Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niektore psy umieja sztuczke, podczas ktorej skacza jak pileczka do gory ;) Np tu, pod sam koniec, http://pl.youtube.com/watch?v=BRwsAXMseYI 01:20, ostatnie ok. 3-5s filmu. Jak tego nauczyc?

Moj Kubuś umie wskakiwac mi na rece, czesto tez doskakuje mi w zabawie do rak, do zabawki, ale tylko tak... przelotem... ;) Tzn przemieszczajac sie, jak w agility - probowalam robic to z miejsca, probuje zlapac, staje na dwoch lapkach, mimo, ze obiekt pozadania jest zbyt wysoko lub tez przykurcza lapy, mierzy sie do skoku i boi sie, no bo co, w ziemie sie wybije? ;) Chodzi mi o taki podskok :]

Jak tego psa nauczyc? Nie mam mozliwosci wylapania klikerem, bo pies mi na codzien raczej tak nie skacze ;)

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

haha, mój Basterek sam się tego nauczył :-) poprostu narzeczony go tego nauczył - jak sobie razem tańczyli :-) sam tak podskakiwał, a Basterek go udawal, i nauczył sie teraz sam skacze, jak człowiek lekko przykuca, i klaszcze w ręce

• 1 year later...
  • 11 months later...
Posted

U mojego nie. Mam ten sam problem, a chcę nauczyć Jazza skakania na skakance. :/
A ten filmik... Że gdzie, przepraszam? Ostatnie sekundy to czarne NIC. Z resztą to filmik o dog frisbee więc ciężko o coś takiego. I dlaczego to się znajduje w podkategorii flyball?

• 1 year later...
Guest papillonek
Posted

No też bym bardzo chciała nauczyć tego psa,bo mi to potrzebne do skakania na skakance.Czytałam ,że trzeba być bardzo wylewnym ,skakać razem z psem,ale mój pies jakoś no nie wiem..to na niego nie działa :/