Sweet Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 [quote name='***Paulina***']Mi tam się bardziej ten drugi podoba:loveu: Taki jasny i bardziej Kabiego widać:loveu:[/quote] :) ja sama nie wiem jaki wybrac:) A własnie macie jakies porady dla nas co do sylwestra?? bo kabi strasznie się boi strzałów petard:-( teraz jak są pojedyncze strzały to szczeka i udaje odważnego ale potem boi sie wyjsc z domu i chowa sie zawsze pod biurkiem... nie wiem nigdy co mam zrobic w tej sytuacji? przytulic go czy moze próbowac czyms zając i wyciągnąc go z tamtąd tyle ze nic nie działa? poradzicie mi cos??:-( Quote
Martunia Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Moim zdaniem komplet jest ładniejszy w tym drugim, jaśniejszym kolorze. O, akurat w taki dzień Kabiś się urodził... A co masz zamiast Piccolo? :D Quote
kaskaSz Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Komplet ten jaśniejszy super, fajne ma kolorki :) Podoba mi się. Co do Sylwestra, to może niech on siedzi tam gdzie jest mu bezpiecznie, czyli pod biurkiem. Niektóre psy wybierają łazienki. A poza tym to u mnie na blogu są 3 notki typu pies & sylwester, to jak Ci się zechce to poszukaj :) :cool3: Pzdr. Quote
Martunia Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Dużo psów boi się petard i tych huków... Ja czytałam, że kiedy psy popadają w taką panikę, najlepiej z nimi przesiedzieć ten czas, uspokajać go, zająć zabawką czy przysmakiem,... I właśnie powinnaś się nim zajmować, nie zostawiać go samego. No ale ciekawa data. Haha fajna nazwa. :evil_lol: Quote
Bartiśkowa_ Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Hej Ada :multi: Mnie sie podoba bardziej ten jasniejszy fajny jest :loveu: A co do strzałów to Barti w domu sie nie boi ale jak w tamtym roku poszłamm z nim na spacer i wystrzelili niedaleko nas rakietę to wyrwał mi9 się z obroży i uciekł pod blok :placz: Quote
Sweet Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 [quote name='Martunia']Moim zdaniem komplet jest ładniejszy w tym drugim, jaśniejszym kolorze. O, akurat w taki dzień Kabiś się urodził... A co masz zamiast Piccolo? :D[/quote] to chyba ten jasniejszy zostanie:p no właśnie... tylko ja to zauwazyłam nikt wiecej.. dzien jak dzien nie zważając na wydarzenia które sie wtedy stały.. Trele Morele czy cos takiego:evil_lol::evil_lol: [quote name='kaskaSz']Komplet ten jaśniejszy super, fajne ma kolorki :) Podoba mi się. Co do Sylwestra, to może niech on siedzi tam gdzie jest mu bezpiecznie, czyli pod biurkiem. Niektóre psy wybierają łazienki. A poza tym to u mnie na blogu są 3 notki typu pies & sylwester, to jak Ci się zechce to poszukaj :) :cool3: Pzdr.[/quote] dziekuje:) to ten wstawie:) chyba tak zrobie bo czytałam niedawno na dogo własnie o tym bo znalazłam wątek.. tylko nie wiem czy zostawic go samego czy siedziec w tym samym pokoju ale nie zajmowac sie nim ciagle? Quote
kaskaSz Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Czytałam, że jak się psa pociesza to on się gorzej stresuje, to samo dot. wizyty u weta :) Quote
baffi2 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Hej:loveu: [quote name='Sweetaśna'] nie lubie zwykłego fuj... moze na jakiegos niedobrego trafiłam ale mi strasznie nie smakował:roll: [/quote] [quote name='Martunia']Próbowałam, ale też mi nie smakował... W ogóle jakoś alkoholu nie lubię. :eviltong: [/quote] Eee tam, nie wiecie co dobre:eviltong: Rozumiem, że wiele osób nie lubi czystej wódki, ale drin np. sok/cola + wódka jak najbardziej mmmm :D [quote name='Sweetaśna'] A własnie macie jakies porady dla nas co do sylwestra?? bo kabi strasznie się boi strzałów petard:-( teraz jak są pojedyncze strzały to szczeka i udaje odważnego ale potem boi sie wyjsc z domu i chowa sie zawsze pod biurkiem... nie wiem nigdy co mam zrobic w tej sytuacji? przytulic go czy moze próbowac czyms zając i wyciągnąc go z tamtąd tyle ze nic nie działa? poradzicie mi cos??:-([/quote] Mam taki sam problem z Nelly... Idź do weta i zapytaj o tabletki uspokajające.:cool3: Ja kupiłam Promarin czy cos takiego, i mam jej dać 1 rano, poźniej popołudniu a o 23;30 trzecią tabletke. Mam nadzieję że pomoże.:cool1: A jak już strzelają i pies panikuje, to nie wolno mówić do niego słodkim uspokajającym głosem, bo pies wtedy czuje że coś jest nie tak, i skoro właściciel też okazuje lęk to pies boi się jeszcze bardziej. Wystarczy go trochę pogłaskać i nic więcej. Oczywiście okna powinny być pozamykane, a pies powinien w tym czasie się znajdować w pomieszczeniu w którym nie słychać strzałów tak głosno, i mieć do dyspozycji swoje legowisko lub jeszcze lepiej 'budkę' i mogłabyś mu kupić nową zabawkę która bardzo by go zaciekawiła - kula-smakula lub jakaś piszczałka, lub dać ulubione smakołyki ;) Aha no i jeszcze możesz włączyć telewizor lub radio aby zagłuszyć strzały :D Quote
Sweet Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 [quote name='Martunia']Dużo psów boi się petard i tych huków... Ja czytałam, że kiedy psy popadają w taką panikę, najlepiej z nimi przesiedzieć ten czas, uspokajać go, zająć zabawką czy przysmakiem,... I właśnie powinnaś się nim zajmować, nie zostawiać go samego. No ale ciekawa data. Haha fajna nazwa. :evil_lol:[/quote] wiem że dużo.. jutro sie okaże jak będzie:) narazie niby szczeka i odważnego udaje ale nie wiadomo co zrobi jutro przed 24.. samego to raczej napewno go nie zostawie.. no tak.. no fajna fajna:eviltong: ale nie wiem dokładnie jak sie nazywa cos takiego:evil_lol: zrobiłam kabikowi czapke i jak poraz którys chciałam mu ją ubrać to próbował mnie ugryźć:evil_lol::evil_lol::diabloti: Quote
Bartiśkowa_ Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 [quote name='Sweetaśna']hej anitka;D fajnie:D to ten dam:) aha:( dobrze ze uciekł pod blok a nie niewiadomo gdzie.. ciekawe jak bedzie w tym roku... [/quote] No dobrze własnie :cool3: Ale teraz to nie wiem jak będzie może już się nie boi chodź oin strasznie strachliwy jest ;) A ty co zamierzasz robic w sylwka ?? Quote
Sweet Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 [quote name='anitaaa i bartis']Hej Ada :multi: Mnie sie podoba bardziej ten jasniejszy fajny jest :loveu: A co do strzałów to Barti w domu sie nie boi ale jak w tamtym roku poszłamm z nim na spacer i wystrzelili niedaleko nas rakietę to wyrwał mi9 się z obroży i uciekł pod blok :placz:[/quote] hej anitka;D fajnie:D to ten dam:) aha:( dobrze ze uciekł pod blok a nie niewiadomo gdzie.. ciekawe jak bedzie w tym roku... [quote name='kaskaSz']Czytałam, że jak się psa pociesza to on się gorzej stresuje, to samo dot. wizyty u weta :)[/quote] właśnie tez o tym czytałam ze przy pocieszaniu jest jeszcze gorzej Ależ te posty skaczą:roll::roll::shake: Quote
Sweet Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 [quote name='baffi2']Hej:loveu: Eee tam, nie wiecie co dobre:eviltong: Rozumiem, że wiele osób nie lubi czystej wódki, ale drin np. sok/cola + wódka jak najbardziej mmmm :D Mam taki sam problem z Nelly... Idź do weta i zapytaj o tabletki uspokajające.:cool3: Ja kupiłam Promarin czy cos takiego, i mam jej dać 1 rano, poźniej popołudniu a o 23;30 trzecią tabletke. Mam nadzieję że pomoże.:cool1: A jak już strzelają i pies panikuje, to nie wolno mówić do niego słodkim uspokajającym głosem, bo pies wtedy czuje że coś jest nie tak, i skoro właściciel też okazuje lęk to pies oi się jeszcze bardziej. Wystarczy go trochę pogłaskać i nic więcej. Oczywiście okna powinny być pozamykane, a pies powinien w tym czasie się znajdować w pomieszczeniu w którym nie słychać strzałów tak głosno, i mieć do dyspozycji swoje legowisko lub jeszcze lepiej 'budkę' i mogłabyś mu kupić nową zabawkę która bardzo by go zaciekawiła - kula-smakula lub jakaś piszczałka, lub dać ulubione smakołyki ;) Aha no i jeszcze możesz włączyć telewizor lub radio aby zagłuszyć strzały :D[/quote] hej:D wiemy:evil_lol::evil_lol: kazdy lubi co innego:diabloti: co do weta to jutro nie wybiore sie raczej napewno bo bedą kolejki znajac zycie.. tak co do tego mówienia juz czytałam.. zabawką spróbuje zając i smaczkami moze zobaczymy jak to bedzie;) Quote
Bartiśkowa_ Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 [quote name='Sweetaśna']nom:) nie wiem moze miec czasem taki uraz po tym Bartuś.. ja w domu siedze:evil_lol::evil_lol: a ty??[/quote] No ja tak jak i tyy w domku :cool3: Miałam plany aled niestety sie nie udało :shake: Bo wolnej chaty na imprezkę nie było :lol: Quote
Sweet Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 [quote name='anitaaa i bartis']No dobrze własnie :cool3: Ale teraz to nie wiem jak będzie może już się nie boi chodź oin strasznie strachliwy jest ;) A ty co zamierzasz robic w sylwka ??[/quote] nom:) nie wiem moze miec czasem taki uraz po tym Bartuś.. ja w domu siedze:evil_lol::evil_lol: a ty?? Quote
Martunia Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Jakoś sobie poradzicie. :) Ojj to chyba Kabikowi za bardzo nie spodobała sie ta czapeczka. :D Ale i tak musisz zrobić mu w niej zdjęcie. :D Chcę to zobaczyć. :D Jak tam postanowienia noworoczne? :cool3: Quote
Sweet Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 [quote name='anitaaa i bartis']No ja tak jak i tyy w domku :cool3: Miałam plany aled niestety sie nie udało :shake: Bo wolnej chaty na imprezkę nie było :lol:[/quote] :) to kolejna która siedzi w domku:) ja plany miałam miec ale kolezanka nie mogła a u mnie tez nie moge wyprawiac bo miejsca za bardzo nie mam chyba ze jedna koleżanke bym zaprosiła to reszta sie obrazi wiec odpada:shake: [quote name='Martunia']Jakoś sobie poradzicie. :) Ojj to chyba Kabikowi za bardzo nie spodobała sie ta czapeczka. :D Ale i tak musisz zrobić mu w niej zdjęcie. :D Chcę to zobaczyć. :D Jak tam postanowienia noworoczne? :cool3:[/quote] nom:) damy rade;D no bywa... i tak bedzie miał zdjecia a co:evil_lol::evil_lol: mam juz pomysłów troszke;D postanowienia trudno z nimi bedzie...:roll: a spełnic jeszcze gorzej a ty masz juz jakies??:lol: Quote
Martunia Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 No i bardzo dobrze. :D Już się nie mogę ich doczekać. :D Ja jutro ułożę, zawsze w Sylwestra jakieś układam. :evil_lol: Ale co do spełnienia to się zgadzam, różnie to jest... Quote
Sweet Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 [quote name='Martunia']No i bardzo dobrze. :D Już się nie mogę ich doczekać. :D Ja jutro ułożę, zawsze w Sylwestra jakieś układam. :evil_lol: Ale co do spełnienia to się zgadzam, różnie to jest...[/quote] heh:d jutro beda:) napewno:) aa;) ja mam cos tam ale nie sprecyzowane jeszcze:) tak róznie bywa moje postanowienie chyba jeszcze mi nigdy nie wyszło...:roll: Quote
Aga&Ganja Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 A kto spędza na dogo sylwestra? Bo ja na 100 % będę! :cool3::cool3: Quote
baffi2 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 A wierzycie w takie przesądy że np Te postanowienia trzeba zapisac na kartce i spalić w sylwestra?;) Quote
Aga&Ganja Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 [quote name='baffi2']A wierzycie w takie przesądy że np Te postanowienia trzeba zapisac na kartce i spalić w sylwestra?;)[/quote] Ja raczej w takie coś nie wierzę. Bo tak samo można sobie samemu powiedzieć... nie będę od nowego roku, np. jadła słodyczy... zależy, kto ma jaką silną wolę... ;) Quote
Aga&Ganja Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 [quote name='Sweetaśna']ja z martuchą na 100%:evil_lol::evil_lol::diabloti: my zawsze obecne i gotowe:evil_lol:[/quote] a kto to Martucha? :cool3::cool3: Quote
Sweet Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 [quote name='NUTELLASTELLA']A kto spędza na dogo sylwestra? Bo ja na 100 % będę! :cool3::cool3:[/quote] ja z martuchą na 100%:evil_lol::evil_lol::diabloti: my zawsze obecne i gotowe:evil_lol: [quote name='baffi2']A wierzycie w takie przesądy że np Te postanowienia trzeba zapisac na kartce i spalić w sylwestra?;)[/quote] szczerze mówiąc to nigdy czegos takiego nie robiłam:) ja w różne rzeczy wierze:) [quote name='NUTELLASTELLA']Ja raczej w takie coś nie wierzę. Bo tak samo można sobie samemu powiedzieć... nie będę od nowego roku, np. jadła słodyczy... zależy, kto ma jaką silną wolę... ;)[/quote] to juz zależy od każdego osobiście:) [IMG]http://images33.fotosik.pl/432/80c6704ed38e8487.jpg[/IMG] [IMG]http://images50.fotosik.pl/44/d3fea9a42f1cdedf.jpg[/IMG] [IMG]http://images37.fotosik.pl/44/5e575a0b34af4925.jpg[/IMG] [IMG]http://images33.fotosik.pl/432/f0594f8715a965ef.jpg[/IMG] [IMG]http://images45.fotosik.pl/44/753980d1c96f8603.jpg[/IMG] CDN:) Quote
Sweet Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 [IMG]http://images34.fotosik.pl/427/91ff7be3e940c698.jpg[/IMG] [IMG]http://images38.fotosik.pl/44/e2e307c8a302185e.jpg[/IMG] [IMG]http://images49.fotosik.pl/44/6440853ac4acd84d.jpg[/IMG] [IMG]http://images28.fotosik.pl/309/de84e0c4e7c389a3.jpg[/IMG] [IMG]http://images26.fotosik.pl/309/8db3bca00c0eed76.jpg[/IMG] CDN:) Quote
Sweet Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 [IMG]http://images26.fotosik.pl/309/8fffcc88307fef85.jpg[/IMG] [IMG]http://images49.fotosik.pl/44/d0335d515bc5f912.jpg[/IMG] KONIEC:) kilka foteczek jednak dałam:D Quote
Recommended Posts