Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeżeli nikt sie nie dorzuci, to Fundacja sfinansuje, ale sami rozumiecie, że takich potrzeb jest dużo, nie wszystko piszemy na forum. Zapłacimy za tą sterylkę, nie zapłacimy za inną czy za leczenie innej bidy. Jesteśmy młodą fundacją i nie płyną do nas fundusze szerokim strumieniem. Po prostu sformalizowałyśmy nasze dotychczasowe działanie, żeby były skuteczniejsze.
Dom tymczasowy jest konieczny, bo po sterylce miejsce u weta jest drogie i nie każdy takie ma.
Kuba orlenowski nie dlatego umarł na serce, że chciano go przenieść, ale dlatego, że go przepędzano. Jeśli ktoś da dom po sterylce, to suka będzie przyzwyczajać się do domowych warunków. Potem trzeba szukać domu w zależności od tego jak będzie się zachowywać. Może nie na kanapie ale w ogrodzie, ale nie na ulicy!

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

byłam widziałam rozmawiałam, wiec tak:
trafiłam na bardzo miłych panów ktorzy znali jej historie dokładnie, sunia mieszka tam od okolo roku - tyle oni pamietaja, ktos ja chyba z auta wyrzucił, w styczniu miała mlode oszczenila sie w dziurze pod kosciołem, jakies łobuzy zaczeły jej tam zagladać chccieli wykrasc młode - było ich 4 i sunia w obronie dzieci ugryzla jednego, zrobila jego matka poruchawe byl wet schroniskowy jednak suni nie wylapali i sprawa zostala zaknieta papierkiem ze suka nie jest chora na wscieklizne.

panowie ja dokarmiają, zbudowali jej niewielka budke z tyłu z siankiem, jednak prosili zeby znalezc jej domek bo szkoda psa, bo fajna łagodna bo zima idzie bo ledwo miesci sie w budzie,

ma kumpla ktory ma dom ale ludzie maja go gdzies, siedzi u suni prawie non stop, ja mialam przyjemnosc ogladac widok jak sunia lezy na pleckach a jej kawaler "łuska" jej szyje, przyjazn wielka ale chyba jest to tez sprawca ciąż,

sunia okolo 2 tyg temu skonczyla cieczkę, jeszcze usg nie wykaze czy jest w ciazy czy nie, ale i tak 3ba ja wysterylizowac i to jak najszybciej,

mam zdjecia, jak zrzuce to wrzuce, oceniam ja na ok. 4 lata, ale nie podeszla do mnie, bala sie chyba , z taksowkarzami chodzi do sklepu do kiosku itp, wlazi im do tej budki i ogolnie traktuje ich jak swoich,

musimy cos wymyslec szybciutko, miejsce gdzie by ja ulokowac po sterylce i szukac domu!

Posted

podnosze suczce potrzebna teraz sterylka- to sie da zalatwic gorzej z dt:/ u mnie brak chetnych znajomych:(
sama tez nie wchodze niestety wgre:(

Posted

i sama zainteresowana pomocą...
[IMG]http://img218.imageshack.us/img218/3007/tnimg0028vt3.jpg[/IMG]

[IMG]http://img218.imageshack.us/img218/6281/tnimg0029th4.jpg[/IMG]

sunia siega do kolana i ma smieszna maske wilkołaczą:diabloti:

Posted

jest troche nieufna, podeszła powachala mi reke dotknelam jej pychola ale zaraz wtracil sie do glaskania jej kumpel i nie chcialam ich glaskac bo balam sie ze beda na siebie warczec bo sie tamtem przepychal przed nią, potem dopiero zobaczylam jak bardzo sie lubią,
mysle ze to jest kwestia zdobycia jej zaufania

Posted

sluchajcie, ja mam burzę w mózgu, wypalam się.......
Tam są dwa problemy nie jeden, zabierając sunię robimy krzywdę i jej i przyjacielowi sunieczki, one żyć bez siebie nie mogą, nie ma takiej opcji. Moja propozycja jest jednoznaczna-zabrać obu budrysów, oba wykastrować, umieścić w hoteliku bądź znaleźć jakimś tymczas (to bylby cud nad cudy) i szukać domu dla dwójki a nie jednego.Po zdjęciu szwów w razie gdyby domku nie było jeszcze możnaby je odwieźć na miejsce, wstawić porządną budę a taksówkarze by ich doglądali!! Problem jest taki-pies przyjaciel suni ma właścicieli, ale oni maja go w analu, w związku z czym kandyduję na osobę, ktora pojedzie do nich i porozmawia na temat zrzeczenia się psa.

Co wy na to?
Proszę podpowiedzcie, bo mnie już głowa boli....

Posted

a czemu nikt się wątkiem nie interesuje? :mad:
ciotki, macie przechlapane! :angryy:

słuchajcie, mamy prawdopdobnie działke do przetrzymania obu psiaków po kastracji!Działka jest do obkoszenia z trawy, trzeba ja ogarnąć, wysprzątać, ale pobyt darmowy by był!Budę mamy, dużą, ocieplaną, to by się tam wstawiło, ale jest kolejny nowy problem.Przydałoby sie na działce postawić jakiś profilaktyczny kojec dla nich, w którym umieściloby się budę.Do kojca potrzebujemy pilnie materiałów :placz: Czy ktoś może pomóc ze zdobyciem takowych??

Posted

Muro, pytanie wcale nie takie głupie ;), bo ja np. też nie wiem co mogłoby się przydać, co jest potrzebne. Również poproszę o wskazówki a propos niezbędnych materiałów!!!! :)

Posted

[quote name='HebaNova']u mnie jest druga buda na ogródku, tylko brać. co do kojca i materiałów. mam cement, mogę worek odstąpić.[/quote]
Lena właśnie o tej budzie pisze, ale w niej zmieściłyby sie obydwa psy. Niemniej uważam, że po sterylce, dla bezpieczenstwa suki trzeba jej zapewnić pobyt pod czujnym ludzkim okiem, jak myślisz? czyim?:evil_lol:

Posted

no żeby był fajny kojec to trzeba mieć pare słupków i siatkę albo takie panele ogrodzeniowe, jakieś wejście typu furtka czy cos, dechy na podłogę najlepiej.
w tej budzie moim zdaniem 2 psiaki się nie zmieszczą. wejdzie tam około 35-40 kg zwierza. ta sunia wygląda mi na co najmiej 25-30, chyba że ten jej kumpel jest malutki:eviltong:

Posted

oba psy waza ze 40 kg on jest drobniejszy, to starszy juz chyba psiak z posiwiala mordka, srednio urokliwy ale to nieistotne,

przesiaduje u suni codziennie,

na podloge do kojca ajlepsze sa palety a te mozna by lena od ciebie z pracy zalatwic, transport ja albo ty;) tylko powiedzcie mi kto zaofiarowal działkę:cool3:

i drugie pyt czy mam dzwonic do weta i ustawiac sterylke na srode, wczoraj mialam mu dac odp....:razz:

pojade dzis zawiezc jej jedzonko, aha chłopak tez sie u niej zywi,....:shake:

Posted

byłam ja wczoraj nakarmić, nie chciała do mnie podejsc, boi sie obcych podobnie jak podniesionej reki- musiano ja solidnie bic, pogłaskalam ja dopiero jak taksówkarz ja głaskał i do niej czule mówił:cool3:

ja nie wiem czy dobrym rozwiazaniem jest branie jej stamtad na tymczas na działkę, najlepiej by było zeby tam zostala do znalezienia domu...tylko poprawic jej warunki bytowe, ona tak jest przywiazana do tych panow....jej psiego kmpla nie bylo wczoraj,

Posted

Jeśli suka jest po cieczce, to cudów się nie spodziewajmy, będzie szczenna, trzeba ciąć. Teraz najwaznieszy jest tymczas posterylkowy. Ludzie, pytajcie wszedzie o te dwa tygodnie domu dla niej! W naszym kręgu już nic nie ma.

Posted

jejku a takie zimno na dworze....
decydujemy sie na ten szpitalik po sterylce i ciecie w tym tyg czy nie? jak cos to 3ba jej dac ta lepsa bude tam i to jak najszybciej!! zmobilizujmy sie, wiem ze nikt nie ma czasu ani glowy ale to pilna sprawa:-(