Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto Aza.Azunia ma ok 3 lat i przez jakis czas miala dom,niestety mieszkancow eksmitowano (nie bede sie wdawac w szczegoly), a Ona zostala samiutka w domu...na razie jest wyprowadzana 2 razy dziennie,ale cale dnie spedza samotnie:(Co bedzie,gdy spoldzielnia wezmie sie za to lokum?Schron,w ktorym Aza nie ma szans:(
Jest sliczna sunia,pomozmy jej...
Zdj bardzo kiepskie bo to zdjecie zdjecia zwyklego,ktore dostalam.

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czyli sunia średnia:p... szukamy domku..

Posted

Mam nadzieję , ze jeszcze dziś uda mi się pojechac i poznać Azę . Rozmawiałam z sąsiadem , który ją wyprowadza , sunia nie ma książeczki zdrowia , ponoć ma aktualne szczepienie przeciw wściekliźnie ale nieudokumentowane , na nic innego nie była szczepiona , bardzo możliwe , że nigdy :shake:
Hotelik jej nie przyjmie bez szczepień , schronisko to dla niej realna groźba zarażenia się śmiertelną chorobą .
Sunia nie jest wysterylizowana .
Sąsiad mówił mi , ze to kochany , łagodny piesek , przyjaciel wszystkich psów na osiedlu .
Dziś postaram się ją odrobaczyć , żeby mozna było ją zaszczepić jak najprędzej .

Posted

Byłam odwiedzic Azę ,mam parę zdjęć ale nie takich jak bym chciała . Zdjęcia robilismy na zewnątrz , mieszkanie , w którym pozostała Aza ma odcięty prąd , było tam całkiem ciemno .

Aza to kochana sunia przylepka , wita wszystkich radosnie , jest bardzo przyjazna :loveu: Futerko ma cudowne , miękkie , jak foczka , wyglada zdrowo , dałam panu sąsiadowi środek odrobaczający , ma podac jutro.
Pan sąsiad mówił , że Aza to pies idealny i bardzo chce , zeby znalazła dobry domek .

Trzeba ogłaszać Azę , nie wiadomo kiedy będzie musiała opuscić mieszkanie .

A tu zebrane info o Azie :
- wiek - ok 3 lata
- wielkość - do kolana ( razem z głową , tz głowa Azy sięgała mi kolana ), waga ok 10 - 12 kg
- odrobaczona
- nauczona czystości
- umie zostawac sama w domu
- ładnie chodzi na smyczy
- łagodna , przyjazna , spokojna , bardzo lubi dzieci
- toleruje inne psy , podobno też koty
- ma cudowną , miękką , błyszczącą sierść

Tak sie do mnie przytulała , bardzo jej brakuje kontaktu z człowiekiem

Posted

Zadzwonię jutro do sąsiada zapytać czy odrobaczył Azę , moze już w przyszlym tygodniu bedzie mozna ją zaszczepić .

A może Magda Hejda nakręci o niej reportaż ? Warto pokazac zazngazowanych sąsiadów , którym nie jest obojetny los pieska , którzy ustalają dyzury , zeby sunia mogła wyjść na siku trzy razy dziennie , którzy gotują jedzenie i szukają domu :loveu:

Posted

Jagienka przekazala 40 zl,ktore zarobila w Kundlu na szczepienie Azuni:loveu:
trzeba jeszcze ok 20 pewnie...ale czy ktos da rade pojsc zaszczepic Aze,przyznam sie ze nie wiem gdzie tam jest wet jakis....ja po prostu nie wiem kiedy dam rade sie wyrwac....

Patia wyslij mi prosze na priwa nr tego Pana,jesli nikt nie da rady wczesniej to pojde dopiero pod koniec przyszlego tyg...

a czy wiemy jak sie maja sprawy prawne,czy siasiedzi wiedza aby natychmiast zabierac ja jak spoldzielnia wkroczy??byle do schronu jej nie dali:roll:

Posted

Ja dołożę 20 zł . Numer pana zaraz Ci wyślę . Szkoda jej nie zaszczepic jutro .

Cholerka , ja jutro pracuję i jeszcze chyba pojade poza Kraków na wizytę przedadopcyjną , bo nikt na wątku krakowskim się nie zgłosił .

Posted

Poznalam dzis Azunie:loveu:to kochana,radosna przylepa:)
pojechalismy z opiekujacym sie nia Panem do weta,zaszczepilismy i Pan zaplacil,absolutnie nie chcial slyszec ze ja to zrobie...bardzo o nia dba wraz z zona i prosi o szukanie dobrego domku

Posted

Karusia , dzwoni ktos w ogóle z ogłoszeń ? Mamy jedengo obserwatora na Allegro . Mam nadzieję , że ogłoszenie w Wyborczej pomoże tej kochanej suni .