Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy są na tym Forum jacyś właściciele Berneńczyków??

Proszę napiszcie coś o swoich psiakach?? Wiek, pochodzenie itp.

Pozdrawiam

Katarzyna i 11 Berneńczyków:)

W tym 9 maluszków (jeżeli ktoś chce je zobaczyć, zdjęcia są na mojej stronie)

• 2 months later...
Posted

Gościu

Chętnie porozmawiam z miłośnikiem tej cudnej rasy.

Jeżeli będziesz poszukiwać hodowli chętnie coś doradzę, żeby nie kupować "w ślepo".

Pozdrawiam

Katarzyna i Berneńczyki

Posted

Pani Kasiu, korzystając z Pani życzliwości na pewno pozwolę sobie na wiele pytań dotyczących berneńczyków i z góry bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedzi. Bardzo odpowiedzialnie podchodzę do posiadania psa, dlatego chciałabym jak najwięcej się dowiedzieć o tej rasie zanim zapadnie decyzja o kupnie. Zdobyłam już trochę "oczytania" teoretycznego, zapoznałam się z wzrocem, charakterystyką psychiki

i tym co można przeczytać w podręcznikach, ale oczywiście nic nie zastąpi słów i możliwości wymiany opinii z doświadczonym hodowcą.

Proszę mi tylko powiedzieć bo na tym forum jestem nowa, (pierwszy post napisałam tutaj jako Gość :) ) teraz mam nadzieję, że pojawię się już pod nickiem: Xena, więc proszę mi powiedzieć, jaki panuje tutaj obyczaj czy pytania (może dla niektórych oczywiste) zadaje się na forum, czy też lepiej adresować ją na prywatną pocztę e-mail konkretnej osoby?

Ja na pewno napiszę do Pani Kasi :D i będę wdzięczna za wszystkie informacje związane z wspaniałymi berneńczykami.

• 1 month later...
Posted

Jestesmy szcześliwymi posiadaczami berneńczyka który w kwietni 2004 skończy 12 lat a kiedy wychodzimy z nim na spacery ludzie mówią :jaki piękny szczeniak, bynajniej nie o wzrost ani muskulature im chodzi.

David to cudowny pies i przeszed z nami wiele(narodziny i odchopwanie jako-tako, 2 dzieci)wypadek samochodowy, wiele wystaw, operacje, a teraz razem przechodzimy jego nowotwor, meczymy sie i my i on ale wiem ze on czuje ze jestesmy z nim i ze nie chce zeby go uspić- bo to jest straszne. Zycze kazdemu potencjalnemu właścicielowi berneńczyka zeby trafił na takie cudo jak my.

Pozdrawiam

• 4 weeks later...
Posted

A-szka trzymaj się :cry:

Jezeli można w ogóle zauważyc cokolwiek pozytywnego w tej sytuacji to to, że David zył prawie 12 lat...niestety niewielu właścicieli berneńczyków ma szczęście cieszyć się nimi tak długo :(

Najważniejsze, że dożył późnej starości i był przez całe swoje życie szczęśliwy i kochany.

Pozdrawiam

Agata

• 1 month later...
  • 4 months later...
Posted

O :o

Dawno tu nie zaglądałam i nawet nie wiedziałam, że dyskusja na ten temat dalej sie toczy :evilbat:

Agardo możesz mi napisac cos więcej o swoim Berneńćzyku? :)

Po jkaich jest rodzicach, z jakiej hodowli, ile ma, czy będzie wystawiany? :lol: Jeżeli nie chcesz napisać tutaj to może na maila? :wink:

[email protected]

Pozdrawiam Wszystkich

Agata z potworem :lol:

• 3 weeks later...
Posted

Wracam do Was drodzy bernomaniacy, nie myslalem ze tu takie dyskusje rozgorzaly :o

Pewnie prawie wcale mnie nie pamietacie, no wiec przypomne, ze moj bernenczyk ma teraz 5 miesiecy a zwie sie Benek.

Nie wiem czy platac sie w Wasze dyskusje :roll: musialbym wszystko dokladnie przeczytac, teraz niestety nie mam zbyt wiele czasu...

• 9 months later...
Guest bernulka
Posted

Czy Benek to Marat? Jeśli tak to widziałam go w Chorzowie :D

• 1 month later...
  • 6 months later...
Guest bernulka
Posted

[quote name='Atena']Oczywiście zawsze znajde tu wiernych własćcieli i miłosników Berneńczyków P. Katrzyne i Agate :)[/quote]

A ty...?? Kola??

paździoszki

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Guest bernulka
Posted

[quote name='orasek']Witam, ja też kupiłam berneńczyka, śliczną sunie :lol: szkoda że was tu tak mało i że tu nikt prawie nie rozmawia... :roll:[/quote]

Ja tu czasem zaglądam ;) Opowiedz o swojej suni. Jak sie wabi? czy ma rodowod? z jakiej jest hodowli? ile ma?

paździoszki

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='orasek']Witam, ja też kupiłam berneńczyka, śliczną sunie :lol: szkoda że was tu tak mało i że tu nikt prawie nie rozmawia... :roll:[/quote]
Ja będę tu czasem zaglądać choć zaczynam być dopiero na tym forum:d

Posted

[quote name='bernulka'][quote name='orasek']Witam, ja też kupiłam berneńczyka, śliczną sunie :lol: szkoda że was tu tak mało i że tu nikt prawie nie rozmawia... :roll:[/quote]

Ja tu czasem zaglądam ;) Opowiedz o swojej suni. Jak sie wabi? czy ma rodowod? z jakiej jest hodowli? ile ma?

paździoszki[/quote]
O Hera:d

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Ad 1. Jak najbardziej można wystawiać nawet 10 letniego psa:) Musisz mu wyrobić rodowód i zgłaszać na wystawy:)
Ad 2. Są bernenczyki z niebieskimi oczami, to wada wykluczająca z wystaw i hodowli, takie tez się zdarzaja w rodowodowych hodowlach, nie znaczy to o genach husky
Ad 3. Zjazd bedzie w Bydgoszczy podczas weekendu majowego a poza tym zjad w Krakowie w kwietniu

• 1 month later...
Guest bernulka
Posted

Ja również mieszkam z Hercią w bloku ;)

paździoszki

Posted

A Ja nie mieszkam w bloku bo nie lubię tłoku :thumbs:

...ale to prawda że dużo Bernów mieszka w blokach i nic im z tego tytułu złego wedle mojej wiedzy się nie stało :]

• 1 year later...
  • 1 year later...
Posted

Hej Bernomaniacy:)
Tutaj Paula z Esta(może niektórzy mnie znają :)). A dla tych, którzy nie znaja:
Jestem 14 latką z obrzeża Przemyśla w woj. podkarpackim. Ale co ja się będę rozpisyweać o mnie :)
Od lipca 2007r. jestem szczęśliwa posiadaczką bernuśki Esty z hodowli Cicha Nadzieja z Surochowa:) Niunia urodziła się 7 czerwca 2007r. wśród 2 swoich braci i jednej siostry. Jej mama to Desaire Strba-Vysoke Tatry (imp. Słowacja), w domu Nina, a tatuś Wholly Yours Altura, w domu Winnie :)

Pozdrawiamy :)