Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • Replies 198
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja na szczęście nie mam takich problemów, bo Tofiemu nie przeszkadzają strzały, ale słyszałam, że najlepiej jest iść do weta i poprosić o środki uspokajające. (No ale Ty o tej godzinie pewnie nie masz już możliwości).
Można też być [U]razem[/U] z psem, w pomieszczeniu, w którym najmniej słychać dźwięki. Ważne jest bycie razem z nim, bo wtedy lepiej to znosi, kiedy bliska osoba jest obok, niż gdyby miał być sam. Proponuję też zamknąć okna i drzwi. Wiadomo - nie uchronisz suni przed całkowitym zagłuszeniem strzałów. Ale im mniejszy hałas tym lepiej ;) Życzę udanego nowego roku :multi:

Posted

Wiem. Faktycznie źle to chyba sformułowałam. Chodziło mi o to, żeby byc z nim w domu. Nie głaskać i mówić "Uspokój się..." itp. tylko po prostu być z nim w pokoju, nie zostawiać go samego, a na jego zachowanie być raczej obojętnym :razz:

• 5 months later...
Posted

Miał ok. 11 lat z czego 6 przeżył u nas, wcześniej mieszkał we Wrocławiu skąd przywiozła go moja siostra. Bardzo się do niego przywiązałam. Tak samo przeżyłam śmierć mojego jamnika 2 i poł roku temu. Miałam ochotę komuś wydrapać oczy za tekst: "Nie płacz, rodzice kupią ci nowego".:mad: Jakby to chodziło o jakiś przedmiot, nie żywe zwierzę. A pytania, kiedy następny pies to był wtedy standard. Trzeba mieć zwierzę, żeby to zrozumieć.

Posted

Tak jest trzeba miec zwierze i traktowac go jak czlonka rodziny tak jak to jest w Twojej rodzinie, :loveu: wtedy mozna to zrozumiec. Od osoby ktora traktuje zwierze jak rzecz :mad: nigdy nie zrozumie bolu odejscia jednego z naszych przyjaciol jakim jest zwierze. :-( :placz:

Posted

[quote name='fur_is_dead']dzisiaj mój królik Pasztet odszedł za Tęczowy Most :(
miał 11 lat, na królika to dużo.[/quote]

Współczuję :-( Biedny króliczek
[*]

A jak się miewa Soncia?

Posted

Sonia ma się świetnie. Miała dobre relacje z królikiem. Dzisiaj cały dzień byłam smutna a ona za mną chodziła i mnie zaczepiała. Nikt tak dobrze nie pociesza jak psiak :loveu:

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Wczoraj byłam na akcji zerwijmy łańcuchy :)

[IMG]http://php.web-fix.net/static/foranimals.czest.pl/uploads/s5001760.thumbnail.jpg[/IMG]

[IMG]http://php.web-fix.net/static/foranimals.czest.pl/uploads/s5001765.thumbnail.jpg[/IMG]

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/79421.html"]fur_is_dead[/URL] czy rowniez przykulas sie do lancucha i sprobowalas jak to jest miec taki ciezar na szyji i ograniczone pole zasiegu :crazyeye: