Bejotka Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='oddechmotyla']Ramzes i Szarik za TM [*] ;( [/QUOTE] Biedne, poczciwe, kochane psiaki. Za TM nic już nie będzie bolało... Samotne serduszka też nie... :( Śpijcie spokojnie [*] Jutro im zdejmę ogłoszenia, szkoda, że nic nie dały... :( [quote name='oddechmotyla']Bejotka ten psiak w Jonkowie to Dżasper, będziemy organizować transport do naszego schroniska ;( [/QUOTE] A jednak!! Jak już przyjedzie z Jonkowa i dostanie się pod Twoje skrzydła - napiszesz mi o nim coś od siebie i zmienię mu treść ogłoszenia... Karli/Dżasper to piękny pies. Pewnie znajdziemy mu domek :) Quote
Jagoda1 Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 [quote name='oddechmotyla'] Bejotka ten psiak w Jonkowie to Dżasper, będziemy organizować transport do naszego schroniska ;( ([/QUOTE] "Zapomniał" TOZ sprawdzić chipy? Quote
oddechmotyla Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Tam wgl nie ma czytnika dopiero jak rozmawiałam z Izą z TOZu to załatwiła czytnik... Najgorsze jest to, że może tam siedzieć już ok roku bo jak dzisiaj Pani dyrektor zadzwoniła do "właściciela" to powiedział, że Dżasper zaginął im 3 tygodnie po adopcji i jakoś im z głowy wyleciało żeby schronisko poinformować... :angryy: No nic najważniejsze żeby go zabrać z tego łańcucha... nie mogę się doczekać aż go zobaczę, chociaż wolała bym oglądać zdjęcia jak leży na kanapie :( Przypomniałam sobie, że jest jeden plus... dzisiaj poszedł kolejny szczeniaczek (jamniczkowata psinka) do adopcji trafił do bardzo fajnej rodzinki, miałam okazję porozmawiać dłużej z nową właścicielką i jej dziećmi bo szłam z nimi od przystanku do schroniska :) Quote
Bejotka Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Miałam kilka wiadomości po ukazaniu się ogłoszenia - ludzie pytali kiedy mogą przyjść po szczeniaka, ile muszą zabrać pieniędzy ze sobą itp.... Z rozmów wynikało, że się wybierają :) Przykładnie udzielałam informacji, podawałam godziny otwarcia, zachęcałam jak mogłam. Oby te kruszyny szły do domków jak najszybciej.... Quote
Jagoda1 Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 [quote name='oddechmotyla']Tam wgl nie ma czytnika dopiero jak rozmawiałam z Izą z TOZu to załatwiła czytnik... Najgorsze jest to, że może tam siedzieć już ok roku bo jak dzisiaj Pani dyrektor zadzwoniła do "właściciela" to powiedział, że Dżasper zaginął im 3 tygodnie po adopcji i jakoś im z głowy wyleciało żeby schronisko poinformować... :angryy: No nic najważniejsze żeby go zabrać z tego łańcucha... nie mogę się doczekać aż go zobaczę, chociaż wolała bym oglądać zdjęcia jak leży na kanapie :( Przypomniałam sobie, że jest jeden plus... dzisiaj poszedł kolejny szczeniaczek (jamniczkowata psinka) do adopcji trafił do bardzo fajnej rodzinki, miałam okazję porozmawiać dłużej z nową właścicielką i jej dziećmi bo szłam z nimi od przystanku do schroniska :)[/QUOTE] Mają czytniki... Odpowiedzią było, że być moze "przeoczyli". Nie ma usprawiedliwienia na takie podejscie. Dla nich to jeden z psów, dla nas dramat, że piekny,madry pies tkwi tam tak długo, na łancuchu.:shake: Do mnie też telefonuja w sprawie szczeniąt. Wszystkim kruszynkom życzymy, by trafiły dobrze, nie wisiały na łańcuchu... Quote
oddechmotyla Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Zapraszam na wątek Diunki : [url]http://www.dogomania.pl/threads/219560-Diunka-8-lat-w-schronisku-czeka-na-nowych-w%C5%82a%C5%9Bcicieli-w-DT-Olsztyn[/url] Quote
lanka Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 [quote name='oddechmotyla']Ramzes i Szarik za TM [*] ;( .................... Same złe wieści... ;([/QUOTE] kurcze w sobote bylismy z Szarikiem[/IMG] na spacerze!!!! co sie stało????? :( :( ;( [IMG]http://tnij.net/FJZ5[/IMG] Quote
oddechmotyla Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 [quote name='lanka']kurcze w sobote bylismy z Szarikiem[/IMG] na spacerze!!!! co sie stało????? :( :( ;( [IMG]http://tnij.net/FJZ5[/IMG][/QUOTE] Magda (weterynarz) na porannym obchodzie znalazła go w boksie, leżał na ziemi i potwornie wył, nie był w stanie wstać, miał potworną biegunkę... Pani doktor podjęła decyzję o eutanazji. [*] Quote
oddechmotyla Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Zapraszam na bazarek dla Diuneczki : [url]http://www.dogomania.pl/threads/219570-Prezenty-pod-chink%C4%99-i-nie-tylko-Diunka-zbiera-na-karm%C4%99-i-leki-do-21.12.11-g.20.00?p=18210957#post18210957[/url] Quote
oddechmotyla Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Karli to Dżasper oczywiście psiak ma chip i jutro przejeżdża do naszego schroniska :) Quote
Jagoda1 Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 [quote name='oddechmotyla']Karli to Dżasper oczywiście psiak ma chip i jutro przejeżdża do naszego schroniska :)[/QUOTE] Psiaku, juz nie bedziesz na łańcuchu, masz zagwarantowane spacery! Quote
oddechmotyla Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Nie mogę się doczekać aż go zobaczę i przytulę :) Już kupiłam mu puszeczkę na przywitanie bo pewnie chudzinka z niego... Quote
magenka1 Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 [B]Mamy w schronisku w Szczytnie 4 miesięczną sunię z chorym oczkiem,sunia może trafić na tydzień do kliniki na leczenie w Olsztynie a dt mamy dla niej od 2 stycznia.Szukamy osoby,która może sunie przetrzymać przez okres świąteczny,aby nie musiała wracać do schroniska.[/B] Quote
Bejotka Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Dostałam wiadomość z zapytaniem o Czekana - jak reaguje na dzieci i czy lubi jeździć samochodem. Quote
oddechmotyla Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Czekan jest wspaniałym psem, bardzo łagodnym, nie zrobi dzieciom krzywdy na pewno :) Jeżeli chodzi o jazdę samochodem to ciężko powiedzieć, może w sobotę ktoś będzie samochodem i sprawdzimy :) Quote
Jagoda1 Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 [quote name='Bejotka']Dostałam wiadomość z zapytaniem o Czekana - jak reaguje na dzieci i czy lubi jeździć samochodem.[/QUOTE] Niech Państwo przyjadą z dziećmi do schroniska... Kazde dziecko jest inne;) Quote
Bejotka Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Dziecko ma 2 lata. Napisałam do pani Izy, żeby przyjechała z mężem i dzieckiem w sobotę. Jeśli napisze, że przyjedzie - o której godzinie najlepiej, żebyście wszyscy byli? Quote
oddechmotyla Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 ja jestem od 9:30 ale czekana z szogunem i frodo bierzemy na spacer jako pierwszych ok 10, najlepiej jakby na 10 byli żeby ich nie wyciągać kilka razy tylko od razu by z nami na spacer zapoznawczy poszli :) Quote
Bejotka Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Na przykładzie Czekana widać ile znaczą dobre fotki w ogłoszeniach. Tylko mu zmieniłam marne fotki na nowe, ładne - od razu przyszła wiadomość i widzę też sporo odsłon numeru telefonu. Dobre zdjęcia to podstawa przy ogłaszaniu psiaków. Quote
Bejotka Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Bardzo Was proszę o fotki: Czakiego, Hebana, Loli, Deresza, Dusi, Bugiego, Negro, Rapsa, Żabola, Zorki, Astona, Gonzo, Foresta, Mono ... i innych Quote
Jagoda1 Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 Dzis, to wiem na pewno, że jeden maluszek znalazł naprawdę super dom! Jutro ma przyjechac do schroniska Pani zainteresowana Czekanem. Quote
Bejotka Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 [quote name='Jagoda1']Jutro ma przyjechac do schroniska Pani zainteresowana Czekanem.[/QUOTE] No proszę, to inna pani :) Po Czekana zaraz się ustawi kolejka :) Quote
Bejotka Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Napisała do mnie pani, która adoptowała szczeniaczka (wcześniej do mnie pisała, który konkretnie im się spodobał). Tę sunię: [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-BJKxL_usqzk/TuOx2HFgXuI/AAAAAAAADfc/FqtLpXBt7U8/s640/DSC01802.JPG[/IMG] Pisze bardzo rozżalona, że nikt nie poinformował, że szczeniak jest bardzo chory. Jest pod opieką weterynarza, dzieci w domu płaczą, wydali już spore pieniądze, ale pisze, ze to nie jest takie ważne, tylko dlaczego nikt nawet nie wiedział, że sunia jest chora i cierpi.... :( Quote
Bejotka Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 [quote name='wadercia']o matko a co jest suni ?:([/QUOTE] Nie wiem. Zapytałam. Czekam. W sprawie Czekana: okazało się, że Pani Iza, która się ze mną skontaktowała, jest z Redy. Przyjeżdżają na święta do Mrągowa. Jeśli Czekan nie znajdzie domku do czasu ich przyjazdu (wie, że nie może go jakby zarezerwować) - przyjadą po niego. Mieli kiedyś bardzo podobnego psa... Pyta też, czy schronisko będzie otwarte w wigilię. Quote
Recommended Posts