Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 569
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marta, która opiekuje się psami zaoferowała, że sunię może zawieżć w przyszłą niedzielę do Bełchatowa, albo Wielunia, więc potrzebny jest transport dalej do Wiosny.

Wiosna możesz policzyć jakie byłyby koszty?
I czy ewentualna przyszła niedziela pasuje;)

Posted

ja do Wielunia mam jakieś 30km, a więc tam i z powrotem - 28,00zł.
I aż głupio mi prosić o takie pieniądze, ale jestem teraz całkowicie spłukana :roll:

Mogę pojechać w dowolnym terminie.

Posted

Cioteczki, a ja mam jeszcze taką prośbę.
Mam do przewiezienia sunię 7-8 m-cy, niewielką ze Szczecina w okolice Opola (a właściwie 40 km od Opola). Może mogłabym się podłączyć? O ile oczywiście sunia dotrze ze Szczecina do Warszawy przed niedzielę.

Aha, Wiosna, czy ty mogłabyś mi sprawdzić domek? Domek jest w Oleśnie, czyli 40 km od Opola. Czy to daleko od ciebie?

Posted

czyli niedziela 01.06 czy 08.06 ?

domek moge sprawdzic - jakies konkretne wymagania, czy 'standardy'? czy Państwo mogą przyjechac do mnie, czy chodzi o wizytę w domu ?

Olesno jest nie daleko mnie - jakieś 30-35km.

Z Wielunia polecam jechać dość.. bocznymi dróżkami - przez Turów, Słupsko, Skomlin, Dzietrzkowice - w ten sposób będzie dużo bliżej (to tą drogę określiłam w km).

Posted

Nie doczytam teraz calosci czy Wasz transport juz 100%? Prawdopodobnie w sobote lub niedziele najblizsza o ile boksy beda skonczone bedziemy wiezc malamuta spod Warszawy wiec pewnie przez Tomaszow. Nie wiem czy osoba transportujaca dalaby rade dwa psy zabrac na raz i jaki to samochod ale moge dopytac. Byc moze udalo by sie polaczyc transporty i kase oszczedzic...

Podobnie z sunia z pomorza. Jesli u Wiosny jeszcze sie zmiesci to bedziemy szukac transportu z Koszalina. Moze tez jakos by sie udalo zgrac w czasie...

Posted

Masieńko transport mamy za tydzień pewny, dziewczyna, której ojciec dokarmia sunię pojedzie do Wiosny z TZ i siostrą, bo sama się boi jeździć dalej niż do Tomaszowa.;)

Sunia nie ma imienia, proponuję, żeby Wiosna wymyśliła;)

A teraz co do płatności, jak będzie lepiej z góry, z dołu i czy jedna osoba zbiera i wpłaca całą kwotę, czy możemy indywidualnie Wiosno z dopiskiem jakimś wpłacać do Ciebie?

[B]I najważniejsze Czekoladka pojechała do domu
Wrażenie bardzo pozytywne, przemiła dziewczyna młoda przyjechała po nią z koleżanką, podpisała umowę adopcyjną, obiecała zdjęcia, mieszka w domku, ma dwa psy, które z nią przyjechały zresztą;)
[/B]

Posted

Tak już liczę:

ocelot - 30 zł.,
emilia2280 - 50 zł.,
mtf zalesie - 50 zł.,
haank - 30 zł.,
kiiniaa - 40 zł.

Daje nam to łączną sumę 200 zł.

Ale zanim sunię wysterylizujemy, na co bedziemy kasę potrzebować, chyba przydałoby się jeszcze wsparcie finansowe na szczepienia?
Transport odpada.

Posted

Dziewczyny - wpłacać można bezpośrednio do mnie:
41 1050 1298 1000 0023 1942 8674
Marta Wanetzky
Batalionu Kosynierów 61
44-100 Gliwice
z dopiskiem 'suńka z Teofilowa".
Imię pozwolę sobie wymyśleć, gdy poznam ją osobiście ;)

Posted

[quote name='emilia2280']Czyli jaki jest plan podrózy?[/quote]
W przyszłą niedzielę - opiekunka suni zawiezie ją do Wiosny.
Wiosnę poproszę o pw z dokładnym adresem i tel. Przekażę i mam nadzieję, że wszystko się uda.

Potem sunię trzeba będzie zaszczepić i ogłaszać

Posted

[quote name='ocelot']W przyszłą niedzielę - opiekunka suni zawiezie ją do Wiosny.
Wiosnę poproszę o pw z dokładnym adresem i tel. Przekażę i mam nadzieję, że wszystko się uda.

Potem sunię trzeba będzie zaszczepić i ogłaszać[/QUOTE]
Z tego co wiem to suczynka jedzie do budy u Wiosny. Spotka sié tam z moim Bennym, który ma zarezerwowany boks. Tak sobie myslalam, ze jesli ta slicznotka nadal szukalaby domku na jesien (choc malo prawdopodobne), moze Wiosna zgodzilaby sié na zakumplowanie jej w boksie z Bennym? Ona chyba wysterylizowana jest, czy bédzie?

Posted

[quote name='ocelot']nNie jest wysterylizowana, będziemy się starali zebrać pieniążki na sterylkę. Ale kumplować się może z beniem w boksie;)[/quote]
Benio jeszcze tez przed odjajczeniem, wiéc trzeba poczekac na któres przed tym kumplowaniem, bo wyjdzie z tego wiécej niz potrzebujemy :eviltong: