Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trafił do schroniska niedawno i nie radził tu sobie. bałam się o niego. Wśród innych silnych psów w boksie g8, skąd już niejeden pies wychodził bardzo pogryziony... Dracula - takie imię dostał w schronisku, bo... był jedyną istotą która stała przy łozu smierci swego Pana i jeszcze w pare dni po jego śmierci. Dla kogoś może się to wydawać upiorne.. a mnie wzrusza to, że niektórzy ludzie mają przy sobie do końca tylko psa.. bo przyjaciele może opuścili, rodzina zapomniała, a pies wierny przyjaciel trwał przy swoim panu w najcieższych chwilach. Niech ma ładniejsze imię - Kornel , imię literackie, imię dla dostojnego psa.
Wiem, że jest cięzko z finansami, mamy ogromną liczbę psów na tymczasach.. których gdyby nie pomoc osób, które je przechowują, nie byłoby za co utrzymać..bo tylko za wetów maja zwracane pieniądze, a niektórzy jak Ola prawie zawsze z tego rezygnują i utrzymują je same... Ale nie mogłam zostawić Kornela tam... niech ma szansę. Paulus przewiózł go do hotelu i zrobił mu foty dziś komórką...

Posted

Dracula to dość duży pies podobny do Roksy. Nawet p.Tomkowi się pomylił. ;) Jest wykastrowany, odrobaczony i zaszczepiony. Tylko trochę oczy mu łzawią, ale dostał krople ze schronu. Jest mocno przestraszony i strasznie chudy. Nauczony czystości, bo jak był pawik :shake: w aucie to się odsuwał jak najdalej. :evil_lol:
Zdjęcia z komórki więc nie najlepszej jakości.

Posted

Biedak chudy jak patyk... i do mojego Zahirka podobny...Dzięki Paulus że go przewiozłeś :lol:

Posted

pies powoli dochodzi do siebie. Głównie śpi, odsypia czuwanie w schronie...

Posted

jeju jaki on smutny rozpaczliwie ...

Posted

[quote name='Patia']Już ma wypasione Allegro :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=314542271

Aga , wstaw link do jego wątku w pierwszym poscie wątku krakowskiego , bo chyba nie ma .
JEJU CHYBA MI SIĘ ZMAZAŁ KIEDYŚ JAK KASOWAŁAM PSY KTÓRE ZNALAZŁY DOM... jest mi wstyd bo nic dla niego nie zrobiłam,,, wciąż o nim myślę... biedak.

Posted

no to świetnie!!!! oczywiścvie w schronie go przedstwiali jako nie młodziaka... njo tym sposobem, to duże psy nigdy stamtąd nie wyjdą

Posted

jutro jedziemy do miejscowości Wożniki z Kornelem. Oby to byl dobry dom!!! wydaje się, ze tak.. państwo niedawno stracili dwa stare pieski, pies oczywiście bedzie spał w domu. jest jeszcze sunia po sterylce. Kciuki potrzbne. Wyruszamy rano