiekiem widać, ze bardzo mu go brakuje. Świetnie sprawdziłby sie jako podwórkowy stróż :) Quote
Doma17 Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Fanta to 10 letnia czekoladowa suczka w typie dobermana. Przez 10 lat miała dom, rodzinę, ciepełko i własne posłanie...a teraz ma tylko schroniskowy boks :( Fanta do schroniska została oddana przez właścicieli, jej Pańcia wyjechała i zostawiła psa matce która nie miała ochoty zajmować się psem. Fanta mieszkała w bloku, z dziećmi, za całą rodziną. To kochana suczka. Bardzo sie boi, brakuje jej kontaktu z człowiekiem. Na spacerze ały czas sie przytula. Bardzo ładnie chodzi na smyczy. Jest śliczna..zupełnie nie widać, ze jest już dojrzałą panią ;) Quote
Doma17 Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Kant: Tofia i Max to kolejny przykład ludzkiej bezmyślności. Porzucone przez właściciela zostawione u "opiekunki" która nagle po kilku latach dostała astmy i nie może zajmowąc sie psami. Psami które są wpatrzone w nią jak w obrazek...co z tego juz są stare. Dobrze, ze maja chociaż siebie. Max to 8 letni amstaff. Jest bardzo pozytywny. Przytula się całym ciałkiem...całym dużym ciałkiem :) Uwielbia ludzi, rozdaje buziaki i wywala sie brzuchem do góry. Ale ma siłę którą potrafi wykorzystać. Musi trafic do własciciela który bedzie pamietał o jego mocy :) Tofia to 10 letnia malutka starsza sunia. Jest malutka, cichutka, grzeczniutka. Strasznie sie boi, nikomu nie ufa i chce wrócic do domu...do domu którego juz nie ma :( Tofka zupełnie nie funkcjonuje bez Maxa strasznie sie boi i chce do braciszka. Najlepiej gdyby znalazły wspólny, kochający dom na zawsze Quote
Bejotka Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 Dziś pytano mnie o owczarka niemieckiego z ogłoszenia "Słów kilka do tych, co szukają wilka" :) Zachwalałam pod niebiosa Batora i poprosiłam o telefon ... P.S. Czekam na opis Werki :) Quote
phase Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 Dragoniasty ma się świetnie. :) Za to niedawno spotkałam w pracy, całkiem przypadkiem, właściciela Egona, Pan bardzo chwalił psiaka, świetnie Egon dogaduje się w domu z kotem, Pan obiecał, że kiedyś przyjdzie do sklepu razem z Egoniastym. :) Quote
Recommended Posts