Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję :) co to był za wspaniały weckend . Tyle różnych rzeczy otworzyliśmy i zamkneliśmy ze nie wiem co ważniejsze i co wam mam napisać. Wystawialiśm się na 2 wystawach w sobote na [B]Specjalistycznej Wystawie Chartów w BERLINIE[/B] a w niedziele na [B]Międzynarodowej w Katowicach[/B] . Ponieważ na tym forum jest mało afganiarzy myle że dzielenie się wieściami , stawką i sposobem oceny i filmem z wystawy specjakistycznej jest dla większości mało interesujace ( "FART" tobie ten film uprasuje i wysle na meila mam też fotki borzoi - z berlina) no i mojej Ani zdam relacje z Saluk pisanie tu tego to strata czasu). W Berlinie poszło man rewelacyjnie a w Katowicach jeszcze lepiej. Teraz idę do pracy ale wieczorkiem wstawie co nie co - mam dużo fotek.
Po wystawie sedzia ringowy Pan Jipping przyszedł do nas zapoznać się z NASZYM KENNELEM dostaliśmy od niego bardzo duzo komplementów i powiem wam że nie spodziewałam sie usłyszeć tylu ciepłych słów od rodowlitego Holendra.

Posted

Iwona poszlas po bandzie ze swistem, dla pelnej uciechy zbraklo mi tylko meskiego Juniora, ale mam nadzieje, ze nastepnym razem postarsz sie lepiej;)
...a nie boli cie raczka od tych wszystkich usciskow i gratulacji :evil_lol:

Posted

[quote name='k.iwona']Dziękuję :) co to był za wspaniały weckend . Tyle różnych rzeczy otworzyliśmy i zamkneliśmy ze nie wiem co ważniejsze i co wam mam napisać. Wystawialiśm się na 2 wystawach w sobote na [B]Specjalistycznej Wystawie Chartów w BERLINIE[/B] a w niedziele na [B]Międzynarodowej w Katowicach[/B] . Ponieważ na tym forum jest mało afganiarzy myle że dzielenie się wieściami , stawką i sposobem oceny i filmem z wystawy specjakistycznej jest dla większości mało interesujace ( "FART" tobie ten film uprasuje i wysle na meila mam też fotki borzoi - z berlina) no i mojej Ani zdam relacje z Saluk pisanie tu tego to strata czasu). W Berlinie poszło man rewelacyjnie a w Katowicach jeszcze lepiej. Teraz idę do pracy ale wieczorkiem wstawie co nie co - mam dużo fotek.
Po wystawie sedzia ringowy Pan Jipping przyszedł do nas zapoznać się z NASZYM KENNELEM dostaliśmy od niego bardzo duzo komplementów i powiem wam że nie spodziewałam sie usłyszeć tylu ciepłych słów od rodowlitego Holendra.[/quote]

Gratuluję udanych występów

czy mogę ładnie poprosić o zdjęcia borzoi z Berlina???

Posted

Iwonko! Może na forum jest mało afganiarzy, ale od pewnego czasu ja wyczytuję wszystkie Twoje i Farta wieści z wielkiego świata afgańskiego. Podziwiam i gratuluję osiągnięć z ostatniego maratonu wystawowego. Gdybyś mogła wstawić zdjęcia z Berlina i Katowic(oczywiście filmik też chętnie obejrzę) to byłoby super. Ja o tej wystawie berlińskiej też myślałam, może bardziej pod tym kątem, że punkty z niej były dodawane do wyników coursingu, który był następnego dnia. Niestety na tym coursingu przewidziane były dwa biegi na dystansie 850m, a u nas trochę kondycja była kiepska więc zrezygnowałam, a teraz żałuję. Może wybierzemy się do Opola. Aż się boję!
Junior, Junona i ich paneczka(Danka)

Posted

powiem wam że nie spodziewałam się tak wnikliwej oceny tak dokładnej i na takim poziomie . Pan Jipping niewątpliwie zna sie na afganach stara nsię pozostawić po sobie dobre wrażenie . Lokaty nie były przyznawane z powietrza .Teraz lece do pracy pozmniejszam fotki i wstawie wam je wieczorem z filmem musicie poczekac ( ja to taka troche zapracowana jestem) i dziś zaplanowałam kompiel Maosia a to dla mnie priorytet :).
tu macie stawke afganów z Berlina

Mr Günther Ehrenreich (A) judged the Afghan Hounds at the CAC dog show in Berlin Phoenix (D) on 29th March 2008.
[URL="http://www.afghanhoundworld.com/wp-content/uploads/2008/04/calamus-show-me-heaven-bos-cac-berlin.jpg"][IMG]http://www.afghanhoundworld.com/wp-content/uploads/2008/04/calamus-show-me-heaven-bos-cac-berlin.thumbnail.jpg[/IMG][/URL]
intermediate dog:
ex1, ResCAC Breathless de Darjeeling
ex2 Laban von Katwiga
ex3 Suleiman’s Benedictus
open dog:
ex1, CAC Tonnere du Menuel Galopin
vg2 Fayad al Ghazi
champion dog:
ex1[B] BOB Kashara Sole Survivor[/B]
ex2 Julliano Gandamak
junior bitch:
ex1, JunBOB Wind Against C’est Moi
intermediate bitch:
ex1 Suleiman’s Boniana
ex2 Ghibli al Ghazi
open bitch:
[B]ex1, CAC, BOS Calamus Show Me Heaven[/B]
ex2 Souhada Shams-an-Nahar
working bitch:
ex1, ResCAC Wind Against Virgin Island
champion bitch:
ex1 Veeral-Devi-Raja Shams-an-Nahar
abs. Faye al Ghazi

Posted

jeszcze pare fotek autorzy ( Ilona Patai i Ewa Firman)
[IMG]http://img171.imageshack.us/img171/4448/calamustrueladyruchkatohh7.jpg[/IMG]
Calamus True Lady ruch w ringu
psy klasa pośrednia
[IMG]http://img183.imageshack.us/img183/4851/furyoklasakatowicecaccc0.jpg[/IMG]
psy klasa otwarta
[IMG]http://img183.imageshack.us/img183/9201/psyotwartacopyhf1.jpg[/IMG]
psy porównanie o cacib
[IMG]http://img183.imageshack.us/img183/9703/p1000471le6.jpg[/IMG]
i jeszcze raz
[IMG]http://img441.imageshack.us/img441/5459/cacibpsykopiapx4.jpg[/IMG]
cacib i res.
[url]http://img148.imageshack.us/img148/8745/p1000472ag0.jpg[/url]

jeszcze psy juniory
[url]http://img217.imageshack.us/img217/6496/psyjuniorycopyim4.jpg[/url]
suki wstawie wieczorkiem

Posted

Dziś wystawialismy się w Berlinie i przwieżliśmy [B]ZWYCIĘSTWO BERLINA :multi::multi::multi::multi::multi::multi::cool1: VDH , CAC, CACIB , BOS :multi::multi::multi: R. VDH :multi::multi::multi:[/B] fotki i wyniki podam jak przepisze

Posted

[quote name='k.iwona']Dziś wystawialismy się w Berlinie i przwieżliśmy [B]ZWYCIĘSTWO BERLINA :multi::multi::multi::multi::multi::multi::cool1: VDH , CAC, CACIB , BOS :multi::multi::multi: R. VDH :multi::multi::multi:[/B] fotki i wyniki podam jak przepisze[/quote]

Super :multi::multi::multi:[SIZE=4][B]GRATULACJE:loveu:[/B][/SIZE]

Posted

pełne wyniki i kilka fotek
sadzia L.Ubrowa
[B][COLOR=black][SIZE=1][B][COLOR=black][U]junior dog:[/U][/COLOR][/B][/SIZE][/COLOR][/B]
[COLOR=black][SIZE=1][COLOR=black]ex1, [/COLOR][COLOR=black]Jun-CAC, Jun. Berlin Winner PADPARADSCHA’S BRISBANE BEACH BOY[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=black]ex2 [/COLOR][COLOR=black]YASANI IRAM Z ALLAHOVY ZEME[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=black]ex3 [/COLOR][COLOR=black]AGHA DJARI’S VISUAL EFFECT[/COLOR][/SIZE]

[B][SIZE=1][B][COLOR=black][U]intermediate dog:[/U][/COLOR][/B][/SIZE][/B]
[SIZE=1][COLOR=black]ex1,[/COLOR][COLOR=black]FARASSSAIDH DU MONT CHACRA-RAJÜ[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=black]ex2 [/COLOR][COLOR=black]BREATHLESS DE DARJEELING[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=black]ex3 [/COLOR][COLOR=black]FALLAHBAD DU MONT CHACRA-RAJÜ[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=black]vg4 SULEIMAN’S BENEDICTUS[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=black]vg AGHA DJARI’S VERTIGO[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=black]vg FURIOSO’S HIRAM IBN CEMAL[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=black]abs. LABAN VON KATWIGA[/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=1][B][COLOR=black][U]open dog:[/U][/COLOR][/B][/SIZE][/B]
[SIZE=1][COLOR=black]ex1, [/COLOR][COLOR=black]CAC, R-CACIB KENNY G GANDAMAK[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=black]ex2, [/COLOR][COLOR=black]R-CAC TONNERRE DU MENUEL GALOPIN[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=black]ex3 [/COLOR][COLOR=black]EL CORRADO’S KAZAR ATAR[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=black]vg4 ARAGORN ELLESAR IZ DAIMOND SITY[/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=1][B][COLOR=black][U]working dog:[/U][/COLOR][/B][/SIZE][/B]
[SIZE=1][COLOR=black]abs. AGHA DJARI’S OCEAN’S ELEVEN[/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=1][B][COLOR=black][U]champion dog:[/U][/COLOR][/B][/SIZE][/B]
[SIZE=1][COLOR=black][B]ex1,[/B][/COLOR][COLOR=black][B]CACIB, BOB, Berlin Winner KASHARA SOLE[/B] [B]SURVIVOR[/B] [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=black]ex2 [/COLOR][COLOR=black]JULIANO GANDAMAK[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=black]ex3 JANEK CINSKE HEDVABI[/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=1][B][COLOR=black][U]junior bitch:[/U][/COLOR][/B][/SIZE][/B]
[SIZE=1][COLOR=black]ex1, [/COLOR][COLOR=black]Jun-CAC, Jun-BOB, Jun. Berlin Winner CELESTIAN BLOWIN IN THE WIND[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1]ex2 GOLEA’S REMEMBER ME[/SIZE]
[B][SIZE=1][B][COLOR=black][U]intermediate bitch:[/U][/COLOR][/B][/SIZE][/B]
[SIZE=1][COLOR=black]ex1, [/COLOR][COLOR=black]R-CAC KARAKUSH DOMINOATRIX[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=black]vg2 [/COLOR][COLOR=black]MONTAZI SHAMS-AN-NAHAR[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1]vg3 NATALIE WOOD GANDAMAK[/SIZE]
[B][SIZE=1][B][COLOR=black][U]open bitch:[/U][/COLOR][/B][/SIZE][/B]
[SIZE=1][COLOR=black][B]ex1,[/B][/COLOR][COLOR=black][B] CAC, CACIB, BOS, Berlin Winner CALAMUS SHOW ME HEAVEN[/B] [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1]ex2 CELESTIAN FIREFLY[/SIZE]
[SIZE=1]ex3 SOUHADA SHAMS-AN-NAHAR[/SIZE]
[SIZE=1]ex4 PADPARADSCHA’S ABSOLUTELY BEAUTIFUL[/SIZE]
[B][SIZE=1][B][COLOR=black][U]working bitch:[/U][/COLOR][/B][/SIZE][/B]
[SIZE=1][COLOR=black]abs. WIND AGAINST VIRGIN ISLAND[/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE=1][B][COLOR=black][U]champion bitch:[/U][/COLOR][/B][/SIZE][/B]
[SIZE=1]ex1, R-CACIB LORETTA LYNN GANDAMAK[/SIZE]
[SIZE=1]ex2 DONNA GOLEA EL GRAN MATADOR[/SIZE]
[SIZE=1]ex3 MONA LISA CINSKE HEDVABI[/SIZE]
[SIZE=1]ex4 HADIYYAH VON KATWIGA[/SIZE]
[/COLOR]

• 2 weeks later...