Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szukam dobrego psiego przedszkola w okolicach Gliwic, interesuje mnie tylko szkolenie pozytywne ( może kliker ??, chociaż pewnie nie ma co marzyć )

Może ktoś mógłby też polecić sprawdzonego veta

Posted

Co do weta to polecam dr. Schneider - nie jestem pewna czy to zabrze czy gliwice ale na ul. Brackiej. Często tam jeździmy, leczy się tam już trzeci pies z naszej rodziny i w porządku jest, nawet bardzo w porządku.

Uczciwość, kompetencja.

Co do szkolenia to może gostar Ci pasuje?

Prowadzą też filię w Gliwicach. Ale przedszkole jest w Katowicach. Natomiast PT i dalsze szkolenia także w Gliwicach.

Gostar sobie całkiem chwalę, ciekawie z psami pracują i niezłe efekty.

Ewa

• 3 weeks later...
  • 3 months later...
  • 1 year later...
Posted

No właśnie, właśnie? Inne szkoły? np czy ktoś wie coś o psim przedszkolu w Psiej Krainie? Bo mi miło tylko odpisano w mailu, że owszem będą, składają się z 12 sesji... Hm? :cool3: :cool3: :cool3:

Guest Jacol123
Posted

Moim zdaniem w szkoleniu szczeniaków trzeba pamiętać o tym, że najlepsze efekty uzyskamy stosując metody pozytywnego wzmocnienia. Można już z powodzeniem szkolić szczeniaki od 7 - 8 tygodnia życia. Od niedawna w Gliwicach działa szkoła ALTERI, której jestem instruktorem. Nie zajmujemy się wychowywaniem psów obronnych, tylko rodzinnych. A więc najwięcej uwagi poświęcamy temu ,żeby pies był miłym, niekłopotliwym towarzyszem życia, z którym po prostu dobrze jest razem być, ponieważ jego zachowanie jest przewidywalne, łagodne, a pies pracuje z nami bo to uwielbia :)

Posted

O! fajne :evil_lol: znalazłam stronkę i poczytałam o szkole :cool1:. Wygląda zachęcająco. ALE, apeluje gorąco do tych, którzy byli tam na szkoleniu z przedszkola, proszę napiszcie o doświadczeniach! Super by było, gdyby ktoś umiał porównać ALTERI z PSIĄ KRAINĄ i GOSTAREM.
ja wiem tyle:
1) Gostar (nie ma przedszkola w Gliwicach) - 1 spotkanie bez psa 35 zł; 4,5 spotkań po 25 zł, w spotkaniu bez psa mogą uczestniczyć 2 osoby
2) Psia Kraina - 12 spotakań - 300zł
3) Alteri - 12 spotkań - 500zł, moga uczestniczyć wszyscy domownicy
Kto wie cokolwiek więcej?!
Pisać proszę :)

Guest Jacol123
Posted

Delta napisał(a):
Jacek uczysz może Renate z małą goldenką Bellą? One też chwalą Alteri :lol:
A kto wie gdzie w okolicach Gliwic znajduje się tor agility?

Pozdrawiamy
Sarah&Delta

Tak, Renata i Bella są bardzo dobrymi uczennicami. Niestety, na razie nie mamy toru Agility. Ale może w przyszłości...?
Pozdrawiam serdeccznie

Posted

malawaszka napisał(a):
w Czechowicach-Dziedzicach czy może jakieś inne Czechowice?:cool1:

Waszeczko Kochana, te Czechowice z Psią Krainą to dzielnica Gliwic :evil_lol:
Ciekawe czy w końcu ruszy :hmmmm:

Jacol123, witaj na Dogomanii ;)