Mudik Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Witamy KOFFANE :loveu: i mykamy lulu, tylko piesom dam papu i spać, przed 8 trza wstać bo 8.20 wychodzę na trening. Vic jeszcze nie trenuje to musze z nim wcześniej wyjśc na siku. Dogobranoc! Quote
Mudik Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Jeszcze tylko coś od FikuMiku czyli Justyny Damec [img]http://images25.fotosik.pl/287/aaf5f83b97a23f45.jpg[/img] Quote
Russellka Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Śliczne :loveu: Branocka :loveu::loveu: Quote
Asiaczek Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Ale juz wróciłaś z treningu? Jakieś nowości?:lol: Pzdr. Quote
Mudik Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 Hmmm, ekhym , gdyby nie końcówka treningu Delika i to jak biega Sikurka, to by była totalna porażka dzisiaj:diabloti::placz::mad::oops::roll::shake::shake: Ostrzegano mnie ,że to się tak może skończyć. Jak Deli był mały, lekceważyłam ,jego podgryzanie w ręce, a teraz mam spory problem. Bardzo się nakręca na torze i jak np zwalniam go ze strefy to kiedy wyciągnę rękę pokazując kierunek dalszego biegu, Deli gryzie mnie po nich, Dziś solidnie ugryzł mnie w kostkę na palcu(do krwi:diabloti::oops::placz::shake::shake:), tym mnie już tak wkurzył,że nie wytrzymałam i szarpnęłam go za ucho i za to ucho i skórę na karku go podniosłam do góry, z wściekłością zapiełam do smyczy oświadczając ,ze to KONIEC na dziś. Na szczęście Eli udało się mnie uspokoić na tyle by wyjaśnić , czemu się tak dzieje. Deli ma wielki fun z tego,że a) biegamy b) drzemy japę c)gryziemy pańcię Dlatego mam z nim pracowaćź w ciszy i spokoju, on sam jest wystarczająco nakręcony, moje gwałtowne ruchy i okrzyki mające go motywować to już za dużo z jego pasją na raz. Mam też kiedy gdzieś hamuje na torze(strefa) i potem wznawia bieg, nie prowadzić wysunieta reką , a bardziej ciałem. Jeśli mimo to wyskoczy i bedzie chciał capnąc, przerwać zawarować ,uspokoić się i dopiero dalej biec,jeśli słownie da się wyhanować próbe gryzienia chwalić. Starałam się to w ostatnim ćwiczeniu zastosować i to naprawdę działa:multi::multi::multi::loveu:. Z koleii z Sikrą musze biegać tak jak do tej pory z Delim. Jak widać metoda przeciwieństw ma zastosowanie tez w agility:roll: Po tym wszystkim doceniłam wariata Vica, który jest już dużo doroślejszy psychicznie niż synek i powiedziałam mu jak wróciłam jakim to jest kochanym chłopcem:loveu::loveu::loveu: Quote
crazydaisy Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Czytając Twoją wypowiedź już się boję treningów z Vegą, ona również nakręca się podczas zabawy, skacze, podgryza itd... Chyba już teraz zacznę ją stopować :) Quote
Mudik Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 Myślę,ze to dobry pomysł, Vega ma większe ząbki niż Deli...:p Quote
crazydaisy Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Tak wiem, już podczas zabawy frisbee wbiła mi się w rękę, a właściwie paznokieć :diabloti: przyjemne to to nie było :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 O, masz! No to szczęście w nieszczęściu, że masz dobre koleżanki, które (jak czytam) zawsze służą pomocą. Jak widać, efekty tej współpracy już są. Tak trzymać!!! Pzdr. Quote
Mudik Posted October 26, 2008 Author Posted October 26, 2008 Zobaczymy za tydzień, a co do koleżanek, to "taka rola Eli" k końcu to nasza trenenrka:lol::lol::lol: Quote
Russellka Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Ujuj, to całe szczęście, że Koda już się stopuje w gryzieniu (tzn ja ją stopuję) bo kiedy biegłyśmy razem to miała ogromną radochę z podgryzania mnie :evil_lol: Quote
M&T Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 [quote name='Mudik']ooo nie znałam tego, to gwara pomorska?[/quote] Nie, to ogólnopolska gwara :evil_lol: [url]http://images25.fotosik.pl/287/aaf5f83b97a23f45.jpg[/url] A co Sikra tak mało futerka ma? Quote
Mudik Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Dyć ostrzyżona jest przeze pańcię:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Asiaczek Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 U nas nadal cisza, chociaz Żelcia bardzo spokojnie poleguje sobie na boczku... Oj, chyba ona będzie pierwsza... Pzdr. Quote
betty_labrador Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 bry troszke popoludniu :diabloti::cool3: Quote
Mudik Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Witaj Bett, Asiu jak tylko siędnę na momencik do komputera to sprawdzam co tam u Was, trzymam ręke na pulsie. A teraz zmykam, jadę na Andersa oddać sprzet do serwisu, niby wiem gdzie ,ale myślę,ze trochu pobładzę Quote
betty_labrador Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='Mudik']Witaj Bett, Asiu jak tylko siędnę na momencik do komputera to sprawdzam co tam u Was, trzymam ręke na pulsie. A teraz zmykam, jadę na Andersa oddać sprzet do serwisu, niby wiem gdzie ,ale myślę,ze trochu pobładzę[/quote] Witaj Mudikowa :] to milej jazdy. Najwazniejsze ze teraz nie utkniesz w korkach :diabloti: A ja dzis zamowilam coatminator i degazowki dwustronne :cool3: wiec niedlugo Tosca w nowej szacie :razz: Quote
Russellka Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Witamy :multi::multi: Co u skrętosierstnych? :loveu: Quote
Mudik Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Pokręceni witają, piesy czekają właśnie żeby jedzonko wystygło, a jak zjedzą pańcia zmyka dalej do pracy do yorkowych braciszków. Zdjęcio łowieckowe i ze spacerku w Pęcicach moze będą w niedzielę, Ula dostała kartę z aparatu i może je pozgrywamy i powrzucamy, Jupiiiii!!!!:multi::multi::multi: Quote
Od-Nowa Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 no to czekamy na niedziele ;) musisz docenić jak cierpliwi jesteśmy i wkleić duuużo zdjęć :cool3: Quote
Mudik Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 Może dziś coś dam, bo zrobiłąm kilka na spacerku przed pół godzinki,ale ciemne bo już słonko zaszło,a z tak słąbym światłem to ja nie umiem robić zdjęć:placz::roll: Quote
Mudik Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 Fotki by Wendka:loveu::loveu::loveu::multi:, Dzięki Wanda! [img]http://i187.photobucket.com/albums/x20/dzynks/Warszawa%202008/x30.jpg[/img] [img]http://i187.photobucket.com/albums/x20/dzynks/Warszawa%202008/x37.jpg[/img] Quote
Recommended Posts