Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie... nie mogłam znaleźć nigdzie podobnego tematu.. i licze na waszą pomoc.
Najpierw może w skrócie opisze mojego psiaka. Więc w zeszłym roku po raz pierwszy miał kamienie w pęcherzu... podczas cewnikowania wyszły dwa. I oto rok był spokój.. teraz wszystko znowu się zaczęło ale nigdy nie było tak źle :placz: Kleks nie może "urodzić tych kamieni" w ciągu 2 tygodni miał 5 razy cewnikowanie bo cewka moczowa mu się zaczopowała kamieniem :( wczoraj o 23.00 musieliśmy jechać z nim do weta i siedzieliśmy tak do 3 w nocy.. :placz: miał kroplówkę oczyszczającą nerki z witaminą C i jakimś środkiem rozpuszczającym kamienie. W czasie jak była kroplówka miał w połowie i już po cewnikowanie. Wyszło pełno piasku, ale kamienie nadal zostały :placz: on operacji nie może mieć... a kamienie nie chcą wyjść :placz::placz: nie wiem co robić... może wasze psiaki też były lub są na to chore ? albo wiecie coś na ten temat... dla mnie liczy się każda opinia...

a i napiszeę, że Kleks jest pinczerem min. i ma 10 lat.. Zapomniałam też wspomnieć, że od 3 dni nic nie jadł prawie... wymiotuje.... ma biegunke... wczoraj stwierdzono u niego też odwodnienie... :(

Posted

BlackSheWolf najważniejsze jest jakie to są kamienie. Postępowanie różni się w zależności od rodzaju kamieni. Część kamieni da się rozpuścić odpowiednia dietą, w innych wypadkach konieczne są leki, a części w ogóle nie da się rozpuścić i jedynym wyjściem jest ich chirurgiczne usunięcie a potem postępowanie zapobiegające ich powtórnemu tworzeniu.
Jesli Twój pies ogólnie źle się czuje to powinnaś zbadać mu krew. Skoro miał problemy z oddaniem moczu to mogła rozwinąć się niewydolność nerek.
Dlaczego nie może mieć operacji?

Posted

operować operowac operować !!!!!!!!
zasugerować nawet usunięcie prącia ,bo kamice pecherza moczowego bardzo syzbko lubia wracać !!!! i u psów samców jest to problem bo cewka jest zbyt wąska i długa i jeszcze w okolicy kosci prącia wyst. przewężenie i moze dojść do całkowitej niedrosności cewki moczowej
rekordzista którego znam miał 5 operacji i właściciel w koncu zdecydował się na usunięcie prącia i pies wysikuje kamyczki bez problemów
trzymam kciuki za podjęcie trafnej decyzji