Ulaa Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Wczoraj moja Abra dostała od swoich kochanych wielbicieli :loveu: specyfik firmy Orling "Gelacan Fast". Chciałabym zapytać, czy ktoś miał już doświadczenia związane z tym środkiem. Abra ma prawie 8 lat, dysplazję D (po operacji odnerwienia) oraz zerwane więzadła krzyżowe w obydwu kolanach (zrekonstruowane, jedno kilka tyg temu) oraz zwyrodnienia w obydwu stawach barkowych. Porusza się o własnych siłach, choć z niemałym trudem i niezbyt chętnie. Nie będę opisywać jak to wygląda, ważne, że sobie radzi. Czy są jakieś skutki uboczne? Po jakim czasie widać efekty? Nie ukrywam, że wiążemy wielkie nadzieje z tym środkiem, opis na stronce jest rewelacyjny i chciałabym zobaczyć choć połowę efektów. Aha, Abra jest berneńczykiem i waży 43 kg. Dostaje dawkę 7,5 mg dziennie. Odstawiam Arthroflex na czas podawania Gelacanu. Quote
Ulaa Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Gelacan jest - w mojej opinii - genialnym środkiem. Jedynym, który w jej stanie spowodował tak znacząca poprawę. Nie odczuwała bólu, stawy na tyle dobrze się zregenerowały, że zaczęła bardziej pewnie używać łapek - co za tym idzie, odbudowały się mięśnie. Jej sylwetka zmieniła się nie do poznania, wyglądała jak zdrowy pies. Biegała i funkcjonowała niemal normalnie. Niestety kilka tygodni temu Gelacan nam się skończył :placz: i już widać straszne efekty. Boli, utyka, mięśnie zanikają, z trudem chodzi... Niestety na kupno w Polsce mnie nie stać, a do Czech nie dam rady pojechać :-( Niemniej jednak, jeśli ktoś ma możliwość kupna, to zdecydowanie i z całym przekonaniem polecam. Ważne, by podawać regularnie, a efekty będą zdumiewające! Quote
Ewusek Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 ja zamierzam kupic dla mojej staruszki i dla psa po pogryzieniu, ktory ma zmasakrowana chrzastke stawowa. Wiem, ze w Polsce kosztuje ok 180 zl, ale znalazlam przed chwila apteke czeska, ktora ma przedstawicielstwo w Polsce i mozna kupic za 108 zl [url]http://www.docsimon.pl/towar/gelacan-fast-proszek-500g-ad-u-v[/url] Moze udaloby ci sie kupic i podawac troszke mniej ? Albo zorganizowac bazarek zbierac np. na gelacan darling w 5 kg opakowaniu ? Quote
Ulaa Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 U niej tylko Gelacan fast, a bazarków nie można na własne psy... Jednak na 108 zł stać nas, kupimy na pół z mamą :multi: Dziękuję Ci za tego linka!!!! Nie wiem jak mogłam sama go nie znaleźć, a przecież tyle szukałam. Dziękuję dziękuję dziękuję milion razy :multi: PS. Koszt dostawy: 34,10 zł ale i tak się opłaca. Quote
Ewusek Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 ja tez bylam przerazona 180 zl za puszke i wczoraj przez przypadek to znalazlam !!! Quote
FLY Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Odswiezam watek bo mam takie pytanie do osob ktore podawaly Gelacan Fast: Wg tabeli na opakowaniu psu 40kg mam podawac 6g/dzien czyli 4 miarki 1.5 gramowe i ma to wystarczyc na 83 dni przy 500gramowym opakowaniu..Wszystko sie zgadza niby,prosta matematyka;) Tylko ja podaje na razie krociutko i juz widze spory ubytek w pudelku,nie ma szans ze starczy chocby na 2 miesiace jak bedzie schodzil w takim tempie. Nie wiem co moge zle robic,nie jest to zbyt skomplikowane odmierzyc 4 miarki i dac psu;p Jest szansa ze on sie "zbił" jakos w transporcie i teraz np w miarce jest 2-3 g a nie 1.5?? Ktos mial podobne spostrzezenia?? Starczalo Wam na tyle co pisze w tabelce (tfu jest napisane)? Wiem ze troche to smieszne ale wydalam na te suplementy kupe kasy,pilnuje bardzo zeby to dostawal a tu sie okazuje ze niedlugo trzeba bedzie kolejne zamowienie robic;p Quote
zlotko Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 pozno dolaczam sie do watku, ale dopiero od kilku tygodni podaje mojemu psu gelacan fast. Nie wiem czy to ten srodek mu nie sluzy, poniewaz pies zrobil sie jakby osowialy. Czy ktos mial podobne doswiadczenia po podawaniu gelacanu? Dziekuje za odpowiedz Quote
Recommended Posts