marta_gp Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 czy gończy polski może żyć w mieście? czy źle mu jest bez tych polowań, gór i lasów..... ? :P Quote
musia Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 gp może żyć w mieście (mój w bloku na 2 p) - musi mieć jakieś zajęcia. A naprawdę dużo radości sprawia mu praca w lesie, na tropie. To jego główne zadanie i założenie hodowlane. To jest pies pracujący z gr.6. Quote
marta_gp Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 wiem do czego przeznaczony jest ten pies.... a jakie zajecia mozna mu organizowac? myslalam o agility, ale moze to nie wystarczy? no tak widze po tych zdjeciach ze te psy rzeczywiscie na szczesliwe wygladaja w tym lesie :/ wiec to chyba niestety nie jest pies dla mnie, bo samochodu nie mam, a mieszkam w Warszawie. Quote
Marysia_i_gończy Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 [B]Sorata[/B] moje zdanie jest takie, że jak się nie chce polować, to właśnie w mieście gończego jest mieć najłatwiej ;) Bo gończy może żyć w mieście, ale trzeba pamiętać, że to pies pracujący i trzeba mu tą pracę zapewnić - jak nie, sam coś sobie znajdzie do roboty :evil_lol: Agility to fajny pomysł, tylko trzeba wtedy celować w lżejszy typ gończych, poza tym posłuszeństwo (absolutna konieczność), sztuczki, frisbee, dog dance - co tylko będzie bawić i psa, i właściciela :) A całe środowisko ogarzo-gończe wyniosło się na ogarzo-gończe forum (google -> forum ogara i gończego polskiego -> pierwsze trafienie), znajdziesz tam więcej informacji :) Pozdrawiam Marysia i agilitowa Una Quote
marta_gp Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 dzieki za pomoc ;) pewnie wpadne na to forum. polowac nie bede :P chociaz pewnie spodobaloby mi sie to xD nie mialam pojecia, ze istnieje dog dance o_O ale to nie dla mnie Quote
Recommended Posts