Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wolałabym, żeby jednak to Eska pojechała do domku. Będzie można wtedy na miejscu podpisać umowę adopcyjną, porozmawiać bezpośrednio z przyszłą właścicielką, sprawdzić jak się Eska tam czuje oraz czy pieski zgadzają się ze sobą :razz: Wszystkie będziemy lepiej spały :eviltong:

• Replies 569
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no pieknie !

oby, oby sie udalo :)

Z transportem ja teraz niestety nie bede mogla pomagac, bo moj TZ znowu w Anglii - musialabym wiec zostawic wszystkie zwierzaki same.
Jesli jednak domek zechcialby przyjechac po Eske - z przyjemnoscia ugoszcze :)

Posted

[SIZE=7][COLOR=red][B]Eska ma domek!!![/B][/COLOR][/SIZE]

Pani jest zdecydowana. Chce zabrać Eskę nawet jutro. Zgodziła się na wizytę przedadopcyjną i poadopcyjną i oczywiście na podpisanie umowy. Bardzo miło nam się rozmawiało. To osoba, która bardzo kocha zwierzeta. Szukała już pieska ze schroniska. Eska to szczęściara :lol:

Jest tylko jeden problem.
Wiosno, jak Eska zachowuje się w samochodzie? Gdy ja z nią jechałam to szalała. Czy już jest lepiej. Mąż tej Pani być możę podjedzie po Eskę w połowie przyszłego tygodnia, ale będzie sam i nie wiadomo czy dałby radę ją przetransportować.
Czy byłby ktoś chętny do pomocy w transporcie?

Ta Pani jest przez cały tydzień na urlopie i wolałaby przyjąć pieska teraz (od jutra choćby). Ja też uważam, że tak jest lepiej, ale czy transport się znajdzie. Eska miałaby szansę zaaklimatyzować się w domku pod opieką swojej właścicielki i lepiej, żeby przyjaźń z drugim psem nawiązała pod kontrolą.

Może lepiej poszukać jej transportu na już??? Co o tym myslicie?

Jeszcze jedno: czy Eska ma już zdjęte szwy? Jeśli nie, to może lepiej ją przy okazji zaszczepić, żeby się nie stresowała 2 razy.

Posted

[quote name='zulugula'][SIZE=7][COLOR=red][B]Eska ma domek!!![/B][/COLOR][/SIZE]

Pani jest zdecydowana. Chce zabrać Eskę nawet jutro. Zgodziła się na wizytę przedadopcyjną i poadopcyjną i oczywiście na podpisanie umowy. Bardzo miło nam się rozmawiało. To osoba, która bardzo kocha zwierzeta. Szukała już pieska ze schroniska. Eska to szczęściara :lol:

Jest tylko jeden problem.
Wiosno, jak Eska zachowuje się w samochodzie? Gdy ja z nią jechałam to szalała. Czy już jest lepiej. Mąż tej Pani być możę podjedzie po Eskę w połowie przyszłego tygodnia, ale będzie sam i nie wiadomo czy dałby radę ją przetransportować.
Czy byłby ktoś chętny do pomocy w transporcie?

Ta Pani jest przez cały tydzień na urlopie i wolałaby przyjąć pieska teraz (od jutra choćby). Ja też uważam, że tak jest lepiej, ale czy transport się znajdzie. Eska miałaby szansę zaaklimatyzować się w domku pod opieką swojej właścicielki i lepiej, żeby przyjaźń z drugim psem nawiązała pod kontrolą.

Może lepiej poszukać jej transportu na już??? Co o tym myslicie?

Jeszcze jedno: czy Eska ma już zdjęte szwy? Jeśli nie, to może lepiej ją przy okazji zaszczepić, żeby się nie stresowała 2 razy.[/quote]
Transportu trzeba w takim razie szukać, a domek sprawdzić jeszcze.
Jeśli to ten dom;););) No i Eskę zaszczepić przed wydaniem;)

Posted

Wspaniałe wieści!

Eska ma zdjęte szwy, pozostały do zrobienia tylko szczepienia.
Cieszę się bardzo, że tak jej się trafiło - choć przyznam się po cichu, że będzie jej tu brakowało.. :roll:

W samochodzie u nas właściwie wogóle nie było jej widać i słychać - grzecznie siedziała sobie z tyłu.
Być może inaczej zachowywałaby się, gdyby jechała z przodu - tego nie próbowaliśmy. Z tyłu była całkowicie spokojna.

Posted

[quote name='zulugula']Kto może nich umieszcza zdjęcia szczęsliwych maluszków :lol:

Zwłaszcza czekoladki jestem ciekawa :loveu:[/quote]

Ja będę mieć zdjęcia Czekoladki na dniach. Jak tylko dostanę, zaraz wstawię. Narazie mogę powiedzieć tylko, że Czekoladka ma na imię Negra i sporo urosła. :lol:

Jeśli chodzi o Eskę, to cieszę się jak głupia. :cunao:
Wspaniale!!! :multi:

Piszę w takim razie na transportowym, że poszukujemy transportu.

Mam jeszcze tylko pytanie... skąd dokąd konkretnie ma być transport?
Oraz ile mamy dodatkowej kasy i czy w razie czego możemy ją przeznaczyć na transport?

Posted

Jeśli ktoś wybiera się na wizytę przedadopcyjną to podam adres na PW. Pani zapoznała się już (z własnej inicjatywy) z treścią umowy adopcyjnej. Jak najbardziej zaprasza do siebie ewentualnego chętnego na spotkanie.

To miłośniczka zwierząt. Sama o sobie mówi, że jest "psiarą". Eska jedzie na miejsce jamniczki, która miała ropomacicę. Jeden pies to za mało...

To z założenia miał być kundelek większy od jamnika. Ta Pani sama myślała o sterylce suczki. Eska jest wymarzoną kandydatką. Do tego kolorystycznie świetnie pasuje do jej obecnej suńki goldenki ;)

Nie oddałabym Eski do domku, który w jakiś sposób niepokoiłby moją intuicję :mad:

Transport i do domu!!! :eviltong:

Niech osoby, które już opłaciły kolejny m-c Eski zadecydują co z pieniążkami.

Posted

Zulugula, pliz, odpowiedz na moje pytania, abym mogła napisać post na transportowym.

Ciotki, decydujcie, co z kasą.

Poszukam też kogoś na wizytę, jeśli nie przed to chociaż poadopcyjną.

Posted

Napisałam:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10457259#post10457259[/URL]

I jeszcze założyłam wątek:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10457285#post10457285[/URL]

Posted

Sprawdziłam na mapie.
Odległość z Kluczborka do Jeżowa to 236 km.
Jeśli jednak ktoś dowiózłby sunię na trasą za Opole, wtedy trasa z Gliwic do Jeżowa wyniosłaby tylko 260 km, czyli w dwie strony 520 km. Może nie wyjdzie to aż tak duży koszt.

Posted

Kluczbork nie jest tak całkiem koło Opola, bo jakies.. 50km dalej, a ja mieszkam jeszcze 20 za Kluczborkiem ;)
Jest w woj. Opolskim, a gdzie dokładnie, to każdy musi sam zerknąć na mapkę:
[url]http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=kluczbork&Submit=Szukaj&cId=&sId=&x=0&y=0[/url]

Posted

[quote name='zulugula']Niech osoby, które już opłaciły kolejny m-c Eski zadecydują co z pieniążkami.[/quote]

Moja wplata (50zl), jesli zostanie nadwyzka po odliczeniu tych paru dni hotelu, moze isc na transport Eski.

Posted

Już to zrobiłam. Być może niedoszła włascicielka Eski (ma już agresywna suczkę) będzie mogła ją zawieźć :lol:

Rybba trzymaj się. A my trzymamy kciuki, żeby wszystko było ok.

Posted

Rybko, wszytko będzie dobrze. Uwierz w to...!

Przepraszam za OFFa, ale to bardzo ważne.

Potrzebny jest transport dla szczeniaka z Małcza do Katowic.

BARDZO PILNIE !

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114926[/URL]

Posted

Witam. Prowadzimy akcje sprzeciwiajaca sie decyzji Sądu dotyczacej SPALENIA PSA przez nieletnich oprawców! W związku z tym każdy kto pragnie przyłaczyc sie do akcji niech wysle ten list na adres [email][email protected][/email] Jest to adres Towarzystwa Ochrony Zwierząt które będzie pełniło role oskarzyciela posiłkowego w procesie przeciw tej decyzji tegoz Sądu.
Każde stanowisko w tej sprawie bedzie dołączone do materiału sądowego jako głos opinii publicznej.

Oto list:

Mój głos w sprawie decyzji sądu/sprawa spalonego zwierzęcia:

Ja, niżej podpisana/y jako obywatel/ka tego kraju, wyrażam głęboka gorycz i rozczarowanie z powodu decyzji Sądu Dla Nieletnich w Lublinie w sprawie, która to dotyczyła zamordowania w bestialski sposób żywego zwierzęcia!
"Niska szkodliwość czynu..."Czy jest nią zabicie niewinego stworzenia i rozpowszechnianie nagrań z tego okropnego czynu?!
Sąd wydajac taka decyzję przyczynia sie do propagowania podobnych czynów wśród młodych ludzi być może w przyszłości z ofiarami w ludziach...

Z powazaniem
............

adres: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

wiadomośc mozna przesyłac dalej.