Mike i Morgan Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Paulina_mickey napisał(a):no ja potwierdzam, dzięki naszej klasie kilku psiakom udało się pomóc;) jak chcecie to mogę się tym zająć :diabloti: to było by już moje trzecie konto + jedno moje osobiste więc wprawę w tym mam :evil_lol::evil_lol: Ale to już jak chcecie ;) No to rób go kochanie to konto:loveu: Quote
ewatr Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 mike17pl napisał(a):No to rób go kochanie to konto:loveu: Dobrze powiedziane :eviltong: rob kochanie :loveu: Quote
GuniaP Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Wigor marnieje w schronisku, wychudł do tego stopnia, że jego zycie jest zagrożone. To list szefowej Kundelka z prośba o pomoc dla Wigora : Piękny pies rasy doberman w wieku ok 5 lat szuka nowego pana. Kto mi uwierzy oglądając to zdjęcie!? Wigor to jego imie i o ironio z każdym tygodniem wigor w nim gaśnie. Był piękny słoneczny dzień gdy do schroniska zostaje przywieziony pies który biegał po osiedlu a poniewaz był to doberman (łagodny), Policja dla bezpieczeństwa złapała go i dowiozła do nas. Piękna błyszcząca sierść, postawa typowa dla dobermanów , umiejący chodzić na smyczy i bardzo kontaktowy. Byliśmy pewni, że właściciel tak pięknego psa lada moment zadzwoni i odbierze pieska. Niestety mija kolejny dzień , tydzień nikt nie dzwoni w sprawie zaginionego dobermana. Pies zostaje umieszczony w kojcu sam i czeka...... Po paru dniach zaczyna jeść, zaczyna być wyprowadzany na wybieg i zaznajamia się z życiem w schronisku. Niestety nie akceptuje tego życia i mimo przyjmowania regularnie posiłków zaczyna chudnąć. Robimy kompleksowe badania - wyniki okazują się bardzo dobre. Stawiamy pytanie na które z góry znamy odpowiedz . Jest to pies, który nie akceptuje życia w schronisku popada w depresję i niszczy siebie sam. Pies, który wychowany jest w domu na kanapie nie umie odnależć się w tym nowym otoczeniu.Takie przypadki zdarzają i serce nam pęka kiedy nie możemy pomóc. Jedyny ratunek to DOM. Jesteśmy w desperacji jak znależć ten dom,tego jedynego kochanego Pana? Jutro umieszczony zostaje w tymczasowym domu zastępczym na dwa tygodnie, będzie miał kanapę, towarzystwo Pana ale tylko 2 tyg. Jesteśmy przekonani, że w warunkach domowych wróci ten piękny pełen wigoru pies o sierść błyszczącej jak brylantyna, to będzie nasz Wigor!! Quote
Paulina_mickey Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Ja potrzebuje pomocy, którejś cioteczki :diabloti: Z racji tego,że konto rasowiaczków na naszej klasie będzie już moim 5 kontem, to skończyły mi się maile :evil_lol:A tam każdy mail wchodzi na jedno konto. Może któraś cioteczka pożyczyła by mi swojego , nieużywanego maila, w tym sensie ,że aktywuje jedynie kod który przyjdzie na jej adres. :cool3: Quote
ewatr Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 GuniaP napisał(a):Wigor marnieje w schronisku, wychudł do tego stopnia, że jego zycie jest zagrożone. To list szefowej Kundelka z prośba o pomoc dla Wigora : Wigor ma swój watek ... Quote
ewatr Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Powiedziano mi własnie , że mój "koniec swiata" czyli golden Stanley jest prawdopodobnie Hovawartem :crazyeye: ale sie porobiło :hmmmm:.... Quote
Paulina_mickey Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Zrobiłam część naszaj klasy, jednak nie całą, bo muszę teraz spadać się uczyć :placz: Resztę dokończę jutro bądź po jutrze. Wysyłajcie zaproszenia i ślijcie do znajomych: Logowanie do nasza-klasa.pl Quote
ewatr Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Paulina_mickey napisał(a):Zrobiłam część naszaj klasy, jednak nie całą, bo muszę teraz spadać się uczyć :placz: Resztę dokończę jutro bądź po jutrze. Wysyłajcie zaproszenia i ślijcie do znajomych: Logowanie do nasza-klasa.pl Dziekuje Paulinko za rasowiaczki :loveu: a tej koniecznosci nauki to Ci powiem prawde nie zazdroszcze ;) wstawiam dalsza Negril : Quote
ewatr Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 I wersja naraczkowa bo ona uwielbia nakolankach u opiekunki : najpierw jest "wez Negril na rączki ":evil_lol: a potem juz z gorki :eviltong: czyli cos w stylu z gory lepiej widac .. Quote
ewatr Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 allegro czarnej perły : Bokserka Negril czyli czarna perła :) Quote
k_c Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Chciałam pokazać kilka zdjęć Wigora wykonanych wczoraj by uświadomić jak bardzo poważny jest stan tego psiaka. Pomimo wielkiej troski opiekunów, konsultacji lekarskich, przeprowadzeniu specjalistycznych badaniach, zmianie diety - stan fizyczny i psychiczny Wigora ostatnio bardzo szybko się pogorszył. Dlatego wszyscy którzy go znają w schronisku i wiedzą jaki to słodki psiak bardzo pragną mu pomóc. To NAJCIĘŻSZY przypadek choroby kojcowej w rzeszowskim schronisku. Jeżeli szybko nie znajdziemy mu domu to aż strach pomyśleć że taki cudowny, miły i łagodny psiak mógłby nas opuścić … Quote
Paulina_mickey Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Napisałam apel z prośbą o dom dla Wigorka, teraz muszę tylko sprawić żeby jak najwięcej osób zapisało się do tego profilu, żeby zwiększyć ich szanse na dom! Quote
ewatr Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Paulina_mickey napisał(a):Napisałam apel z prośbą o dom dla Wigorka, teraz muszę tylko sprawić żeby jak najwięcej osób zapisało się do tego profilu, żeby zwiększyć ich szanse na dom! Paulinko dziękuje bo juz sami nie wiemy jak mu pomóc :placz: jak tu sprawe moze rozwiazac tylko DOM . A kto zechce wziasc do siebie dobermana i to wygladajacego obecnie jak siedem nieszczęśc :placz: To faktycznie musi byc człowiek z wielkim sercem i duża wyobraznia zeby uwierzyc ze Wigor bedzie znowu cudnym i radosnym kanapowym psem .. czego mu z serca zycze ! Quote
Monka-stw Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 A na forum dobermanim o nim wiedzą?? Kurcze Wigor chłopaku nie kombinuj i rozglądaj się za domkiem :shake: Quote
ewatr Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 [quote name='Monka-stw']A na forum dobermanim o nim wiedzą?? Kurcze Wigor chłopaku nie kombinuj i rozglądaj się za domkiem :shake: Wiedza .... tu mozna zagladnac do Wigorka :-( http://www.dogomania.pl/forum/f28/bez-ciebie-umre-rzeszow-133286/ Quote
Monka-stw Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Kto da kącik rasowiakom??????? :modla: :modla: Quote
Mike i Morgan Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Czego nikt nie chce takich ładnych psów:shake: Quote
Paulina_mickey Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Zaktualizowałam naszą klasę, zobaczcie czy nikogo nie pominęłam :oops: Logowanie do nasza-klasa.pl Quote
ewatr Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 [quote name='Paulina_mickey']Zaktualizowałam naszą klasę, zobaczcie czy nikogo nie pominęłam :oops: Logowanie do nasza-klasa.pl Chyba wszyscy .... jeszcze dokładnie sprawdze i jakby co to dam znac ;) DZIEKUJE :calus::cool2: a ja wracam do Konca Swiata bo to cudo to dzis zachwyciło na zywo nawet Madzie ... Quote
Paulina_mickey Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 A tego ślicznioszka też ogłaszać czy czekamy na koniec kwarantanny? Quote
Magdalenkl Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 ewatr napisał(a):a ja wracam do Konca Swiata bo to cudo to dzis zachwyciło na zywo nawet Madzie ... Oj tak zachwycil :-( tak sie przytulał :-( Z tego co Ewatr mowila to chyba zaczynamy go oglaszacale czekamy na Ewatr Quote
ewatr Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 [quote name='Paulina_mickey']A tego ślicznioszka też ogłaszać czy czekamy na koniec kwarantanny? Ogłaszac ... bo szkoda psiaka kazdy dzien w schronie to stracony dzien .. ja juz mu wystawiłam allegro : Golden Retriever lub hovawart mix ... Quote
Recommended Posts