Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 931
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

też mam taką nadzieje...
Ale boje się perspektywy, że będa tam więzniowie... taa... ciekawe jak oni "lubią" psy :(

ehs... boje się o nasze psiaki... kurcze.. codziennie jedzenia pod dostatkiem, wypuszczany kazdy kojec 2 razy dziennie na teren schroniska, spacery itp... :(
szczegolnie boje sie o te co mają strach przed nowymi osobami... ale beda sie jutro cieszyc na nasz widok :( i ciekawe co z moja cyganka... pewnie sie boi ;(

Posted

[quote name='BlackSheWolf']no nie :placz: pamiętacie, ze u mnie w schronisku miała być zmiaan kierownika ? no to macie już pierwszy artykuł w gazecie... wszystko jest prawdą:
tytuł : PSY jak.... sprzety
Prowadzeniem schroniska dla zwierząt w Łęczycy zajmuja sie od srody pracownicy podleglej magistratowi Zieleni Miejskiej. Okazuje sie jednak, ze magistrat jest kompletnie nieprzygotowany do opieki nad zwierzętami.
-Przyjechały trzy urzedniczki, ktore przeprowadzily inwentaryzacje sprzętu, policzyły psy i spisały protokól. Nie przywiozły ze sobą karm, ani misek dla zwierząt. Gdyby nie dobra wola ustępującego kierownika K.P., który zostawił w schronisku część prywatnego wyposażenia, psy pozostałyby na noc bez jedzenia i picia- mówi obecna na miejscu radna Halina Rytczak
- Kierowałem schroniskiem przez 6 lat- mówi Pacholski-Znam kazdego psa. Wiem jak się nazywa, czego potrzebuje i czego można się po nim spodziewać. Wszystko to chciałem przekazać nowemu opiekunowi. Niestety nie miałem ku temu okazji, bo po odbiór kluczy do schroniska przyjechały tylko urzędniczki. Udało nam się ustalić, że psami w schronisku będą zajmować się osoby całkiem przypadkowe : więźniowie w ramach resocjalizacji i bezrobotni w ramach robót publicznych. Zmiana zarządzającego schroniskiem, według miasta podyktowana była względami finansowymi. Podległy magistratowi wydział Zieleni Miejskiej ma to robić taniej. Nikt z urzędników nie potrafił jednak uściślić, jakiego rzedu to będą oszczędności.
koniec... i pod zdjęciem napis: Krzysztof Pacholski martwi się o los zwierząt w schronisku przejętym przez miasto

:placz::placz::angryy::mad::placz::placz:[/quote]

ehh jestem dosłownie zbulwersowana tym wszystkim co się dzieje!!!!
Jak przypadkowi ludzie mogą zajmować się zwierzętami i to w dodatku już za bardzo skrzywdzonymi przez los.....:placz:

Posted

no więc tak. Nowy kierownik miły, pracownik taki sobie. Szczerze powiem ,ze w schronisku średnio :( psiaki nie miały słomy wymienionej ani nic... ale posprzatane bylo. Ale damy im szanse i poczekamy. To byl dopiero ich 3 dzien pracy.

Posted

oni nie mają żadnego doświadczenia w prowadzeniu schroniskiem, więc pewnie na początku będą popełniać błędy, pewnie nie o wszystkim wiedzą... No ale musimy być dobrej myśli, że zwierzaki nie ucierpią na tym :roll:

Posted

mam nadzieje. Psiakom nic dziac sie nie bedzie bo my bedziemy tego pilnowac. Do tego powstalo stowarzyszenie przyjaciol schroniska w Łęczycy. I ludzie z urzedu robią tam codziennie kontrole ;)

Posted

[quote name='BlackSheWolf']mam nadzieje. Psiakom nic dziac sie nie bedzie bo my bedziemy tego pilnowac. Do tego powstalo stowarzyszenie przyjaciol schroniska w Łęczycy. I ludzie z urzedu robią tam codziennie kontrole ;)[/quote]
No to dziewczyny pilnujcie porządku żeby był spokój a psiaki miały dobrze!!!
Dzisiaj jadę do schroniska i mam nadzieję że nie będzie to tak bardzo pechowa niedziela jak 2 tygodnie temu....

Posted

:mad: Ludzie... :angryy: nie wiem jak zacząć nawet... NIKT od wczoraj na schronie nie byl! psy nie dostaly jesc! nie maja posprzatane! nie maja wody! :placz: nic... wiedzialam ze ten nowy kierownik nic nie zrobic... wszyscy sa juz na nogach... pani radna nawet do burmistrza dzownila ale coz.... nic z tego :placz: nikt juz dzis tam nie przyjedzie :angryy: najbardziej boje sie o te psy co sa w budynku... nie maja sprzatane i sredniej wielkosci kojce... wiec pewnie teraz spią w zaduchu, bo nikt okna nie otworzyl z nich :placz: i na swoich odchodach :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

nie ucichnie. Mamy znajomą w schronisku, tzn pani z urzędu jest jako wolontariuszka (hihi). Działa bardzo duzo! ma po swojej stronie już sporo ludzi. Nie zostawimy tego.

mozecie wejsc do watku ktory mam w podpisie o tej suni i mi doradzic ? przeczytajcie moj post w jej temacie.