penelopa Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 [quote name='Jonquil']Co do dużych granulek Hillsa. To jest akurat plus. Przyzwyczajamy psa do miękkich karm, albo do łykania małych granulek a potem narzekamy na kamień na zębach. Pies ma zęby po to, żeby gryźć! Kiedy gryzie je wolniej i mniej się dławi. Moja potrafiła mi wchłonąć nutrę i zwrócić mi cała kupkę na środku kuchni. Kiedy pierwszy raz kupiłam jej Hillsa stała nad miską i nie wiedziała co ma zrobić z tak dużymi granulkami. Już wie. Co do koloru kupek, to moja po RC załatwiałą się na zielono i to dopiero była dla mnie niespodzianka ;-)[/quote] Co do wielkości, mój psiak akurat od małego wcinał, nie miał problemów, ale zaznaczam ze niektóre psy nie chca jej przez to jeść. RC - własnie się zastanawiam nad ta karma i nad Britem - ale to juz zostało opisane w innym watku. A zielone kupki to oznaka alergii na składnik pokarmu - więc należy odstawić takowy. Nie to ze sie wymądrzam, ale psy mam od 17 lat i miałam czas poobserwować różne reakcje ;). Quote
Recommended Posts