Sweet Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 [url]http://photos125.nasza-klasa.pl/dev221/0/267/612/0267612820.jpg[/url] co sądzicie o tym?? linikem dałam bo za duży ma format a nie chce mi sie zmniejszac... Quote
diabelkowa Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 [quote name='Helga&Ares']udowodnij:eviltong:[/QUOTE] patrz podpis ;) [quote name='Justa']A sądzisz, że na czym ten 'ruch' polegał? na ty, że aparat sam dobierał krótkie czasy i duży otwór przysłony. czyli dokładnie to, co sama możesz ustawić w trybie manualnym. z tą małą różnicą, że aparat wykonuje pomiar średni, a Ty możesz ustawić tak jak chcesz (jeśli umiesz to zrobić, zdjęcie lepsze jakościowo) Kiedyś miałam Sony W12, przyznam, że nigdy nie korzystałam z tych trybów. Manualne ustawianie to największa frajda z tego wszystkiego ! [B]bognik[/B], to prawda, teraz ładują 12mgpix w maleńką kompaktową matrycę, co wcale nie daje lepszych efektów, bo i tak wystarczyłoby te powiedzmy 6 mgpix, ale ludzie się na to łapią, bo widzą, że niektóre lustrzanki mają mniej, to ich cudowny kompakt będzie sam robił lepsze zdjęcia :roll: [B]drzalka[/B], 1 poruszone, 2 niedoświetlone - zwiększ ISO i skróć czas ! zdjęcia Leny - na wszystkich krzywy horyzont ! zwracaj na to uwagę. kadry ogólnie nieciekawe (np. zostawione mnóstwo wolnego miejsca nad głową psa - po co?) gratuluję jednak konwego sprzętu i mam nadzieję, że coś fajniejszego nam niedługo pokażesz ;)[/QUOTE] pewno masz racje tylko musze najpierw dojsc jak to zrobic :-) idzie mi TROCHE lepiej Quote
dog_master Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 [quote name='xxSweetGirl93xx'][URL]http://photos125.nasza-klasa.pl/dev221/0/267/612/0267612820.jpg[/URL] co sądzicie o tym?? linikem dałam bo za duży ma format a nie chce mi sie zmniejszac...[/quote] Mi sie podoba, tylko nie lubie sepii ;) Ale to tak na marginesie, bo fota imho fajna. Quote
Sweet Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 [quote name='dog_master']Mi sie podoba, tylko nie lubie sepii ;) Ale to tak na marginesie, bo fota imho fajna.[/quote] :) bardzo sie ciesze:D chociaz cos mi wyszło:D no ja tez nie przepadam za sepią ale to zdjecie lepiej wyglada w sepii niz w kolorze:) Quote
Kamila Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 [quote name='pumilo2']filtry->effects->inne->wyostrzenie[/quote] Wielkie dzieki :multi: Czy ty masz ten program i go uzywasz? Quote
Patikujek Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 black sheep a skąd wiedziałaś, że te zdjęcia to z nk?? Quote
Unbelievable Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 [quote name='Patikujek']black sheep a skąd wiedziałaś, że te zdjęcia to z nk??[/quote] adres:roll: Quote
Kamila Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Dog-Master Piszesz na cyberfoto ze [B]lustrzanka... ;) nie wyostrza tak zdjec jak kompakt, ale! jest w menu mozliwosc ustawienia stopnia wyostrzania.[/B]Czy mozesz mi napisac gdzie dokladnie jest ta opcja w aparacie? Quote
dog_master Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 Pisalam to odnosnie bodajze E-510, nie? Nie wiem, gdzie dokladnie jest to w menu, na pewno jest w instrukcji, wiem, ze jest i to chyba nawet 5-ciostopniowe. Moge za to powiedziec, gdzie to jest w E-330, bo mam go 2m ode mnie ;p Quote
Kamila Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 [quote name='dog_master']Pisalam to odnosnie bodajze E-510, nie? Nie wiem, gdzie dokladnie jest to w menu, na pewno jest w instrukcji, wiem, ze jest i to chyba nawet 5-ciostopniowe. Moge za to powiedziec, gdzie to jest w E-330, bo mam go 2m ode mnie ;p[/quote] To bylo odnosnie [COLOR=red]Olympus E-510[/COLOR][COLOR=black] ale ja zrozumialam ze to sie tyczy wszystkich lustrzanek.[/COLOR] Ja wlasnie poluje na instrukcje po polsku bo mimo iz z angielskim sobie radze to jednak ta instrukcja mnie dobija :cool1: Czy ktos wie skad ja moge sciagnac?Chodzi o Nikona D50. Quote
Coffee&Nera Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Poszukaj np. na Allegro. Często sprzedaja same instrukjce Quote
Kamila Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 [quote name='Nera-']Poszukaj np. na Allegro. Często sprzedaja same instrukjce[/quote] W sumie nie zly pomysl tylko ze nie sadze ze ktos mi to do uk wysle a ja w pl rzadko bywam i instrukcje chcialabym na juz :diabloti: Quote
dog_master Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 Powinny ;) Ale czy na pewno, to nie wiem. // eh, gdzie ten cytata wlazl... FF3 jest dziwny;] [a dzis Download Day!] [quote name='kamila-dog']To bylo odnosnie [COLOR=red]Olympus E-510[/COLOR][COLOR=black] ale ja zrozumialam ze to sie tyczy wszystkich lustrzanek.[/COLOR] Ja wlasnie poluje na instrukcje po polsku bo mimo iz z angielskim sobie radze to jednak ta instrukcja mnie dobija :cool1: Czy ktos wie skad ja moge sciagnac?Chodzi o Nikona D50.[/quote] Quote
dog_master Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 [quote name='kamila-dog']W sumie nie zly pomysl tylko ze nie sadze ze ktos mi to do uk wysle a ja w pl rzadko bywam i instrukcje chcialabym na juz :diabloti:[/quote]No to e-bay ;) Nie wiem, jak nikon, ale Olympus ma wszystkie instrukcje on-line ;) Quote
Kamila Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Ebay to przeciez tak samo.A na angielskim ebay nie znajde chyba polskiej instrukcji :diabloti: Quote
Kida i Olo Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 [quote name='kamila-dog'].A na angielskim ebay nie znajde chyba polskiej instrukcji :diabloti:[/quote] Dla chętnego nic trudnego :diabloti: Quote
Kamila Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 [quote name='Kida i Olo']Dla chętnego nic trudnego :diabloti:[/quote] No tylko mi nie mow ze znalazlas :shock: Ja nie moge znalezc... Quote
Kamila Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 [quote name='Kida i Olo']Na e-Bay nie, za to... [U][URL="http://files-upload.com/files/89489/Nikon_1_.D50.instrukcja.PL.pdf.html"]http://files-upload.com/files/89489/Nikon_1_.D50.instrukcja.PL.pdf.html[/U][/URL][/quote] 3 razy probowalam,nie dziala mi ten link...:placz:Tobie dziala? Quote
Kida i Olo Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Szczerze mówiąc nie, ale liczyłam na to, że tylko mój komp jest jakiś spaczony, bo podawali link na CyberFoto i wszystko niby było ok :lol:Więcej niestety już się chyba nie wynajdzie, bo większość to linki nieaktualne, albo ,,wyślij na e-malia" - ,,posyłam!" - ,,dzięki"... [SIZE=1]Nikon niestety jak widzę nie ma legalnych insturkcji na internecie....[/SIZE] Quote
Kamila Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 [quote name='Kida i Olo']Szczerze mówiąc nie, ale liczyłam na to, że tylko mój komp jest jakiś spaczony, bo podawali link na CyberFoto i wszystko niby było ok :lol: [SIZE=1]Nikon niestety jak widzę nie ma legalnych insturkcji na internecie....[/SIZE][/quote] No sciagnelam tamto ale teraz nie wiem jaki program sciagnac by mi sie to otworzylo :placz: Quote
Kida i Olo Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 Bosz, wybacz, edytowałam post! :lol: Wyślę Ci link na PW. Quote
dog_master Posted June 18, 2008 Author Posted June 18, 2008 [quote name='kamila-dog']Ebay to przeciez tak samo.A na angielskim ebay nie znajde chyba polskiej instrukcji :diabloti:[/quote]Odnioslam wrazenie, ze nawet polski E-bay jest bardziej miedzynarodowy, po prostu. Tzn. bardzo malo osob na Allegro wysyla za granice, a na E-bayu polskim - o wiele wiecej. Quote
Kamila Posted June 18, 2008 Posted June 18, 2008 [quote name='Kida i Olo']Bosz, wybacz, edytowałam post! :lol: Wyślę Ci link na PW.[/quote] Ok :lol: [quote name='dog_master']Odnioslam wrazenie, ze nawet polski E-bay jest bardziej miedzynarodowy, po prostu. Tzn. bardzo malo osob na Allegro wysyla za granice, a na E-bayu polskim - o wiele wiecej.[/quote] No to popatrze i tam.Dzieki. Quote
Recommended Posts