Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem miłośniczka rasy AKITA. Za tydzień właśnie przybywa do mnie szczenię. Chciałm zapytać właścicieli akit czy mają problem ze swoim psem typu: demolka w domu pod nieobecnośc pana?

PISZCIE TUTAJ CO CHCECIE O TEJ WSPANIAŁEJ RASIE!

Posted

z wielką niecierpliwością czekam na wszelkie odpowiedzi sam chcę mieć djp a więc całkiem blisko niestety narazie mieszkam w bloku(m2) i mam sznaucera średniego przekonuje żonę że akity to nie są bestie tak więc właściciele obu ras do klawiatury

Posted

Ja też nie mam rewelacji. Mieszkam w malutkim mieszkanku, no ale dzisiaj naraszcie się przprowadzam też do mieszkania ale już zanacznie większego. OD dwuch lat czekam na tego psaiaka i w końcu mogę go mieć!

Namawiaj żonę bo mam godne polecenia śliczne DJP z Czech - przed świętami się urodziły. :lilangel:

• 1 month later...
Posted

Witam wszystkich !!! Moim zdaniem poki co charakter akit i djp niewiele sie rozni. A wlasciwie lepiej brzmi ,ze sa do siebie naprawde w wielu kwestiach bardzo podobne, a roznice w duzej mierze wynikaja w uwarunkowan osobniczych. Ja mam wiecej do czynienia z djp ,wiec bede sie wypowiadac w oparciu o ich zachowanie. Nie spotkalam sie do tej pory z powaznymi szkodami wyrzadzonymi przez psy tej rasy - jesli chodzi o demolke itp.Jesli pies sie nudzi i nie jest przyzwyczajony od szczeniaka,ze zostaje sam w domu, to oczywiscie moze wiele zmajstrowac z racji swoich gabarytow. ale sa to psy o zrownowazonej psychice ( generalizujac) i nie maja wiekszych predyspozycji do niszczenia czegokolwiek bezpodstawnie.

Posted

glownie do prefe

djp sa psami,ktore dobrze znosza mieszkanie w bloku. co prawda chetnie "wynosza" sie na balkon jesli jest taka okazja, ale mimo swojej okrywy wlosowej, w mieszkaniach czuja sie calkiem dobrze i czesto nie widac, ktory pies jest trzymany na podworku, a ktory w bloku. pozatym psy mieszkajace w blokach czesto maja wiecej kontaktow z innymi psami ( sila rzeczy ) i dzieki temu staja sie bardziej zsocjalizowane, od innych djp,ktore mieszkaja w zaciszu ogrodka, i wychodza na spacery jedynie do rzadko uczeszczanego parku badz lasu

• 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 6 months later...
Posted

Moze nie pojawia się, bo jej mała akita zjadła wszystkie kable łączace jej komputer ze swiatem zewnetrznym... albo nawet zjadla sam komputer ;-)
Akity maja mocne zabki i potrafia napsocic jak sie nudza albo nie zostały przyzwyczajone do zostawania w domu bez kogos do towarzystwa.
A potem człowiek wraca do domu i tylko pies się zgadza, bo mieszkania nie poznaje ;-)

Posted

Może i Klaudia na forum się nie pojawia, ale jeśli się nie mylę, to na wystawie we Wrocławiu (2004) pojawiła się ze swoim psem ASHI Yoko-Inu.
A to jego zdjęcie z tej wystawy.
[img]http://img.photobucket.com/albums/v410/Pasavera/akita2.jpg[/img]

• 1 month later...
Posted

SERDECZNIE WSZYSTKICH WITAM :) Dwa lata póżniej ale jestem hehe Tak jest, na tamtym zdjęciu to mój Ashi.
Jeśli chodzi o problemy z nim to owszem jest jeden baaaardzo istotny -NIEJADEK! Wybrzydza wszytsko i je mniej niż kot, przez co jest chudzielcem. Mimo to, DO ZOBACZENIA W KATOWICACH :)

Posted

[quote==>kl@udia]SERDECZNIE WSZYSTKICH WITAM :) Dwa lata póżniej ale jestem hehe Tak jest, na tamtym zdjęciu to mój Ashi.
Jeśli chodzi o problemy z nim to owszem jest jeden baaaardzo istotny -NIEJADEK! Wybrzydza wszytsko i je mniej niż kot, przez co jest chudzielcem. Mimo to, DO ZOBACZENIA W KATOWICACH :)[/quote]

Ładny łeb ma ATO. Jego synek tez, wiec pewnie powalczy. Z ciekawoscia czekamy na rezultaty z Katowic. Napisz koniecznie jak tam Ashi :-)

• 2 months later...
Posted

Sama mam DJP i moge poiwedziec jedno , na spacerach lata jak opentany a w domu od czasu do czasu lubi sobie kopsnąć jakąś norkę :) Poza tym nie mam z nim problemów :D

• 1 month later...