Jump to content
Dogomania

Ringowe zmagania czyli wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 13.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Matrix!
Po pierwsze strasznie dbam o ranke,staram sie zmieniac opatrunek ,w obawie przed bakteriami ktore moga sie rozwinac.
Po drugie duzo "wietrze " rane,mniej wiecej 3 razy dziennie po 15-20 minut zdejmuje opatrunek i pilnuje zeby pies lezal i nie wylizywal.
Po trzecie stosuje Dermatol w zasypce na zmiane z Solcoserylem w zelu.

Posted

Selkoseryl zalecany jest raczej na zagojone rany aby lepiej się zziarninowały bliznyi były mniej widoczne. Ja jestem baaardzo zadowolona ze stosowania Chitopan`u-świetnie pomógł zabliźnić się ranie po pogryzieniu na podgardlu Kali. Nadmienię,że rana nie była szyta- skóra rozdarta w kształcie trójkąta o długości" ramion" ok.2,5 cm.Początkowo rana się paskudziła a po stosowaniu Chitopanu pięknie zaczęła się goić.

Posted

solcoseryl i w maści i w postaci żelu znam i mam w psiej apteczce, dośc często go stosuję na zranienia np opuszek palców u Matrixa - najgorszy jest zmrożony śnieg, wtedy nietrudno o skaleczenie,

natomiast Chipotan - u nie znam, można go kupić w aptece bez recepty?

Posted

Germanika napisał(a):
Jak się tak przejmujecie tym egzaminem,to pewnie zdacie.Mała podpowiedź,czekolada czyni cuda,a jak jest w asyście białej kawy,to......

Teraz wszyscy egzaminowani beda robic czekoladowe zapasy!:lol:

Posted

Matrix!Zapas zrobic musimy...trudno...mus to mus.
Herbatke sobie wypijemy po konkursie.A 'propos herbatki mama mi przywiozla jasmin do zaparzenia.Takie malenkie kuleczki ktore pod wplywem goracej wody zmieniaja sie w liscie.A jak pachna :loveu:

Posted

Matriź - Chitopan jest dostępny u weterynarzy. Jest środek w spay`u.
Wskazania: pielęgnacja i wspomaganie leczenia trudno gojacych się ubytków i mikrourazów skóry- zranien, owrzodzeń, oparzeń.
Właściwości: osłaniające poprzez wytworzenie "filmu naskórkowego", ułatwiająceziarninowanie i bliznowacenie, dające efekt przeciwinfekcyjny i przeciwzapalny.

Posted

resuruss napisał(a):
Herbatke sobie wypijemy po konkursie.A 'propos herbatki mama mi przywiozla jasmin do zaparzenia.Takie malenkie kuleczki ktore pod wplywem goracej wody zmieniaja sie w liscie.A jak pachna :loveu:

piłem kiedyś - pyszna i z takim aromatem ... :)

a z tą kawę to nie wystarczy zapas zrobić, czytałas kiedyś tu na grzywkowym forum o sposobie jej przygotowania i podania ? Oj, nie będzie to takie łatwe ... :roll:

Posted

resuruss napisał(a):

piłem kiedyś - pyszna i z takim aromatem ... :)

a z tą kawę to nie wystarczy zapas zrobić, czytałas kiedyś tu na grzywkowym forum o sposobie jej przygotowania i podania ? Oj, nie będzie to takie łatwe ... :roll:

Posted

Germanika napisał(a):
Oj,zaraz specyficzna,nescafe gold jedna łyczeczka,jedna łyżeczka cukru i mleczko do kawy("niebieskie"-te lubię najbardziej).I łatwiej zdać KAŻDY egzamin.

Hahahahaha!Ja pije identyczna!Tylko lyzeczka kawy jest mnie pelna.;)

Posted

Iwona napisał(a):
Matriź - Chitopan jest dostępny u weterynarzy. Jest środek w spay`u.
Wskazania: pielęgnacja i wspomaganie leczenia trudno gojacych się ubytków i mikrourazów skóry- zranien, owrzodzeń, oparzeń.
Właściwości: osłaniające poprzez wytworzenie "filmu naskórkowego", ułatwiająceziarninowanie i bliznowacenie, dające efekt przeciwinfekcyjny i przeciwzapalny.

dzięki za objaśnienie, jak będę u weta to poproszę o ten chitopan

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...