Jump to content
Dogomania

Agilitowo-Frizbowo Domowa Galeria Szikry,Victora i Deliego :-D ZAPRASZAMY!

Recommended Posts

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy KOFFANE :loveu: i mykamy lulu, tylko piesom dam papu i spać, przed 8 trza wstać bo 8.20 wychodzę na trening. Vic jeszcze nie trenuje to musze z nim wcześniej wyjśc na siku.
Dogobranoc!

Posted

Hmmm, ekhym , gdyby nie końcówka treningu Delika i to jak biega Sikurka, to by była totalna porażka dzisiaj:diabloti::placz::mad::oops::roll::shake::shake:

Ostrzegano mnie ,że to się tak może skończyć. Jak Deli był mały, lekceważyłam ,jego podgryzanie w ręce, a teraz mam spory problem. Bardzo się nakręca na torze i jak np zwalniam go ze strefy to kiedy wyciągnę rękę pokazując kierunek dalszego biegu, Deli gryzie mnie po nich, Dziś solidnie ugryzł mnie w kostkę na palcu(do krwi:diabloti::oops::placz::shake::shake:), tym mnie już tak wkurzył,że nie wytrzymałam i szarpnęłam go za ucho i za to ucho i skórę na karku go podniosłam do góry, z wściekłością zapiełam do smyczy oświadczając ,ze to KONIEC na dziś. Na szczęście Eli udało się mnie uspokoić na tyle by wyjaśnić , czemu się tak dzieje. Deli ma wielki fun z tego,że
a) biegamy
b) drzemy japę
c)gryziemy pańcię
Dlatego mam z nim pracowaćź w ciszy i spokoju, on sam jest wystarczająco nakręcony, moje gwałtowne ruchy i okrzyki mające go motywować to już za dużo z jego pasją na raz. Mam też kiedy gdzieś hamuje na torze(strefa) i potem wznawia bieg, nie prowadzić wysunieta reką , a bardziej ciałem. Jeśli mimo to wyskoczy i bedzie chciał capnąc, przerwać zawarować ,uspokoić się i dopiero dalej biec,jeśli słownie da się wyhanować próbe gryzienia chwalić. Starałam się to w ostatnim ćwiczeniu zastosować i to naprawdę działa:multi::multi::multi::loveu:. Z koleii z Sikrą musze biegać tak jak do tej pory z Delim. Jak widać metoda przeciwieństw ma zastosowanie tez w agility:roll:

Po tym wszystkim doceniłam wariata Vica, który jest już dużo doroślejszy psychicznie niż synek i powiedziałam mu jak wróciłam jakim to jest kochanym chłopcem:loveu::loveu::loveu:

Posted

O, masz! No to szczęście w nieszczęściu, że masz dobre koleżanki, które (jak czytam) zawsze służą pomocą.
Jak widać, efekty tej współpracy już są. Tak trzymać!!!

Pzdr.

Posted

[quote name='Mudik']ooo nie znałam tego, to gwara pomorska?[/quote]

Nie, to ogólnopolska gwara :evil_lol:

[url]http://images25.fotosik.pl/287/aaf5f83b97a23f45.jpg[/url]
A co Sikra tak mało futerka ma?

Posted

Witaj Bett, Asiu jak tylko siędnę na momencik do komputera to sprawdzam co tam u Was, trzymam ręke na pulsie. A teraz zmykam, jadę na Andersa oddać sprzet do serwisu, niby wiem gdzie ,ale myślę,ze trochu pobładzę

Posted

[quote name='Mudik']Witaj Bett, Asiu jak tylko siędnę na momencik do komputera to sprawdzam co tam u Was, trzymam ręke na pulsie. A teraz zmykam, jadę na Andersa oddać sprzet do serwisu, niby wiem gdzie ,ale myślę,ze trochu pobładzę[/quote]

Witaj Mudikowa :] to milej jazdy. Najwazniejsze ze teraz nie utkniesz w korkach :diabloti:
A ja dzis zamowilam coatminator i degazowki dwustronne :cool3: wiec niedlugo Tosca w nowej szacie :razz:

Posted

Pokręceni witają, piesy czekają właśnie żeby jedzonko wystygło, a jak zjedzą pańcia zmyka dalej do pracy do yorkowych braciszków. Zdjęcio łowieckowe i ze spacerku w Pęcicach moze będą w niedzielę, Ula dostała kartę z aparatu i może je pozgrywamy i powrzucamy, Jupiiiii!!!!:multi::multi::multi:

Posted

Może dziś coś dam, bo zrobiłąm kilka na spacerku przed pół godzinki,ale ciemne bo już słonko zaszło,a z tak słąbym światłem to ja nie umiem robić zdjęć:placz::roll:

Posted

Fotki by Wendka:loveu::loveu::loveu::multi:, Dzięki Wanda!

[img]http://i187.photobucket.com/albums/x20/dzynks/Warszawa%202008/x30.jpg[/img]

[img]http://i187.photobucket.com/albums/x20/dzynks/Warszawa%202008/x37.jpg[/img]