Germanika Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Regulamin pojawi się w stosownym czasie:lol:
resuruss Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Ja teraz jestem w sytuacji podobnej do Matrixa...nie mam na kim cwiczyc.Szanse sie wyrownaly.
matrix..... Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Res a jaki środek stosujesz, że Bułce tak ładnie i szybko goi się ranka? Zawsze dobrze jest mieć coś takiego pod ręką...
resuruss Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Matrix! Po pierwsze strasznie dbam o ranke,staram sie zmieniac opatrunek ,w obawie przed bakteriami ktore moga sie rozwinac. Po drugie duzo "wietrze " rane,mniej wiecej 3 razy dziennie po 15-20 minut zdejmuje opatrunek i pilnuje zeby pies lezal i nie wylizywal. Po trzecie stosuje Dermatol w zasypce na zmiane z Solcoserylem w zelu.
Germanika Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Jak się tak przejmujecie tym egzaminem,to pewnie zdacie.Mała podpowiedź,czekolada czyni cuda,a jak jest w asyście białej kawy,to......
Iwona Posted December 29, 2005 Author Posted December 29, 2005 Selkoseryl zalecany jest raczej na zagojone rany aby lepiej się zziarninowały bliznyi były mniej widoczne. Ja jestem baaardzo zadowolona ze stosowania Chitopan`u-świetnie pomógł zabliźnić się ranie po pogryzieniu na podgardlu Kali. Nadmienię,że rana nie była szyta- skóra rozdarta w kształcie trójkąta o długości" ramion" ok.2,5 cm.Początkowo rana się paskudziła a po stosowaniu Chitopanu pięknie zaczęła się goić.
matrix..... Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 solcoseryl i w maści i w postaci żelu znam i mam w psiej apteczce, dośc często go stosuję na zranienia np opuszek palców u Matrixa - najgorszy jest zmrożony śnieg, wtedy nietrudno o skaleczenie, natomiast Chipotan - u nie znam, można go kupić w aptece bez recepty?
resuruss Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Germanika napisał(a):Jak się tak przejmujecie tym egzaminem,to pewnie zdacie.Mała podpowiedź,czekolada czyni cuda,a jak jest w asyście białej kawy,to...... Teraz wszyscy egzaminowani beda robic czekoladowe zapasy!:lol:
resuruss Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Kawe tez bedziemy gromadzic...Oczywiscie.Jakies specjalne wymagania????Trzeba sie dobrze przygotowac :lol: .
matrix..... Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Germanika napisał(a):....a kawa:roll: z kawą będzie gorzej, bo jak tu już kiedyś pisałeś to jest ona dośc specyficzna, a my z Ress to tylko herbatka :)
resuruss Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Matrix!Zapas zrobic musimy...trudno...mus to mus. Herbatke sobie wypijemy po konkursie.A 'propos herbatki mama mi przywiozla jasmin do zaparzenia.Takie malenkie kuleczki ktore pod wplywem goracej wody zmieniaja sie w liscie.A jak pachna :loveu:
Germanika Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Oj,zaraz specyficzna,nescafe gold jedna łyczeczka,jedna łyżeczka cukru i mleczko do kawy("niebieskie"-te lubię najbardziej).I łatwiej zdać KAŻDY egzamin.
Iwona Posted December 29, 2005 Author Posted December 29, 2005 Matriź - Chitopan jest dostępny u weterynarzy. Jest środek w spay`u. Wskazania: pielęgnacja i wspomaganie leczenia trudno gojacych się ubytków i mikrourazów skóry- zranien, owrzodzeń, oparzeń. Właściwości: osłaniające poprzez wytworzenie "filmu naskórkowego", ułatwiająceziarninowanie i bliznowacenie, dające efekt przeciwinfekcyjny i przeciwzapalny.
matrix..... Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 resuruss napisał(a):Matrix!Zapas zrobic musimy...trudno...mus to mus. Herbatke sobie wypijemy po konkursie.A 'propos herbatki mama mi przywiozla jasmin do zaparzenia.Takie malenkie kuleczki ktore pod wplywem goracej wody zmieniaja sie w liscie.A jak pachna :loveu: piłem kiedyś - pyszna i z takim aromatem ... :) a z tą kawę to nie wystarczy zapas zrobić, czytałas kiedyś tu na grzywkowym forum o sposobie jej przygotowania i podania ? Oj, nie będzie to takie łatwe ... :roll:
matrix..... Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 resuruss napisał(a):Matrix!Zapas zrobic musimy...trudno...mus to mus. Herbatke sobie wypijemy po konkursie.A 'propos herbatki mama mi przywiozla jasmin do zaparzenia.Takie malenkie kuleczki ktore pod wplywem goracej wody zmieniaja sie w liscie.A jak pachna :loveu: piłem kiedyś - pyszna i z takim aromatem ... :) a z tą kawę to nie wystarczy zapas zrobić, czytałas kiedyś tu na grzywkowym forum o sposobie jej przygotowania i podania ? Oj, nie będzie to takie łatwe ... :roll:
resuruss Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Germanika napisał(a):Oj,zaraz specyficzna,nescafe gold jedna łyczeczka,jedna łyżeczka cukru i mleczko do kawy("niebieskie"-te lubię najbardziej).I łatwiej zdać KAŻDY egzamin. Hahahahaha!Ja pije identyczna!Tylko lyzeczka kawy jest mnie pelna.;)
matrix..... Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Iwona napisał(a):Matriź - Chitopan jest dostępny u weterynarzy. Jest środek w spay`u. Wskazania: pielęgnacja i wspomaganie leczenia trudno gojacych się ubytków i mikrourazów skóry- zranien, owrzodzeń, oparzeń. Właściwości: osłaniające poprzez wytworzenie "filmu naskórkowego", ułatwiająceziarninowanie i bliznowacenie, dające efekt przeciwinfekcyjny i przeciwzapalny. dzięki za objaśnienie, jak będę u weta to poproszę o ten chitopan
matrix..... Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 z tego co piszesz, to faktycznie może nie bedzie tak bardzo ciężko :)
resuruss Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Zobaczymy juz po ,wtedy bedzie mozna sie wypowiedziec czy trudny czy nie. Zreszta dla egzaminatora zawsze egzamin jest latwy,a dla egzaminowanych nie bardzo.;)
Germanika Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Jestem wymagający,co nie znaczy że straszny.
resuruss Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Germanika napisał(a):Jestem wymagający,co nie znaczy że straszny. Mysle jednak ,ze wielu zdajacych bedzie mialo objaw trzesacych rak :lol:
Recommended Posts