Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Skubi w piątek tydzień temu został oddany przez swoich właścicieli z powodu wyjazdu.
Gdy po raz pierwszy go zobaczyłam byłam załamana. Siedział przerażony w kącie swojego boksy i przeraźliwie dygotał ze strachu i z zimna.
Skubi warczy na każdego kto próbuje się do niego zbliżyć. Jednak wystarczy usiąść obok niego i nie na rzucać się a już po chwili uspakaja się i sam podchodzi żeby go pogłaskać i pozwala założyć sobie smycz i wyprowadzić na spacer. Skubi jest bardzo lękliwy i nie ufny. Na spacerach nerwowo rozgląda się do o koła. Gdy w sobotę pracownik zabrał go do biura, biedak leżał wtulony w niego i kulił się jak tylko ktoś podchodził. Skubi mimo swojego strachu nie wykazuje agresji. Bez problemu daje sobie grzebać w misce podczas jedzenia.
Skubi ma alergię pokarmową, która ujawnia się wypryskami na pysku i łapach. W schronisku gdy przebywał w normalnym boksie na piasku jego łapy strasznie spuchły i sprawiały mu ból. Teraz Skubi został przeniesiony na pole treningowe gdzie jest trawa i dostaje leki. Jego łapy i pysk wyglądają dużo lepiej.
Pies nie wykazuje agresji w stosunku do innych psów. Z każdym chce się bawić. Właściciele twierdzili, ze nie lubi dzieci. Skubi ma 3 lata i 8 miesięcy.

Oto Skubi

Posted

Skubiś był dzisiaj ze mna na spacerku i jak dla mnei wygląda on bardziej na Staffika niż Asta :) ale to tylko moje skromne zdanie ;)
Skubi jest pieskiem troszke lękliwym,jak byłam na jego poziomie tzn siedziałam sobie na ziemi to był bardziej ożywiony,interesował sie przysmakami,nawet wchodził mi na kolana i trącał nochalem :) ale jak stałam to ani ciasteczek nie chciał ,ani nie chciał zeby go głaskano...ale mysle ze przy kolejnych spacerkach bedzie lepiej
No i mamy foty

Posted

Jutro ze Skubisiem pojde na spacerek.Moze bedzie lepiej niz ostatnio i powolutku sie odblokuje z tego lęku.sprubuje mu jakies nowe fotki zrobic,bo jak narazie chyba zadne ze zdjeć nie oddaje jaki on jest naprade ładniutki :)

Posted

Skubic jest wystraszony ta cała sytuacja...taki zagubiony biedaczek z niego,no i stres robi swoje,wiec na odpręzenie wziełam sie za Skubisia i biegaliśmy po lesie dopuki nie zaskoczył nasz deszczyk,bo ast zmeczony,to ast szczęśliwy :) (chociaz dalej przystaje ze to staffik ) Potem tak mi sie rozprygał ze nie mogłam porządnego zdjecia zrobic,ale i tak byłam z niego dumna
na tym zdjeciu widac lepiej jego figurke

A tu Skubiś robi ,,mniam mniam"