GrubbaRybba Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Witajcie, w połowie czerwca w schronisku w Poznaniu pojawiła się sunia rasy Cavalier King Charles Spaniel. Sunia około 9 m-cy, wysterylizowana. 25 czerwca moja koleżanka adoptowała ją. Podczas oględzin okazało się, że sunia ma tatuaż w uchu. Tatuaż jest jednak bardzo rozmazany, a przez to nieczytelny. Wraz z koleżanką postanowiłyśmy podrążyć trochę temat i spróbować dowiedzieć się, co pies tej rasy robił w schronisku. Skąd się tam wziął. Może uda nam się znaleźć hodowcę. Jeśli ktoś z was może nam pomóc, będziemy wdzięczne. Oto zdjęcie suni: [IMG]http://th.interia.pl/10,g914abc212191298/i726074.jpg[/IMG] Quote
Asia & Ginger Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Widać słabo ją w schronisku oglądali. :shake: Quote
GrubbaRybba Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Odczytaliśmy tatuaż z pomocą lampki laryngologicznej. Numer to: XMO 4-3. Czy wiecie może gdzie mogę się dowiedzieć więcej o psie? Czy mam pisać z ZK? Quote
Asia & Ginger Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 [quote name='GrubbaRybba']Odczytaliśmy tatuaż z pomocą lampki laryngologicznej. Numer to: XMO 4-3. Czy wiecie może gdzie mogę się dowiedzieć więcej o psie? Czy mam pisać z ZK?[/quote] Miałam Ci poradzić, żebyś napisałam na forum o cavalierkach, ale widzę, że już to zrobiłaś. ;) [URL]http://e-cavalier.pl/php/portal.php[/URL] Ja niestety nic doradzić nie mogę, bo na tatuażach kompletnie się nie znam. :shake: Quote
BBeta Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 [quote name='GrubbaRybba']Wraz z koleżanką postanowiłyśmy podrążyć trochę temat i spróbować dowiedzieć się, co pies tej rasy robił w schronisku.[/QUOTE] Podejrzewam, że po prostu komuś zginął, ale skoro nikt w schronisku nie sprawdził czy pies ma tatuaż to na pewno nie pofatygował się też żeby odnaleźć właścicieli... A tak btw Cavalier King Charles Spaniel należy do grupy IX (Psy ozdobne i do towarzystwa), a nie VIII ;) Quote
KaRa_ Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 [quote name='GrubbaRybba']Odczytaliśmy tatuaż z pomocą lampki laryngologicznej. Numer to: XMO 4-3. Czy wiecie może gdzie mogę się dowiedzieć więcej o psie? Czy mam pisać z ZK?[/quote] Jeśli są trzy literki oraz trzy liczby to najprawdopodobniej schroniskowy tatuaż, moja jedna sunia z tego schroniska ma np. VNI 649 w uchu, rzadko który pies jest znaczony obrożami z numerkami tylko właśnie tatuaże dają. A w ogóle spójrzcie na zdjęcie na czerwony znaczek i przeczytane wasze literki na tatuażu i wszystko jasne :) Quote
Asia & Ginger Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 [quote name='BBeta']A tak btw Cavalier King Charles Spaniel należy do grupy IX (Psy ozdobne i do towarzystwa), a nie VIII ;)[/quote] Też miała to napisać, ale zapomniałam. ;) No i wszystko się wyjaśniło. :p Sunia ma tatuaż o numerze: XNO 413, taki miała numer w schronie. ;) [B]KaRa[/B], a gdzieś Ty zabłądziła na spaniele? :-o Quote
KaRa_ Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Szukałąm info czy ktoś napisał o suni bo ładna była Quote
Recommended Posts