Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"KURS pozwalający w przeciągu 30 dni wyszkolić psa w zakresie szkolenia podstawowego + jeżeli jest ktoś zainteresowany SZKOLENIE UŻYTKOWE i PRACA WĘCHOWA."

Na taką ofertę natknąłem się na allegro. Kurs stanowi opis i zdjęcia wysyłane na e-mail.

Czy sądzicie że w 30 dni można samodzielnie wyszkolić psa w podanym powyżej zakresie, czy to po prostu sposób na wyciągnięcie pieniędzy od laików którzy się na to nabiorą.

Posted

wydaje mi sie ze to zalezy ile jest godzin zajec bo w sumie mowi sie ze np kurs PT ok 2 miesiecy trwa aprzeciez przychodzi sie np 2x w tygodniu. napewno jakies podstawy ale watpie zeby w 30 dni wyszkolic super psa od 0 do perfekt... ( hehe no i pewnie to tez zalezy od psa :evil_lol: )

pozdrawiam

Posted

Dzięki kursowi po 30 dniach samodzielnego szkolenia pies min. wykonuje komendy z zakresu PT na sygnały wizualne wydawane z odległości :multi::multi:

Posted

Myślę, że w ciągu 30 dni można psa nauczyć komend, ale czy będzie wyszkolony do końca nie byłabym pewna. Czy zareaguje na komendę w każdej sytuacji, czy będzie skupiony itd. Mój pies w zasadzie potrafi całą masę komend, a tak na prawdę psem wyszkolonym nie mogę go nazwać, bo nie poświęciłam i nie poświęcam wystarczająco dużo czasu na dopracowanie tych komend, w ogóle na pracę z psem i powtarzanie tego co niby umie

Genralnie ten cały kurs pachnie mi takim czymś, co ma zwabić leniwych właścicieli którym marzą się wyszkolone pieski

achh i ta cena 9,90zł. kupię z ciekawości i podzielę się opinią:)