diuna_wro Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Porzucony, znaleziony... cierpi na chorobę z autoagresji - zapalenie mięśni głowy - choroba zaawansowana - mięśnie mózgoczaszki i żuchwy w częściowym zaniku. Teraz jest po zabiegu przeszczepu preparatu zbliżonego do komórek macierzystych - mięśnie się regenerują. Dalsze postępowanie: podawanie pokarmów stymulujących pracę żuchwy, czyli wszystko co da się zżuć (ścięgna, chrząstki itp.) Pies ok 4 lata, wzrost 36cm w kłębie, waży 7 kg, niekastrowany. Kocha ludzi, za głaskanie da się pokroić na plasterki, można mu zabierać jedzenie z miski, wyciągać kości z pyska. dobrze znosił bolesne zabiegi - znaleziono go z licznymi ranami po pogryzieniach. Ma tendencję do gonienia i obgryzania ogona - zachowanie to zostało wygaszone, ale trzeba uważać,żeby nie powróciło. Instynkt łowiecki jest u niego bardzo silny. Piesek bardzo pojętny - ze zdumieniem obserwuję jak szybko powtarza te zachowania mojego psa, które przynoszą mu profity. Słaby instynkt terytorialny - nie będzie z niego dobry stróż, za bardzo lubi ludzi. Na spacerach przy dużych samcach - jeszcze wciąż spięty, ale nie atakuje, suczki kocha, niestety... Na szczęście daje się łatwo przywołać, nie ciągnie na smyczy. Ma dużą potrzebę ruchu i obecności człowieka. Wykastrowany. Nauczony chodzić bez smyczy, spać w klatce i zostawać sam. Zapewniam transport. kontakt: [email protected] lub [email protected] Quote
diuna_wro Posted June 16, 2008 Author Posted June 16, 2008 Psinka mieszka teraz w hurtowni, ale nie może tam długo zostać. W dzień nie jest sam, ale w nocy bardzo tęskni... Quote
Koperek Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 9 kg to maleństwo:-(- taki troszkę pinczerkowaty jest... Quote
NaamahsChild Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Bidulek.. I z jakim namysłem główkę przekrzywił.. Quote
diuna_wro Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 Kolesia ktoś na parkingu na Bielanach Wroc. porzucił, a on dalej tak ludziska kocha, że nic, tylko by buziaki rozdawał, mały lizusek:loveu: Quote
stupid-girl Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 ale pieknota :) ma jakies ogloszenia? moze allegro mu zrobic? Quote
diuna_wro Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Zrób proszę i pięknie dziękuję, ja na Allegro nie mam rejestracji. Quote
stupid-girl Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=390260594 allegro Kolesia - skopiowałam Twój tekst - jakos nie mam glowy do wymyslania dobrych historii Quote
diuna_wro Posted June 27, 2008 Author Posted June 27, 2008 Stupid - girl bardzo dziękuję za allegro. Ten piesek ma bardzo małe szanse na dom:-( Quote
stupid-girl Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 [quote name='diuna_wro']Stupid - girl bardzo dziękuję za allegro. Ten piesek ma bardzo małe szanse na dom:-( wiem, ale w koncu niewiele mnie to kosztuje wiec moze miec allegro do konca swiata:p Quote
diuna_wro Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 Do góry mały - ile będziesz w tej hurtowni siedzieć:shake: Quote
diuna_wro Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 na 1.........! Fundacja niemiecka też go nie chce:placz: Eh, Mały chyba resztę swoich dni spędzisz w naszej hurtowni. Quote
diuna_wro Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 Kolego, na górę! Wszyscy o Tobie zapomnieli. Quote
NaamahsChild Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 :-( Nie wiem jak Ci pomóc chłopie, aż mi wstyd.. Quote
diuna_wro Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 Koledze jajka w piątek wet utnie:evil_lol: Quote
Bambino Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 [quote name='diuna_wro']Porzucony, znaleziony... cierpi na chorobę z autoagresji - zapalenie mięśni głowy - choroba zaawansowana - mięśnie mózgoczaszki i żuchwy w częściowym zaniku. Teraz jest po zabiegu przeszczepu preparatu zbliżonego do komórek macierzystych - mięśnie się regenerują. Dalsze postępowanie: podawanie pokarmów stymulujących pracę żuchwy, czyli wszystko co da się zżuć (ścięgna, chrząstki itp.) Pies ok 4 lata, wzrost 36cm w kłębie, waży 7 kg, niekastrowany. Kocha ludzi, za głaskanie da się pokroić na plasterki, można mu zabierać jedzenie z miski, wyciągać kości z pyska. dobrze znosił bolesne zabiegi - znaleziono go z licznymi ranami po pogryzieniach. Ma tendencję do gonienia i obgryzania ogona - zachowanie to zostało wygaszone, ale trzeba uważać,żeby nie powróciło. Instynkt łowiecki jest u niego bardzo silny. Piesek bardzo pojętny - ze zdumieniem obserwuję jak szybko powtarza te zachowania mojego psa, które przynoszą mu profity. Słaby instynkt terytorialny - nie będzie z niego dobry stróż, za bardzo lubi ludzi. Na spacerach przy dużych samcach - jeszcze wciąż spięty, ale nie atakuje, suczki kocha, niestety... Na szczęście daje się łatwo przywołać, nie ciągnie na smyczy. Ma dużą potrzebę ruchu i obecności człowieka. Wykastrowany. Nauczony chodzić bez smyczy, spać w klatce i zostawać sam. Zapewniam transport. kontakt: [email protected] lub [email protected] Diunka, a te zaniki mięśni co powodują ( co to oznacza dla właściciela ? ):-( Quote
Recommended Posts