Katarzyna Posted April 27, 2003 Posted April 27, 2003 Czy są na tym Forum jacyś właściciele Berneńczyków?? Proszę napiszcie coś o swoich psiakach?? Wiek, pochodzenie itp. Pozdrawiam Katarzyna i 11 Berneńczyków:) W tym 9 maluszków (jeżeli ktoś chce je zobaczyć, zdjęcia są na mojej stronie) Quote
Katarzyna Posted July 14, 2003 Author Posted July 14, 2003 Gościu Chętnie porozmawiam z miłośnikiem tej cudnej rasy. Jeżeli będziesz poszukiwać hodowli chętnie coś doradzę, żeby nie kupować "w ślepo". Pozdrawiam Katarzyna i Berneńczyki Quote
Xena Posted July 14, 2003 Posted July 14, 2003 Pani Kasiu, korzystając z Pani życzliwości na pewno pozwolę sobie na wiele pytań dotyczących berneńczyków i z góry bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedzi. Bardzo odpowiedzialnie podchodzę do posiadania psa, dlatego chciałabym jak najwięcej się dowiedzieć o tej rasie zanim zapadnie decyzja o kupnie. Zdobyłam już trochę "oczytania" teoretycznego, zapoznałam się z wzrocem, charakterystyką psychiki i tym co można przeczytać w podręcznikach, ale oczywiście nic nie zastąpi słów i możliwości wymiany opinii z doświadczonym hodowcą. Proszę mi tylko powiedzieć bo na tym forum jestem nowa, (pierwszy post napisałam tutaj jako Gość :) ) teraz mam nadzieję, że pojawię się już pod nickiem: Xena, więc proszę mi powiedzieć, jaki panuje tutaj obyczaj czy pytania (może dla niektórych oczywiste) zadaje się na forum, czy też lepiej adresować ją na prywatną pocztę e-mail konkretnej osoby? Ja na pewno napiszę do Pani Kasi :D i będę wdzięczna za wszystkie informacje związane z wspaniałymi berneńczykami. Quote
a-szka Posted September 4, 2003 Posted September 4, 2003 Jestesmy szcześliwymi posiadaczami berneńczyka który w kwietni 2004 skończy 12 lat a kiedy wychodzimy z nim na spacery ludzie mówią :jaki piękny szczeniak, bynajniej nie o wzrost ani muskulature im chodzi. David to cudowny pies i przeszed z nami wiele(narodziny i odchopwanie jako-tako, 2 dzieci)wypadek samochodowy, wiele wystaw, operacje, a teraz razem przechodzimy jego nowotwor, meczymy sie i my i on ale wiem ze on czuje ze jestesmy z nim i ze nie chce zeby go uspić- bo to jest straszne. Zycze kazdemu potencjalnemu właścicielowi berneńczyka zeby trafił na takie cudo jak my. Pozdrawiam Quote
Ajmel Posted September 29, 2003 Posted September 29, 2003 A-szka trzymaj się :cry: Jezeli można w ogóle zauważyc cokolwiek pozytywnego w tej sytuacji to to, że David zył prawie 12 lat...niestety niewielu właścicieli berneńczyków ma szczęście cieszyć się nimi tak długo :( Najważniejsze, że dożył późnej starości i był przez całe swoje życie szczęśliwy i kochany. Pozdrawiam Agata Quote
Ajmel Posted November 13, 2003 Posted November 13, 2003 Zapraszam do obejrzenia nowych zdjęć mojej Arii, znajdują się w galerii w dziale Wiejskie Życie :wink: www.aria.w.pl Quote
Ajmel Posted March 29, 2004 Posted March 29, 2004 O :o Dawno tu nie zaglądałam i nawet nie wiedziałam, że dyskusja na ten temat dalej sie toczy :evilbat: Agardo możesz mi napisac cos więcej o swoim Berneńćzyku? :) Po jkaich jest rodzicach, z jakiej hodowli, ile ma, czy będzie wystawiany? :lol: Jeżeli nie chcesz napisać tutaj to może na maila? :wink: [email protected] Pozdrawiam Wszystkich Agata z potworem :lol: Quote
golden_ Posted April 19, 2004 Posted April 19, 2004 Wracam do Was drodzy bernomaniacy, nie myslalem ze tu takie dyskusje rozgorzaly :o Pewnie prawie wcale mnie nie pamietacie, no wiec przypomne, ze moj bernenczyk ma teraz 5 miesiecy a zwie sie Benek. Nie wiem czy platac sie w Wasze dyskusje :roll: musialbym wszystko dokladnie przeczytac, teraz niestety nie mam zbyt wiele czasu... Quote
Guest bernulka Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Czyżby pani była z ChrzanowA? :D Quote
Ajmel Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Golden, Ty jestes Goldenem ze zwierzaków? :D Opowiedz cos w końcu o Benku bo udusze :wink: Quote
Guest bernulka Posted February 6, 2005 Posted February 6, 2005 Czy Benek to Marat? Jeśli tak to widziałam go w Chorzowie :D Quote
Atena Posted March 23, 2005 Posted March 23, 2005 Oczywiście zawsze znajde tu wiernych własćcieli i miłosników Berneńczyków P. Katrzyne i Agate :) Quote
Alfa147 Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 Witam nazywam się sonia mam berna o imieiu Alfa :D Quote
Guest bernulka Posted October 6, 2005 Posted October 6, 2005 [quote name='Atena']Oczywiście zawsze znajde tu wiernych własćcieli i miłosników Berneńczyków P. Katrzyne i Agate :)[/quote] A ty...?? Kola?? paździoszki Quote
orasek Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Witam, ja też kupiłam berneńczyka, śliczną sunie :lol: szkoda że was tu tak mało i że tu nikt prawie nie rozmawia... :roll: Quote
Guest bernulka Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 [quote name='orasek']Witam, ja też kupiłam berneńczyka, śliczną sunie :lol: szkoda że was tu tak mało i że tu nikt prawie nie rozmawia... :roll:[/quote] Ja tu czasem zaglądam ;) Opowiedz o swojej suni. Jak sie wabi? czy ma rodowod? z jakiej jest hodowli? ile ma? paździoszki Quote
Alfa147 Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 [quote name='orasek']Witam, ja też kupiłam berneńczyka, śliczną sunie :lol: szkoda że was tu tak mało i że tu nikt prawie nie rozmawia... :roll:[/quote] Ja będę tu czasem zaglądać choć zaczynam być dopiero na tym forum:d Quote
Alfa147 Posted November 9, 2005 Posted November 9, 2005 [quote name='bernulka'][quote name='orasek']Witam, ja też kupiłam berneńczyka, śliczną sunie :lol: szkoda że was tu tak mało i że tu nikt prawie nie rozmawia... :roll:[/quote] Ja tu czasem zaglądam ;) Opowiedz o swojej suni. Jak sie wabi? czy ma rodowod? z jakiej jest hodowli? ile ma? paździoszki[/quote] O Hera:d Quote
Katarzyna Posted January 31, 2006 Author Posted January 31, 2006 Ad 1. Jak najbardziej można wystawiać nawet 10 letniego psa:) Musisz mu wyrobić rodowód i zgłaszać na wystawy:) Ad 2. Są bernenczyki z niebieskimi oczami, to wada wykluczająca z wystaw i hodowli, takie tez się zdarzaja w rodowodowych hodowlach, nie znaczy to o genach husky Ad 3. Zjazd bedzie w Bydgoszczy podczas weekendu majowego a poza tym zjad w Krakowie w kwietniu Quote
Tusia_is Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 My tez mieszkamy w bloku i to niczemu nie przeszkadza :):):) Quote
Guest bernulka Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 Ja również mieszkam z Hercią w bloku ;) paździoszki Quote
ZewKrwi Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 A Ja nie mieszkam w bloku bo nie lubię tłoku :thumbs: ...ale to prawda że dużo Bernów mieszka w blokach i nic im z tego tytułu złego wedle mojej wiedzy się nie stało :] Quote
Ulaa Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Wyciągam wątek o Berneńczykach bo zaginął gdzieś w mrokach dogomanii. Może komuś się przyda :cool3: Quote
Estowa Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Hej Bernomaniacy:) Tutaj Paula z Esta(może niektórzy mnie znają :)). A dla tych, którzy nie znaja: Jestem 14 latką z obrzeża Przemyśla w woj. podkarpackim. Ale co ja się będę rozpisyweać o mnie :) Od lipca 2007r. jestem szczęśliwa posiadaczką bernuśki Esty z hodowli Cicha Nadzieja z Surochowa:) Niunia urodziła się 7 czerwca 2007r. wśród 2 swoich braci i jednej siostry. Jej mama to Desaire Strba-Vysoke Tatry (imp. Słowacja), w domu Nina, a tatuś Wholly Yours Altura, w domu Winnie :) Pozdrawiamy :) Quote
Recommended Posts