Draczyn Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 [quote name='resuruss'][quote name='góral']Jest wiele niefotogenicznych psów. Baaaaardzo sławny duży pudel Topscore Contradicion ma niewiele świetnych zdjęć, a na żywo jest psem powalającym... :wink:[/quote] Goral!!!Swietnie ,ze to napisales....moze moje psy sa takie brzydkie i nieeleganckie na zdjeciach w galerii,bo sa niefotogeniczne???????? :wink:[/quote]Res nie w ydaje mi sie, aby on mówił o Twoich psach. Ja zrozumialam, że mówi o pudlacch. Przecież Ty robisz piękne zdjęcia. Dajmy spokój. Nie pozwólmy aby ten dzisiejszy skubaniec (zapomnialam jak mu tam na niku) skłucił wszystkich i cieszył sie i chichotal z radości
sh_maniak Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 [quote name='malawaszka'][quote name='sh_maniak'][quote name='Draczyn'][quote name='góral']Jest wiele niefotogenicznych psów. Baaaaardzo sławny duży pudel Topscore Contradicion ma niewiele świetnych zdjęć, a na żywo jest psem powalającym... :wink:[/quote]Oczywiście, to tak jak i u ludzi. Jeden jest fotogeniczny, a inny nie[/quote] Własnie :-? , ja np nie jestem fotogeniczna :([/quote] Marta :evil: jak TY nie jesteś to co ja kurna mam powiedzieć :lol:[/quote] że jesteś fotogeniczna :D
góral Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 [quote name='Draczyn'][quote name='resuruss'][quote name='góral']Jest wiele niefotogenicznych psów. Baaaaardzo sławny duży pudel Topscore Contradicion ma niewiele świetnych zdjęć, a na żywo jest psem powalającym... :wink:[/quote] Goral!!!Swietnie ,ze to napisales....moze moje psy sa takie brzydkie i nieeleganckie na zdjeciach w galerii,bo sa niefotogeniczne???????? :wink:[/quote]Res nie w ydaje mi sie, aby on mówił o Twoich psach. Ja zrozumialam, że mówi o pudlacch. Przecież Ty robisz piękne zdjęcia. Dajmy spokój. Nie pozwólmy aby ten dzisiejszy skubaniec (zapomnialam jak mu tam na niku) skłucił wszystkich i cieszył sie i chichotal z radości[/quote] Ja głównie mówię o pudlach :D
resuruss Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Draczyn !!Ja wiem ,ze Goral mowil o pudlach!!! Zartuje sobie tylko z tego ,ze ten post Gorala tak akurat pasuje do dyskusji na Galerii. Mnie wypowiedzi Gospo ani ziebia ani parza.....bawi mnie jedynie.....
maga18 Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 [quote name='Draczyn'][quote name='resuruss'][quote name='góral']Jest wiele niefotogenicznych psów. Baaaaardzo sławny duży pudel Topscore Contradicion ma niewiele świetnych zdjęć, a na żywo jest psem powalającym... :wink:[/quote] Goral!!!Swietnie ,ze to napisales....moze moje psy sa takie brzydkie i nieeleganckie na zdjeciach w galerii,bo sa niefotogeniczne???????? :wink:[/quote]Res nie w ydaje mi sie, aby on mówił o Twoich psach. Ja zrozumialam, że mówi o pudlacch. Przecież Ty robisz piękne zdjęcia. Dajmy spokój. Nie pozwólmy aby ten dzisiejszy skubaniec (zapomnialam jak mu tam na niku) skłucił wszystkich i cieszył sie i chichotal z radości[/quote] owszem, Góral mówił o pudlach ale Gospo w galerii o grzywaczach Ress... :-?
Wind Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 [quote name='Draczyn'][quote name='góral']Jest wiele niefotogenicznych psów. Baaaaardzo sławny duży pudel Topscore Contradicion ma niewiele świetnych zdjęć, a na żywo jest psem powalającym... :wink:[/quote]Oczywiście, to tak jak i u ludzi. Jeden jest fotogeniczny, a inny nie[/quote] Nic bardziej mylnego ... nie ma czegos takiego jak niefotogenicznosc zwierzat ;)
Ania i Psy Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Hm, więszość dnia przespałam, budzę się, a tu ooooooo:) Cóż,mogę powiedzieć tylko tyle,że rzeczona spódnica jest czarna nieprzezroczysta do kolan, wykończona kawałkiem koronki i miałam ją również na poprzedniej wystawie, gdzie nie budziła tylu kontrowersji-hm, być może dlatego,że WTEDY nie nadepnęłam nikomu na odcisk swoją pierwszą lokatą. Wtedy wygrana była większa, bo Camille była NSw R, a teraz wygrała tylko otwartą i przepadła w porównaniu z Perspektywą Germaniką. Po drugie, Kamila nie jest przystrzyżona, a sierść ma 3 miesiące po szczeniaczkach. Po trzecie, sprayu, który mam używałam do obu suk, co obserwatorowi jakoś umknęło, więc skoro był czarny, jakim cudem Kamila pozostała biała? Po czwarte, są różne rodzaje sierści u pp, moje pp mają inny rodzaj, niż psy Germaniki, niestety dużo trudniejszą w pielęgnacji i zupełnie inaczej układającą się. Po piąte, to już mi się nie chce komentować wypowiedzi tego kogoś:) Jak się nie ma do czego przyczepić, to się wymyśla. Camille na szczęście jakoś sobie radzi na ringach i jest doceniana przez różnych sędziów, bez względu na mój strój.
góral Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 [quote name='Wind'][quote name='Draczyn'][quote name='góral']Jest wiele niefotogenicznych psów. Baaaaardzo sławny duży pudel Topscore Contradicion ma niewiele świetnych zdjęć, a na żywo jest psem powalającym... :wink:[/quote]Oczywiście, to tak jak i u ludzi. Jeden jest fotogeniczny, a inny nie[/quote] Nic bardziej mylnego ... nie ma czegos takiego jak niefotogenicznosc zwierzat ;)[/quote] Ja nie byłbym taki stanowczy w swoich sądach.... :wink:
Donio Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Witam wszystkich znajomych i nieznajomych. Gratuluję wszystkim zwycięzcom. Kamilkę pamiętam z Warszawy i podobała mi się. Zresztą zauważyłem, że z pp jest dziwna sprawa, a szczególnie z sierscią. Raz jest super, raz fatalnie - i nie zależy to od przygotowania psa do wystawy. Na przykład jedna z moich ukochanych suk - Dobra Wróżka - we Wrocławiu najlepiej nie wyglądała. Mój pp, któremu brakuje tylko czasu do ukończenia championatu zleciał ostatnio z ringu z oceną dobrą. A w ogóle nie wiedziałem, że jest takie forum, cieszę się, że tu trafiłem i od wczoraj czytam wszystkie fora na temat moich ukochanych grzywek. Specjalne podziękowania dla Matrixa. Witam też Maga 18 - ostatnio wpisałem Ci się dwukrotnie do księgi gości. Pozdrowienia dla wszystkich.i
maga18 Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 [quote name='Donio']Maga 18 - ostatnio wpisałem Ci się dwukrotnie do księgi gości. Pozdrowienia dla wszystkich.i[/quote] Witam serdecznie!! :D Dziekuje za wpis :D
Wind Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 [quote name='góral'][quote name='Wind'][quote name='Draczyn'][quote name='góral']Jest wiele niefotogenicznych psów. Baaaaardzo sławny duży pudel Topscore Contradicion ma niewiele świetnych zdjęć, a na żywo jest psem powalającym... :wink:[/quote]Oczywiście, to tak jak i u ludzi. Jeden jest fotogeniczny, a inny nie[/quote] Nic bardziej mylnego ... nie ma czegos takiego jak niefotogenicznosc zwierzat ;)[/quote] Ja nie byłbym taki stanowczy w swoich sądach.... :wink:[/quote] No to od poczatku ;) Po pierwsze, gdzie zasadza sie fotogenicznosc? Dlaczego jedna osoba jest fotogeniczna a inna nie? Czy dlonie moga byc fotogeniczne? A pepek? Albo np. plecy? Czy plecy sa fotogeniczne? Gdy juz odpowiemy sobie na te pytania, to po drugie, z uwagi na zdecydowanie bardziej ubozsza mimike pyska niz ludzka twarz, psy nie moga generalnie robic brzydkich min, w rozumieniu takim ... hmmm ... ludzkim. Moga natomiast zle sie prezentowac :-) Przy czym, moga doskonale prezentowac sie w krotkich sekwencjach na ringu, gdy ustawia je wlasciciel. Natomiast w chwili odprezenia moga stac sie brzydkie (w pojeciu wzorca rasy lub subiektywnym ludzkim), karpiowate z obwislymi ogonami, spuszczona smutnie glowa itp. (wszystkiego wymieniac nie bede ;)). Fotografuje psy od paru lat (nie tylko wystawy, ale rowniez psie sporty i tak zupelnie rozrywkowo ;)) i jedna rzecz ktora jeszcze moge dodac, to umiejetnosci fotografika w prawidlowym naswietlenia zdjecia i oddaniu szczegolow. Psy czysto biale, lub czarne uchodza za najtrudniejsze do fotografowania. Zazwyczaj na zdjeciach mienia sie jak czarne lub biale plamy, bez szczegolow siersci co urody im nie dodaje, ale przeciez budowa pozostaje budowa ... ;) Ot ... tyle ode mnie ;)
resuruss Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Witaj Donio!Napisz cos o swoim psiaku! Akurat dzis bylo na forum male poruszenie,ale zwylke jest milo.
matrix..... Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Witaj Donio, dobrze, że i tu trafiłeś ! :D Szybko dojdziesz do wniosku, że na grzywkach udziela się bardzo miłe towarzystwo i w tym towarzystwie niesposób jest się nudzić. Stale coś się dzieje. Czasem wybuchnie jakaś mała awanturka ale prędko się kończy... No i pisz dużo o swoich grzywkach, ja najczęściej tylko czytam i zbieram informacje ... :wink:
góral Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Cześć Donio...gratuluję ślicznej suczki, to piękna powderka :wink:
matrix..... Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 [quote name='sh_maniak']Czesć Rysiu :D[/quote] Hej Marta!! :D
matrix..... Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 [quote name='resuruss']Czyzby Fantaghiro Zikkurat????[/quote] Ress przed Tobą nic się nie ukryje :D ale to dobrze !!
resuruss Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Sliczna suczka!Donio gratuluje!!!! Matrix ja dalej trenuje zdolnosci detektywa. :wink:
góral Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 [quote name='resuruss']Czyzby Fantaghiro Zikkurat????[/quote] Oto i ona [url]http://www.chinesecrested.no/pics/cache/dogs_b886dfa6155f381324a5d6e5bb7d8202.jpg[/url] :D
matrix..... Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 [quote name='resuruss']Sliczna suczka!Donio gratuluje!!!! Matrix ja dalej trenuje zdolnosci detektywa. :wink:[/quote] Ress, Ty już jesteś detektywem :) a suczka Donio też mi się bardzo podoba! Góral nie widać tego zdjęcia, czy tylko u mnie jakiś problem?
resuruss Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Ja tez nie widze,ale sunie widzialam na zywo i jest sliczna !!!!
góral Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 :o U mnie wszystko jest OK zdjęcie w całej okazałości..
gruca Posted December 11, 2005 Posted December 11, 2005 Witaj [b]Donio[/b] miło widzieć powiększające się grono miłośników grzywaczy.Fantaghiro Zikkurat piękna suka ,pozostałe dwa psy też niczego sobie.Uściski dla whippeta.
Recommended Posts