Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

Właśnie w niedzielę 06.04.08r Pani Elżbieta sędziowała Nas w NDM i jestem pod wrażeniem:)
Całe sędziowanie trwało znacznie dłużej niż w planowanym czasie ale to tylko z racji tego, że oceniała wnikliwie i dawała długie wyczerpujące opisy oraz uzasadniała swoją ocenę.:p
Co do "czucia" całej grupy to się nie mogę wypowiadać ale Basenji widziała i oceniła bardzo dobrze :lol:

Pełna kultury, wyważenia osoba do psów podchodząca z delikatnością, nie ma gwałtownych ruchów, podniesionego głosu czy robienia czegoś na siłę :multi:

[COLOR=DarkGreen][SIZE=4]POLECAM ;););)[/SIZE][/COLOR]

Posted

Witam-fantastyczna OSOBA,pełna ciepła o wysokiej kulturze ,z profesjonalnym podejściem do psiaków-rozładowująca miłym i szczerym uśmiechem napięcie-często występujące u wystawców na ringu.
Bardzo kontaktowa-znający i przede wszystkim "CZUJąCY" GRUPę V -POZYTYWNIE "ZAKRęCONY" SęDZIA.:loveu::lol:

Posted

[quote name='deptusie']-rozładowująca miłym i szczerym uśmiechem napięcie-często występujące u wystawców na ringu.[/quote]

Dokładnie tak:)_tego mi brakowało :multi:

Posted

No to przy najbliższej okazji trzeba się wybrać :cool3:.
Ponowię jeszcze raz moje pytanie czy to typowa dentystka że grzebie sama w pysku, liczy zęby aż pod same migdałki i kombinuje ? :cool3:

• 3 years later...
  • 1 month later...
Posted

Mamy bardzo dobre zdanie o pani Augustyniak :) bardzo miła sędzina, nie żałowała uśmiechu dla wystawcy ;)
delikatnie dotykała psa, choć dokładnie, wyrozumiała - w porównaniu z suczką nasz pies do niej ciągnął, zaczął skakać (suka miała cieczkę). Pani Augustyniak przerwała bieg, powiedziała, że pies ma prawo w tej sytuacji tak się zachowywać i porównywała psa i sukę osobno, dzięki czemu nasz Honey miał szansę ładnie się pokazać.
Ostatecznie dostaliśmy BOB i dokładny opis :) konkurentce oberwało się za nadwagę.
Ogólnie wrażenie bardzo dobre, z pewnością wybierzemy się jeszcze do tej sędziny :)