Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie,

w połowie czerwca w schronisku w Poznaniu pojawiła się sunia rasy Cavalier King Charles Spaniel. Sunia około 9 m-cy, wysterylizowana. 25 czerwca moja koleżanka adoptowała ją. Podczas oględzin okazało się, że sunia ma tatuaż w uchu. Tatuaż jest jednak bardzo rozmazany, a przez to nieczytelny.

Wraz z koleżanką postanowiłyśmy podrążyć trochę temat i spróbować dowiedzieć się, co pies tej rasy robił w schronisku. Skąd się tam wziął. Może uda nam się znaleźć hodowcę.

Jeśli ktoś z was może nam pomóc, będziemy wdzięczne.

Oto zdjęcie suni:

[IMG]http://th.interia.pl/10,g914abc212191298/i726074.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='GrubbaRybba']Odczytaliśmy tatuaż z pomocą lampki laryngologicznej.
Numer to: XMO 4-3.

Czy wiecie może gdzie mogę się dowiedzieć więcej o psie?
Czy mam pisać z ZK?[/quote]
Miałam Ci poradzić, żebyś napisałam na forum o cavalierkach, ale widzę, że już to zrobiłaś. ;)
[URL]http://e-cavalier.pl/php/portal.php[/URL]
Ja niestety nic doradzić nie mogę, bo na tatuażach kompletnie się nie znam. :shake:

Posted

[quote name='GrubbaRybba']Wraz z koleżanką postanowiłyśmy podrążyć trochę temat i spróbować dowiedzieć się, co pies tej rasy robił w schronisku.[/QUOTE]
Podejrzewam, że po prostu komuś zginął, ale skoro nikt w schronisku nie sprawdził czy pies ma tatuaż to na pewno nie pofatygował się też żeby odnaleźć właścicieli...

A tak btw Cavalier King Charles Spaniel należy do grupy IX (Psy ozdobne i do towarzystwa), a nie VIII ;)

Posted

[quote name='GrubbaRybba']Odczytaliśmy tatuaż z pomocą lampki laryngologicznej.
Numer to: XMO 4-3.

Czy wiecie może gdzie mogę się dowiedzieć więcej o psie?
Czy mam pisać z ZK?[/quote]
Jeśli są trzy literki oraz trzy liczby to najprawdopodobniej schroniskowy tatuaż, moja jedna sunia z tego schroniska ma np. VNI 649 w uchu, rzadko który pies jest znaczony obrożami z numerkami tylko właśnie tatuaże dają.

A w ogóle spójrzcie na zdjęcie na czerwony znaczek i przeczytane wasze literki na tatuażu i wszystko jasne :)

Posted

[quote name='BBeta']A tak btw Cavalier King Charles Spaniel należy do grupy IX (Psy ozdobne i do towarzystwa), a nie VIII ;)[/quote]
Też miała to napisać, ale zapomniałam. ;)

No i wszystko się wyjaśniło. :p
Sunia ma tatuaż o numerze: XNO 413, taki miała numer w schronie. ;)

[B]KaRa[/B], a gdzieś Ty zabłądziła na spaniele? :-o