MonikaP Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Berta ma 1,5 roku, jest zdrowa, zadbana, dobrze odżywiona. Jest przyzwyczajona do mieszkania na dworze, ma do swojej dyspozycji ogród, jednak bardzo brakuje jej kontaktu z ludźmi. Jej właściciele chcieliby znaleźć jej nowy dom, bo nie są w stanie poświęcić jej wystarczająco dużo czasu - okazało się,że ich dzieci reagują alergią, gdy Berta przebywa w domu w czasie zimniejszej pory roku. Dlatego biedaczka ma towarzystwo całej rodziny od wiosny do jesieni, gdy życie toczy się w ogrodzie, ale w zimie siedzi sama, a opiekunów widzi może dwa razy dziennie :-(. Widzę,że nie jest to dla nich łatwa decyzja, być może gdyby znalazł się jakiś pettsitter, który teraz, gdy jest zimno, zajmowałby się Bertą, mogłaby zostać... Berta nie jest wysterylizowana, jednak jej opiekunowie chcieliby,żeby nowy właściciel go zrobił i są skłonni pokryć część kosztów, a także pomagać przy zakupie karmy. Lubi dzieci, nie lubi kotów,trudno powiedzieć, jaki jest jej stosunek do innych suk czy w ogóle do innych psów, bo nie miała z nimi dużego kontaktu. Quote
MonikaP Posted January 15, 2008 Author Posted January 15, 2008 Berta podskakuje na pierwszą stronę :-). Quote
ANETTTA Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 co raz to wiecej tyc beni :-(bezdomnych a szkoda bo to takie kochane psiska :placz: kto pokocha berte Quote
MonikaP Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 Tak naprawdę to nie wiem, co się teraz z Bertą dzieje. Pisałam już kilka razy do jej właścicieli, bez odpowiedzi...była szansa na dom pod Warszawą, jednak do dziś nie wiem, jak się ta sprawa skończyła. Może Berta zostanie w dotychczasowym domu? Nic nie wiem...:shake: Quote
GameBoy Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 Berta nie zostanie w tymczasowym domu Pan jest juz nawet gotowy przywiezc ja sam do Wawy ale ja musze rozeznac sprawe styerylki powiem moze glupio ale mam zle przeczucia co do tych ludzi w sumie nie wiem dlaczego:shake: bylam u nich niby wszystko jest ok, sama nie wiem o co chodzi, dowiaduje sie o sterylke na razie- gdzie i za ile, tak zeby w umowe od razu wpisac Quote
MonikaP Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 A możesz napisać coś więcej? Co sprawia, że nie jesteś pewna tego nowego domu? Quote
t_kasiek Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 ale czemu Berta nie mogla zostac u starych panstwa do czasu znalezienia nowego domku ??? nic z tego nie rozumiem :( Quote
MonikaP Posted January 27, 2008 Author Posted January 27, 2008 t_kasiek napisał(a):ale czemu Berta nie mogla zostac u starych panstwa do czasu znalezienia nowego domku ??? nic z tego nie rozumiem :( Przecież nigdzie nie jest napisane, że nie może zostać. Myślę, że Gameboy miała na myśli raczej to,że w dalszym ciągu szuka domu i że jej właściciele nie zmienili zdania o oddaniu jej w dobre ręce. Quote
Marka Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Jeśli macie życzenie, żeby sunia znalazła się na stronie adopcyjnej bernardynów to chętnie ją wstawię - ale muszę dostać zdjęcia i kontakt dla dzwoniących (mój mail: [email protected] ) Quote
ANETTTA Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 i co z ta sunia cisz an awatku ma dom nie ma ...czekam na odp Quote
ANETTTA Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 ANETTTA napisał(a):i co z ta sunia cisz an awatku ma dom nie ma ...czekam na odp fotki by sie przydałay ...heje hej monia c o z sunia Quote
ANETTTA Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 ANETTTA napisał(a):fotki by sie przydałay ...heje hej monia c o z sunia:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: Quote
MonikaP Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 ANETTTA napisał(a)::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: ANETTTA, po co ten płacz? :crazyeye: Bercie nic nie dolega, jeśli jeszcze nie jest w nowym domu, to ma opiekę dotychczasowych właścicieli, Royala do jedzenia i ciepłą budę. Nie zajmuję się bezpośrednio jej adopcją - GameBoy ma kogoś w Warszawie zainteresowanego przygarnięciem takiej suni, ale na razie nie wiem nic więcej ponad to, co zostało tu napisane. Quote
ANETTTA Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 no wlasnie watek ucichł aja spragniona informacji o suni ....szkoda tylko ze nie mam dla niej domku Quote
Recommended Posts