narisowa Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 coś azjatyckiego:lol: czyli Tbilisi. zaniosło tam jakiegoś dogomaniaka? czy jestem pierwszą "szaloną":diabloti: my się wybieramy. kto jeszcze chętny? info: Registration deadline is 1.05.2008 Judges: Mr. Igor Selimovic (Croatia), Mrs. Tatyana Shiyan (Ukraine), Mr. Sergey Vanzha (Russia), Mr. Iuza Beradze (Georgia). About titles: J.CAC-GEO & J.CAC-AZE will be awarded to the junior class winners both males and females (if a dog is a Junior Champion of any FCI member/contract partner country the Junior Championship of Georgia and Junior Championship of Azerbaijan will be awarded to the dog plus a Junior Caucasian Winner title! CAC-GEO & CAC-AZE will be awarded to intermediate, open, working and champion class winners both males and females (if a dog is a Champion of any FCI member/contract partner country the Championship of Georgia and Championship of Azerbaijan will be awarded to the dog). CACIB will be awarded to best male and best female of each breed. CACIB holder dogs will be awarded CAUCASIAN WINNER title plus Champion of FCG (Federation Cynologique de Georgie) and Champion of KURA (Kennel Union of the Republic of Azerbaijan). Quote
simbik Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Gdyby nie ten termin to też bym się chyba porwała :evil_lol:... to musi być przygoda, taka trasa :cool3:. Może za rok .... czekam na relacje po powrocie :p. Quote
Dorota_Fiszer Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 a jak planujecie jechac ? ;-) korca mnie te "egzotyczne " championaty :-) Quote
Gosia & c.o. Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Ja byłam w Gruzji w październiku i szczerze POLECAM!!! Tbilisi to cudowne miasto, super ludzie i klimat :loveu::loveu: Quote
McDzik Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 O prosze, a jednak się i ktoś znalazł :) Quote
majka127 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Ja byłam kilka razy w Suchumi, samochodem.Bez psów.Wspaniali ludzie , piękne widoki,droga też do wytrzymania.Jechaliśmy 3 dni . Quote
.ania Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Wow fajny początek wakacji ;) ciekawa jestem Waszej relacji jak wrócicie. Już teraz proszę o stawkę pudli dużych i może uda się ufocić jakiegoś napotkanego pudla. Trzymam kciuki! Quote
narisowa Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 Dorota_Fiszer napisał(a):a jak planujecie jechac ? ;-) korca mnie te "egzotyczne " championaty :-) przejazd "naokoło", bo granica ukraina/gruzja zamknięta dla obcokrajowców, więc przez rumunię, bułgarię i turcję. Quote
narisowa Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 Gosia & c.o. napisał(a):Ja byłam w Gruzji w październiku i szczerze POLECAM!!! Tbilisi to cudowne miasto, super ludzie i klimat :loveu::loveu: a jechałaś samochodem z psem? my tak przy okazji wystawy chcemy też trochę pozwiedzać:lol: Quote
Gosia & c.o. Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 narisowa napisał(a):a jechałaś samochodem z psem? my tak przy okazji wystawy chcemy też trochę pozwiedzać:lol: Nie, leciałam samolotem z Warszawy do Wiednia i z Wiednia do Tbilisi. I szczerze to chyba na podróż samochodem bym się nie zdecydowała...:roll: Quote
McDzik Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 O, a jak to jest z przelotem samolotem z psem? Quote
Gosia & c.o. Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Normalnie, zależy jakiej wielkości jest pies. Do 7 kg leci na pokładzie. Powyżej w luku bagażowym. Opłata w zależności od linii lotniczych tak jak za nadbagaż. Quote
McDzik Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Acha czyli luźno ;) Jak mój waży 4,7 i nie ma szans, żeby ważył więcej niż 7 kg !!! .. I jak psy reagują na lot samolotem? I ciśnienie? Quote
narisowa Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 Gosia & c.o. napisał(a):Nie, leciałam samolotem z Warszawy do Wiednia i z Wiednia do Tbilisi. I szczerze to chyba na podróż samochodem bym się nie zdecydowała...:roll: a ja samolotem nie polecę:shake: po pierwsze ja nie lubię, po drugie nie wyobrażam sobie oddać psa do luku bagażowego:shake: a mój niunio waży prawie 40 kg:evil_lol: poza tym to z samolotu nic po drodze nie zobaczysz ciekawego;) Quote
Agappe Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 narisowa napisał(a):przejazd "naokoło", bo granica ukraina/gruzja zamknięta dla obcokrajowców, więc przez rumunię, bułgarię i turcję. oooo a to ciekawe.. ktoś wie czemu??:roll: Quote
baba Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 narisowa!! Daj znać - wysłałam ci maila... Quote
narisowa Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 Agappe napisał(a):oooo a to ciekawe.. ktoś wie czemu??:roll: prawdopodobnie ze względu na zamieszki a raczej walki w górach. już od kilku lat tam ponoć niespokojnie i niebezpiecznie. Quote
narisowa Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 dla zainteresowanych, choć chyba tylko ja się wybieram, obsada sędziowska: I-Group Deutscher Schaferhund- Mr. S. Vanzha (Russia) Rest of the group- Mr. I. Beradze (Georgia) II-Group Kavkazskaia Ovcharka-Mrs. T. Shyyan (Ukraine) Rottweiler- Mr. I. Selimovic (Croatia) Sredneasiatskaia Ovcharka- Mr. I. Selimovic (Croatia) Dogo Argentino- Mr. I. Selimovic (Croatia) Cane Corso- Mr. I. Selimovic (Croatia) Deutscher Boxer- Mr. S. Vanzha (Russia) Dobermann- Mr. I. Selimovic (Croatia) Russkiy Chiorny Terrier- Mrs. T. Shyyan (Ukraine) Rest of the group- Mr. I. Beradze (Georgia) III-Group American Staffordshire Terrier- Mr. S. Vanzha (Russia) Yorkshire Terrier- Mr. S. Vanzha (Russia) Kerry Blue Terrier, West Highland White Terrier, Scottish Terrier, Airedale Terrier-- Mrs. T. Shyyan (Ukraine) Rest of the group- Mr. I. Beradze (Georgia) IV-Group - Mr. S. Vanzha (Russia) V-Group - Mrs. T. Shyyan (Ukraine) VI-Group - Mr. I. Bearadze (Georgia) VII-Group - Mr. I. Beradze (Georgia) VIII-Group Labrador retriever- Mr. I. Selimovic (Croatia)Rest of the group- Mr. I. Beradze (Georgia) IX-Group - Mrs. T. Shyyan (Ukraine) X-Group - Mr. I. Selimovic (Croatia) Breeds not recognized by the FCI - Mr. I. Beradze (Georgia) Quote
Bardotka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Tam troszku strach autkiem jechać bo jakaś Al-kaida, porwania turystów te sprawy :crazyeye: Ale kuszenie okropne :evil_lol: Quote
narisowa Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 ja tam się bardziej przez turcję boję jechać. polak - gruzin dwa bratanki. może mnie nie porwą;) poza tym w większości to w gruzji katolicy i prawosławni, muzułmanów nie za wielu, a do abchazji czy osetii nie będę zaglądać...no chyba, że... Quote
Bardotka Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 narisowa napisał(a):ja tam się bardziej przez turcję boję jechać. polak - gruzin dwa bratanki. może mnie nie porwą;) poza tym w większości to w gruzji katolicy i prawosławni, muzułmanów nie za wielu, a do abchazji czy osetii nie będę zaglądać...no chyba, że... No ja mam na myśli całą drogę - troszku strasznie :cool1: Quote
Wiesia756 Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Narisowa szalona kobita z Ciebie:evil_lol: ALe przyznam ze zarazasz:lol: Quote
Recommended Posts