asiol Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Mam 8- miesięcznego szczeniaka buldożka francuskiego, dotychczas jadł ROYAL CANIN DLA SZCZENIAKÓW RAS ŚREDNICH, jednak po prostu mu się przejadła i nie zje jej bez żadnych dodatków (typu serek, olej). Sierść jest w niezłym stanie, kupki czasami są luźne. Co bardziej polecacie? Acane czy Hillsa? Hanibal ma dość dużo ruchu, pływa, biega z psiakami. Jest ogólnie żywiołowy :diabloti: No to proszę o poradę Quote
WŁADCZYNI Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Ja wolę hill'sa, acana lamb and rice była strasznie 'sucha' i Su nie wytrzymywała od spaceru do spaceru z siusianiem bo piła ogromne ilości wody. Quote
moth Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 A ja wole Acanę, bo nie zawiera kukurydzy. I smakuje moim psom zawsze. Chyba najbardziej ze wszystkich karm, które próbowałam. A jak przechodziłam z Royala na Acanę, to RC zostawał w misce. Quote
Cala2 Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Ja podawałam psu jak jeszcze nie skończył roku i Acanę i Hillsa i zdecydowanie lepsza była Acana. Po Hillsie giga kupska, smierdzące, miałam wrazenie że z psa więcej wychodzi niż wchodzi, sierść matowa, sucha. Natomiast po Acanie kupki się unormowały, może sierść nie wyglądała zadowalająco ale ogólnie było ok. Nie wiem jaką kwotą dysponujesz na zakup karmy, mojemu już dorosłemu psu służy Nutro Choice . Mozesz jeszce podpytac dziewczyn na forum BF, moze doradza co buldożkom służy. A może trochę pieska rozpaskudziłaś tymi ekstra dodatkami ....? [FONT=Times New Roman][/FONT] Quote
asiol Posted June 21, 2008 Author Posted June 21, 2008 No właśnie nie dostawal smakołyków zawsze, jakoś od początku nie rzucił się na tego royala (18 kg tej samej karmy do zjedzenia... bleh). Tzn kwota tak w granicach Royala- mama płaci i nie chcę jej zbyt obciążyć... Na forach bf już zapytałam :) Quote
asiol Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 Teraz jestem bardziej nastawiona na ACANE, słyszałam właśnie dużo opinii, że Hills przelatuje przez psa. Zobaczymy co to będzie, niestety Nutro Choice jest dość drogie- około 100zł więcej za 15kg Quote
KaRa_ Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Ja jestem jak najbardziej, za Hillsem mojego psa w wieku szczenięcym karmiłam i rewelacja;)teraz też kupuje mu dla dorosłych psów;) Quote
asiol Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Pierwsza miska Acany wylizana :) Zobaczymy co będzie potem.. Dzięki za pomoc w podjęciu decyzji :D Quote
justa84 Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 moja sunia dopiero zaczyna wcinać acane, ale ma po niej oooooogromne kupska. Zobaczymy co bedzie dalej. Quote
Recommended Posts