Nirse Posted November 28, 2008 Author Posted November 28, 2008 [quote name='Agama']no to mamy podobny gust:multi: co do wiekosci to sunia nie musi byc za wysoka,ale linia grzbietu dla mnie wazna sorry za zasmiecanie Twojej galerii charcikowym tematem:oops:[/quote] O, dla ciekawego tematu zawsze tu dostatek miejsca a i Fiona ma siostrę charcicę :p tak takie przy garbione nie za bardzo mi się podobają, delikatne i płynne przejście ku lędźwiom jest super :multi: Quote
Agama Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 te przygarbienia to czesto sa zwiazane z socjalizacja i sposobem wystawiania,oczywiscie budowa wazna bardzo bardzo Quote
Agama Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 jak tam przyszla Mamuska bo termin juz tuz tuz:multi: Quote
Nirse Posted December 8, 2008 Author Posted December 8, 2008 [quote name='Agama']jak tam przyszla Mamuska bo termin juz tuz tuz:multi:[/quote] Dziękuję za pamięć, tuż tuż ....:cool2: Quote
Nirse Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 [FONT=Times New Roman][B][SIZE=2]Fionka i Bali od wtorku są już szczęśliwymi rodzicami pięknych i wyrównanych szczeniąt, maluszki : dwóch chłopców rudych, jedna dziewczynka czarna i druga ruda :loveu: Tym samym Viki w swoje urodziny dostała prezent od Fiony w postaci czterech prezencików :p [FONT=Arial][IMG]http://lh6.ggpht.com/_4461VtJvga8/SUDkiLfZjQI/AAAAAAAACYI/1_FZsp7m8p0/s800/foto%20fiona%26maluchy.JPG[/IMG] Galeria zdjęć na mojej stronie :laugh2_2:zapraszam [/FONT] [/SIZE][/B][/FONT] Quote
Cambel&Megi Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Czytałam już na Charcim forum, [B]GRATULACJE[/B]! :multi: niech Maluszki zdrowo rosną! :) Quote
hanacek Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 [COLOR=DarkRed][SIZE=3][B]Wielke GRATULACJE - niech maluchy rosznia :loveu::loveu::loveu:[/B][/SIZE][/COLOR] Quote
Agama Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 GRATULACJE:multi::multi::multi::multi::multi: JAKIE SLICZNOSCI:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Nirse Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 [B]Cambel&Megi, hanacek i Agama[/B] :multi::multi: Dziękujemy i pozdrawiamy :))):loveu: Quote
Nirse Posted December 15, 2008 Author Posted December 15, 2008 Maluchy mają się świetnie i cały czas równiutkie jak z foremki " :loveu: Imiona miotu Nirse będą zaczynać się na literę " K" czyli pierwsza litera mojego imienia :)), zamysł mam już od dawna aby to były imiona w języku Swahili i tak : Chłopcy : Nirse[B] KIUME[/B] - męski Nirse [B]KANI [/B] - żywiołowy Dziewczynki: Nirse [B]KIBIBI[/B] - mała dama Nirse [B]KAMARIA[/B] - jak księżyc Dziękuję też za gratulacje na Priva :p Quote
Cambel&Megi Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Piękne imiona! Takie lubię najbardziej. :loveu: Quote
Nirse Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 [B]Dziś maluchy mają ósmą dobę, pięknie przybierają na wadze i cały czas jak od foremki równiutkie ;) a przede wszystkim zdrowe i zadbane :lol::eviltong:[/B] [IMG]http://lh5.ggpht.com/_4461VtJvga8/SUjuUJa8fiI/AAAAAAAACvg/vwbMVBw3o5I/s800/F.8doba%20001.jpg[/IMG] [IMG]http://lh5.ggpht.com/_4461VtJvga8/SUjufzJhttI/AAAAAAAACvo/vh81gEeIqQY/s800/F.8doba%20002.jpg[/IMG] NIRSE Kiume&NIRSE Kamaria [IMG]http://lh5.ggpht.com/_4461VtJvga8/SUjvEmTOHfI/AAAAAAAACwA/CJT3okj_AE0/s800/F.8doba%20005.jpg[/IMG] [IMG]http://lh6.ggpht.com/_4461VtJvga8/SUjv1YzU3KI/AAAAAAAACwg/F7emHGwk6FQ/s800/F.8doba%20009.jpg[/IMG] Od lewej:KANI&KIBIBI&KAMARIA&KIUME [IMG]http://lh6.ggpht.com/_4461VtJvga8/SUjzcaMwvuI/AAAAAAAACzA/9fXJCKacIvU/s800/F.8doba%20032.jpg[/IMG] Quote
loango Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Śiwetna mama i fajne szczeniaczki. Jeszcze raz Gratulujemy Quote
Nirse Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Dziękuję :loveu:Tak mama się świetnie spisuje a maluchy są urocze i już kochane prze przyszłych właścicieli tak świadomych wyboru jak chyba nikt :lol: Pozdrawiamy :multi::multi: Quote
jamnicze Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Również gratuluję uroczych szkrabów :lol: i mam apetyt na więcej fotek :razz: Quote
Nirse Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 ;) dziękuję, zdjęcia wkrótce jak maluchy oczki otworzą :crazyeye::lol: Quote
Nirse Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 Zacznę od pierworodnego czyli Kiume i to jest mój śliczny :loveu: tak jak na niego przystało znak jako logotyp :p klasa sama w sobie [IMG]http://lh6.ggpht.com/_4461VtJvga8/SUymhGZRiGI/AAAAAAAAC70/q9qWP8Y9vmg/s800/kiume.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Fiona/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-20.jpg[/IMG] Quote
Nirse Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 Mam, nadzieję, że miot będzie miał wpisane " nie do hodowli :" tak dobry hodowca powinien zrobić :)ratunek mądrych kryć i badań :)a to jest skierowane do pierwszego miotu, który się urodził w tym roku w Polsce jak i poprzednich dwóch :crazyeye::-( ratunek w mądrych kryciach :) Tak piszę u siebie na galerii i na wątkach nie związanych z nikim, do kiedy pewne osoby związane z rasą nie zrozumieją podstaw genetyki i krzywdy jaką robią rasie w naszym kraju wystawiając sobie przy okazji bardzo nie pożądaną opinię w Europie gdzie jednak na Nas patrzą z racji wystawy Europejskiej :p Jestem, zażenowany odepchnięty i zniesmaczony poziomem wiedzy, to jest kpina z rasy, genetyki i przyszłości :placz:szkoda, słów ja się odcinam na zawsze z pewnymi rodowodami i otwarcie mówię a nawet prorokuje koniec jest przesądzony ...:-( mi jest przykro, że taką opinię mogą ludzie wystawiać naszemu kraju :placz:i kto tu może nazywać hodowlę " pożal się boże " ratunku to Brzmi jak pomsta do nieba :shake::shake::shake: Quote
Ypsylon Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Krzyś, tylko spokój nas uratuje... jutro obchodzę 20 Jubileusz swojej hodowli... i ogólnie mogę być zadowolona... i wiesz co Krzyś? od zawsze robiłam swoje, nie oglądając się na innych... ;) masz swoje spojrzenie na hodowlę, na rodowody, na zdrowie i na całą otoczkę? realizuj to małymi kroczkami :) ja osobiście Ci gratuluję Twojego pierwszego, upragnionego miotu :) przyglądam się maluszkom, przyglądam... więcej fotek dawaj!!! :mad: Quote
jamnicze Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 [quote name='basenjifiona']Mam, nadzieję, że miot będzie miał wpisane " nie do hodowli :" tak dobry hodowca powinien zrobić :)ratunek mądrych kryć i badań :)a to jest skierowane do pierwszego miotu, który się urodził w tym roku w Polsce jak i poprzednich dwóch :crazyeye::-( ratunek w mądrych kryciach :) Tak piszę u siebie na galerii i na wątkach nie związanych z nikim, do kiedy pewne osoby związane z rasą nie zrozumieją podstaw genetyki i krzywdy jaką robią rasie w naszym kraju wystawiając sobie przy okazji bardzo nie pożądaną opinię w Europie gdzie jednak na Nas patrzą z racji wystawy Europejskiej :p Jestem, zażenowany odepchnięty i zniesmaczony poziomem wiedzy, to jest kpina z rasy, genetyki i przyszłości :placz:szkoda, słów ja się odcinam na zawsze z pewnymi rodowodami i otwarcie mówię a nawet prorokuje koniec jest przesądzony ...:-( mi jest przykro, że taką opinię mogą ludzie wystawiać naszemu kraju :placz:i kto tu może nazywać hodowlę " pożal się boże " ratunku to Brzmi jak pomsta do nieba :shake::shake::shake:[/quote] Jaki miot? :hmmmm:. Sorki, ale ja z tego niewiele rozumiem :shake:. Sama zaczęłam interesować się tą rasą prawie 3 lata temu jak zaczęłam szukać pieska dla siebie. Teraz Saidi ma już roczek i wiem, że to był słuszny wybór :loveu:. Oczywiście jestem cały czas na etapie poznawania rasy i chłonę każdą informację jak gąbka. W Polsce jest tylko kilka publikacji i to większość powtarza te same cytaty. Pozdrawiam. Quote
Ypsylon Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 [quote name='basenjifiona']Piękna rocznica do świętowania GRATULACJE :multi: a radę zachowam i postaram się w trudnych chwilach wyciągać wnioski i pamiętać jakie jest założenie;) Też myślę jakie chłopaki mogą z Twojego miotu wyrosnąć bo już pisałem wcześniej ale tam fajny rodowód jest :multi: no i miot drugi w kolejności po badaniach na syndrom fanconiego z czego się bardzo cieszę :loveu: Fotki będą po świętach jak maluchy oczki otworzą :crazyeye: Pozdrawiam serdecznie :multi:[/quote] dziękuję :loveu: sama jestem ciekawa swoich chłopców... póki co, małe rozkoszniaki z nich :P ja tam nie czekam na otwarcie oczek, latam z aparatem i cykam swoim :evil_lol: pozdrawiam i buziaki dla psiaków przesyłam :) Quote
Nirse Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 [quote name='Ypsylon']Krzyś, tylko spokój nas uratuje... jutro obchodzę 20 Jubileusz swojej hodowli... i ogólnie mogę być zadowolona... i wiesz co Krzyś? od zawsze robiłam swoje, nie oglądając się na innych... ;) masz swoje spojrzenie na hodowlę, na rodowody, na zdrowie i na całą otoczkę? realizuj to małymi kroczkami :) ja osobiście Ci gratuluję Twojego pierwszego, upragnionego miotu :) przyglądam się maluszkom, przyglądam... więcej fotek dawaj!!! :mad:[/quote] Nie będę już do tego wracać:p tu komentarz jest zbyteczny. Piękna rocznica do świętowania GRATULACJE :multi: a radę zachowam i postaram się w trudnych chwilach wyciągać wnioski i pamiętać jakie jest założenie;) Też myślę jakie chłopaki mogą z Twojego miotu wyrosnąć bo już pisałem wcześniej ale tam fajny rodowód jest :multi: no i miot drugi w kolejności po badaniach na syndrom fanconiego z czego się bardzo cieszę :loveu: Fotki będą po świętach jak maluchy oczki otworzą :crazyeye: Pozdrawiam serdecznie :multi: Quote
Nirse Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 [quote name='jamnicze']Jaki miot? :hmmmm:. Sorki, ale ja z tego niewiele rozumiem :shake:. Sama zaczęłam interesować się tą rasą prawie 3 lata temu jak zaczęłam szukać pieska dla siebie. Teraz Saidi ma już roczek i wiem, że to był słuszny wybór :loveu:. Oczywiście jestem cały czas na etapie poznawania rasy i chłonę każdą informację jak gąbka. W Polsce jest tylko kilka publikacji i to większość powtarza te same cytaty. Pozdrawiam.[/quote] Jamnicze, zobacz jaki miot się urodził jako pierwszy na początku tego " sezonu " lub spytaj się u źródła ;). Życzę Wam ciepłych chwil i dobrej przyszłości wystawowo hodowlanej. Quote
loango Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 [quote name='Ypsylon']jutro obchodzę 20 Jubileusz swojej hodowli... i ogólnie mogę być zadowolona...[/quote] Spóźnione ale szczere gratulacje ! My także, jakby na to nie patrzeć uszczknęliśmy trochę z tortu Twoich suksesów hodowlanych... Dziękuję. [quote name='Ypsylon'] sama jestem ciekawa swoich chłopców... póki co, małe rozkoszniaki z nich :P ...[/quote] Oby rodziło się jak najwięcej zdrowych i fajnych chłopaków w końcu jak dżdżu potrzeba w Polsce reproduktorów, bo inaczej to będziemy wygląć jak tacy co to się baaardzo starali i nic im z tego nie wyszło. I masz rację. Najważniejsze to robić swoje, nie oglądać się na innych ! Quote
Recommended Posts