wellington Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Mam nowe wiesci i fotki Tusi i Saby : "Wiosna się robi, mm kilka nowych zdjęć pieseczków; trzeba przyznać, że bardzo obie odmłodniały: Sabcia jest dalej damą, ale żwawszą i wesolutką, a Tusiaczek świetnie się z Trolciem dobrali: dwa małe huligany i wieczne szczeniaczki! Tusia przez jakiś czas przypatrywała się, jak Troll zabiera mi rękawiczki do zabawy, i nie mineło wiele czasu, a sama się przyłączyła: cudnie się bawi, ma trochę inną technikę niż Troluś, podrzuca do góry, łapie, goni; musze im od razu dawać dwie, bo się szarpią; potem i tak się rękawiczkami wymieniają, przerzucają; a w ogóle to zawsze jest najfajniejsze to, co ma to drugie; tyczy się to również kości do czyszczenia zębów: zawsze dostają wszystkie trzy, ale któeś zawsze kończy wcześniej i zaczynają się podchody, jak tu podprowadzic kawałek sąsiadowi; te skradania do porzuconych kawałków, i wyraz satysfakcji, kiedy się uda... Zaczęłam z nimi częściej wychodzić na spacery poza ogród, Sabcia chodzi znowu na 4 łapkach, kiedy idzie wolno, albo bardzo szybko pędzi; w tępie pośrednim jeszcze kica na 3; spacerki bardzo lubią, nie boję się ich nawet spuszczać ze smyczy, kiedy wychodzimy na drogę w polach; Troll się przed n imi popisuje i strasznie czasami szczeka na inne psy (za ogrodzeniami oczywiście), z kolei, jeśli jakiś zaszczeka na Trolusia, to Tusia leci z odsieczą; strasznie jest wtedy zażarta; kiedy idziemy razem z ojcem, Troll sobie łazi luzem, a kiedy sama je biorę, przez większość czasu mam je wszystkie na smyczach (dobrze, że mam długie ręce; to bardzo pomaga). W ogóle to z nich się zrobiły strasznie zaaferowane, prawdziwe wiejskie psy: co dwie godziny muszą oblecieć te 36 arów ogrodu i wszystko obwąchać, obszczekać sąsiadów (co sobie tak będą po swoim chodzili), zapolować na kota i pogonić wrony (które karmimy zresztą całą zimę); bardzo dużo obowiązków.... A potem pędem do kuchni z miną "może byśmy coś przejadły?" Teraz już śpią, jak będę mieć szczęście, to mi się uda gdzieś obok wepchnąć.." Wstawienie fotek, jak zwykle, musze wyzebrac ..... Quote
Recommended Posts