ocelot Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Agnieszka postaram się być Ale jutro Ola wyjeżdża do Niemiec na Turniej, muszę pożegnać dzieciaka i życzyć wielu goli;) Quote
ocelot Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Marta, która opiekuje się psami zaoferowała, że sunię może zawieżć w przyszłą niedzielę do Bełchatowa, albo Wielunia, więc potrzebny jest transport dalej do Wiosny. Wiosna możesz policzyć jakie byłyby koszty? I czy ewentualna przyszła niedziela pasuje;) Quote
wiosna Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 ja do Wielunia mam jakieś 30km, a więc tam i z powrotem - 28,00zł. I aż głupio mi prosić o takie pieniądze, ale jestem teraz całkowicie spłukana :roll: Mogę pojechać w dowolnym terminie. Quote
ocelot Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Wiosna przecież rozumiemy i tak jesteś super;) Edit: Jak tylko 30 km. to zawiezie na miejsce Quote
emilia2280 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Czyli suczunia jedzie w niedzielé? I do tej pory moze byc zabrana z ulicy czy nie ma takiej mozliwosci? Quote
GrubbaRybba Posted May 28, 2008 Author Posted May 28, 2008 Cioteczki, a ja mam jeszcze taką prośbę. Mam do przewiezienia sunię 7-8 m-cy, niewielką ze Szczecina w okolice Opola (a właściwie 40 km od Opola). Może mogłabym się podłączyć? O ile oczywiście sunia dotrze ze Szczecina do Warszawy przed niedzielę. Aha, Wiosna, czy ty mogłabyś mi sprawdzić domek? Domek jest w Oleśnie, czyli 40 km od Opola. Czy to daleko od ciebie? Quote
wiosna Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 czyli niedziela 01.06 czy 08.06 ? domek moge sprawdzic - jakies konkretne wymagania, czy 'standardy'? czy Państwo mogą przyjechac do mnie, czy chodzi o wizytę w domu ? Olesno jest nie daleko mnie - jakieś 30-35km. Z Wielunia polecam jechać dość.. bocznymi dróżkami - przez Turów, Słupsko, Skomlin, Dzietrzkowice - w ten sposób będzie dużo bliżej (to tą drogę określiłam w km). Quote
masienka Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Nie doczytam teraz calosci czy Wasz transport juz 100%? Prawdopodobnie w sobote lub niedziele najblizsza o ile boksy beda skonczone bedziemy wiezc malamuta spod Warszawy wiec pewnie przez Tomaszow. Nie wiem czy osoba transportujaca dalaby rade dwa psy zabrac na raz i jaki to samochod ale moge dopytac. Byc moze udalo by sie polaczyc transporty i kase oszczedzic... Podobnie z sunia z pomorza. Jesli u Wiosny jeszcze sie zmiesci to bedziemy szukac transportu z Koszalina. Moze tez jakos by sie udalo zgrac w czasie... Quote
ocelot Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Masieńko transport mamy za tydzień pewny, dziewczyna, której ojciec dokarmia sunię pojedzie do Wiosny z TZ i siostrą, bo sama się boi jeździć dalej niż do Tomaszowa.;) Sunia nie ma imienia, proponuję, żeby Wiosna wymyśliła;) A teraz co do płatności, jak będzie lepiej z góry, z dołu i czy jedna osoba zbiera i wpłaca całą kwotę, czy możemy indywidualnie Wiosno z dopiskiem jakimś wpłacać do Ciebie? [B]I najważniejsze Czekoladka pojechała do domu Wrażenie bardzo pozytywne, przemiła dziewczyna młoda przyjechała po nią z koleżanką, podpisała umowę adopcyjną, obiecała zdjęcia, mieszka w domku, ma dwa psy, które z nią przyjechały zresztą;) [/B] Quote
GrubbaRybba Posted May 29, 2008 Author Posted May 29, 2008 To dobrze, że czekoladka już w domku, a mamuśka jedzie do hoteliku. :) Ile kasy jest potrzebne? Czy ktoś to liczył? No i gdzie mamy wpłacać? Quote
ocelot Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Tak już liczę: ocelot - 30 zł., emilia2280 - 50 zł., mtf zalesie - 50 zł., haank - 30 zł., kiiniaa - 40 zł. Daje nam to łączną sumę 200 zł. Ale zanim sunię wysterylizujemy, na co bedziemy kasę potrzebować, chyba przydałoby się jeszcze wsparcie finansowe na szczepienia? Transport odpada. Quote
ZUZANNA11 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Pieniądze nadal potrzebne.Na szczepienia, sterylkę i zapewne jakis leczenie... Quote
wiosna Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Dziewczyny - wpłacać można bezpośrednio do mnie: 41 1050 1298 1000 0023 1942 8674 Marta Wanetzky Batalionu Kosynierów 61 44-100 Gliwice z dopiskiem 'suńka z Teofilowa". Imię pozwolę sobie wymyśleć, gdy poznam ją osobiście ;) Quote
kiiniaa Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 w poniedziłek będę zmuszina być w banku, więc kaskę przeleję na konto podane przez Wiosnę Quote
ocelot Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 [quote name='emilia2280']Czyli jaki jest plan podrózy?[/quote] W przyszłą niedzielę - opiekunka suni zawiezie ją do Wiosny. Wiosnę poproszę o pw z dokładnym adresem i tel. Przekażę i mam nadzieję, że wszystko się uda. Potem sunię trzeba będzie zaszczepić i ogłaszać Quote
emilia2280 Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 [quote name='ocelot']W przyszłą niedzielę - opiekunka suni zawiezie ją do Wiosny. Wiosnę poproszę o pw z dokładnym adresem i tel. Przekażę i mam nadzieję, że wszystko się uda. Potem sunię trzeba będzie zaszczepić i ogłaszać[/QUOTE] Z tego co wiem to suczynka jedzie do budy u Wiosny. Spotka sié tam z moim Bennym, który ma zarezerwowany boks. Tak sobie myslalam, ze jesli ta slicznotka nadal szukalaby domku na jesien (choc malo prawdopodobne), moze Wiosna zgodzilaby sié na zakumplowanie jej w boksie z Bennym? Ona chyba wysterylizowana jest, czy bédzie? Quote
ocelot Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 nNie jest wysterylizowana, będziemy się starali zebrać pieniążki na sterylkę. Ale kumplować się może z beniem w boksie;) Quote
emilia2280 Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 [quote name='ocelot']nNie jest wysterylizowana, będziemy się starali zebrać pieniążki na sterylkę. Ale kumplować się może z beniem w boksie;)[/quote] Benio jeszcze tez przed odjajczeniem, wiéc trzeba poczekac na któres przed tym kumplowaniem, bo wyjdzie z tego wiécej niz potrzebujemy :eviltong: Quote
GrubbaRybba Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 Mam nadzieję, że nic się nie zmieniło, sunia nadal w Teofilowie, a transport ustalony... Quote
Recommended Posts