Yona Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 :) No to pięknie. Pani Monika wyśledziła Rockiego na dogo :lol: Szczerze mówiąc zaraz zamierzam podmienić Rockiego w ogłoszeniach :) Można, prawda?... :razz: Quote
Arta Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Witam jeszcze raz. Cieszę się jak dziecko – ROCKY WŁASCIEWIE JEST JUŻ MÓJ . Bardzo dawno temu jak weszłam na dogomanię „mignął” mi Rocky, potem nie mogłam wejść na forum (chyba serwer był w przebudowie) a potem szukałam prezentu dla męża (torby na allegro ;)) i tak znalazłam Rockiego. Pokazałam mężowi i wiedziałam , ze trafi szybciej lub później do mnie. Rocky to Arta , tylko trochę młodszy klon po zmianie płci ;). A tak właściwie jest to owczarek podlaski – jakby się ktoś pytał o rasę ;) Quote
krycha Posted December 30, 2007 Author Posted December 30, 2007 [quote name='Arta']Witam. To ja jestem TĄ kobitą. Wczoraj w nocy dotarłam po raz pierwszy do wątku Rockiego na dogomanii. Na samym poczatku pragnę podziękować P.Kasi i P. Emilii za zaangażowanie, oraz osobie, która wystawiła Rockiego na allegro + ukłony dla p.Teresy. Rocky wyglada tak samo jak moje ukochane kundelstwo – Arta i zapewne to spowodowało, że mąż mój kochany zgodził się bez żadnych oporów na niego. Po przeprowadzce było dla nas jasne, że będzie więcej psów.... Sprawa się trochę komplikowała bo mieszkamy w bloku a przeprowadzka jest sierpień (wersja męza), październik (moja – jestem wiekszą realistką) do domu - to kupa czasu. Jakos znajomi i ich znajomi nie chcieli/nie mogli nam pomóc w przechowaniu psa. I tak usiedliśmy sobie z mężem któregoś wieczoru i postanowiliśmy, żeby nie mieszać psu w głowie (po drodze przytulisko) postanowilismy wcześniej ogrodzić dom. Kojec robimy tylko po to. aby nikt z wykonawców nie wypuscił nam psa z ogrodzenia. Liczymy, ze Rocky zaakceptuje nowe warunki a po naszej przeprowadzce przeniesie się do pokoju córki ;). Liczymy, ze przeprowadzka Rockiego nastąpi koniec stycznia. Od połowy stycznia wykonawca przystępuje do budowy ogrodzenia. Model budy dla Rockiego już wybrany ;) teraz tylko mąż musi znaleźć chwilkę czasu. Oczywiście będę informować o dalszych losach Rockiego. Pozdrawiam. Monika[/quote] no ale za kobite to Pani sie chyba jednak nie obrazila....:razz: Quote
Witokret Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Wspaniałe wieści :lol: Bardzo się cieszymy i pozdrawiamy nową rodzinkę Rockiego :lol: Quote
krycha Posted December 31, 2007 Author Posted December 31, 2007 to teraz musze zoorganizowac jak najszybciej zabieg dla Rockiego, zeby nie szalal zanadto i nie zwial piec minut przed podroza do nowego domku. Quote
Arta Posted January 27, 2008 Posted January 27, 2008 [FONT=Arial]Witam.[/FONT] [FONT=Arial]Niestety nie.[/FONT] [FONT=Arial]Z przyczyn nie zależnych od nas.[/FONT] [FONT=Arial]1. [/FONT][FONT=Arial]pogoda- w Białymstoku przez ostatnie 2 tygodnie była zima w pełni – gleba zmarźnięta + opady śniegu to wykluczało jakiekolwiek roboty ziemne.[/FONT] [FONT=Arial]2. [/FONT][FONT=Arial]wykonawca -ten sam co nam robi stan surowy – miał skończyć chatkę już miesiąc temu ;(. [/FONT] [FONT=Arial]3. [/FONT][FONT=Arial]znowu jest za oknem biało....[/FONT] [FONT=Arial]A teraz trochę dobrych wieści: [/FONT] [FONT=Arial]1. [/FONT][FONT=Arial]Udało się nam wyrównać ziemię na działce w czwartek[/FONT] [FONT=Arial]2. [/FONT][FONT=Arial]Jak nie będzie zmarźnięta gleba jutro (poniedziałek) wykonawca ma przystąpic do kopania pod ogrodzenie[/FONT] [FONT=Arial]Robimy wszystko, aby jak najszybciej zabrać Rockiego. [/FONT] [FONT=Arial]Adresówka już czeka na psiaka z naszymi telefonami.[/FONT] [FONT=Arial]Jestem w stałym kontakcie z Emilka i p.Teresą – opiekunką Rockiego.[/FONT] Quote
Arta Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 haj. Mam mało czasu. Kombinowałam i udało sie byłam u Rockiego. Ludziska, że ten pies nie miał przez całe życie "normalnego "właściciela to szok. To naprawdę mądry i inteligentny psiak. P.Teresa to super kobieta. Walczymy z ludziskami na budowie ....i może juz w końcu sie uda. Jesteśmy z mężem zachwyceni psiakiem. Myślę, że nas polubił ;) pozdrawiam Quote
Yona Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 A spróbowałby nie polubić. Chyba przejechałabym się do niego :cool3: Cieszę się, że już niedługo... Quote
krycha Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 przepraszam, ze beda wielkie litery, ale sprawa jest bardzo powazna!!!!!! [SIZE=5][B][COLOR=DarkRed]KTOS DZISIAJ W NOCY UKRADL PSA - ROCKIEGO!!!! [SIZE=3]I TO AKURAT TERAZ JAK JUZ WIADOMO, ZE MA ZAKLEPANY DOM!!!!! [/SIZE][/COLOR][/B][/SIZE]Wszystkich prosze o pomoc, w znalezieniu psa!!!!! zdjecia w razie czego podesle!!!! Mysle, ze to jakies menele go wziely, albo cos gorszego!! nikt nic nie widzial, ani nic nie wie!!!!! Ustalilam z sieweczka, ze nagroda za psa to 300 zlotych!!!!!!!!!!!!!!!! Prosze pomozcie!!!!! rozeslijcie gdzie sie da jego zdjecia!! moze ktos widzial tego psa!!! Quote
krycha Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 tak sie zastanawiam, czy nie przeniesc tego watku na zagnione psy, ale nie wiem jak to zrobic. Quote
Kasia Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 [quote name='krycha'] tak sie zastanawiam, czy nie przeniesc tego watku na zagnione psy, ale nie wiem jak to zrobic. [/quote] Musisz napisać do Moda jakiegoś. Quote
Arta Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 uwaga!!! Już się znalazł. Dzwoniła do mnie Emila i rozmawiałam z P.Teresą. Rocky wrócił bez obrozy i jest chwilowo w domu u p.Teresy. Czekam na mojego męża i staniemy na głowie aby go jak najszybciej zabrać. Trzymajcie kciuki Quote
Arta Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Dziewczyny dzięki za wszystko. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
krycha Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 no jeszcze nie ufffff. szukamy tymczasu dla Rockiego. przynajmnije do momentu odbioru przez nowych wlascicieli. Pani Teresa nie moze go trzymac w mieszkaniu (ma za duzo zwierzat). Quote
krycha Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 Kiedy Rocky jedzie do nowego domu? Quote
Arta Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 [COLOR=navy]ROCKY JUŻ W DOMKU,[/COLOR] [COLOR=navy]Właśnie wróciliśmy z działki. Podróż bez większych sensacji ;).[/COLOR] [COLOR=navy]Po podróży trochę zszokowany ale w dobrym stanie. Z Warszawy przyjechał razem z moja córką i mężem.[/COLOR] [COLOR=navy]Polubił moją córkę i to bardzo - ja się naginałam jak mogłam :Rokuś , Rokuś a jak tylko Gabryśka się pojawiła to wtedy zaczęło się merdaństwo ogonem. Zrobiłam zdjęcie komórką ale wyszła ciemna ciemność. [/COLOR] [COLOR=navy]Oczywiście będę informować o dalszych losach Rockiego.[/COLOR] Ogromne podziękowania dla osób dzięki którym mam Rockiego u siebie. Quote
Arta Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 [COLOR=navy]ROCKY JUŻ W DOMKU,[/COLOR] [COLOR=navy]Właśnie wróciliśmy z działki. Podróż bez większych sensacji ;).[/COLOR] [COLOR=navy]Po podróży trochę zszokowany ale w dobrym stanie. Z Warszawy przyjechał razem z moja córką i mężem.[/COLOR] [COLOR=navy]Polubił moją córkę i to bardzo - ja się naginałam jak mogłam :Rokuś , Rokuś a jak tylko Gabryśka się pojawiła to wtedy zaczęło się merdaństwo ogonem. Zrobiłam zdjęcie komórką ale wyszła ciemna ciemność. [/COLOR] [COLOR=navy]Oczywiście będę informować o dalszych losach Rockiego.[/COLOR] [B]Ogromne podziękowania dla osób dzięki którym mam Rockiego u siebie. [/B] [B][/B] Quote
krycha Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 i jak tam Rocky sie miewa? juz sie zaadaptowal do nowych warunkow? Quote
Arta Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Myślę, że wszystko jest na najlepszej drodze: je normalnie, merda do nas ogonem, śpi w budzie ( a podobno wcześniej nie spał), ciągnie na spacerach jak szalony, znaczy teren hektolitrami także fruwam od krzeczka do kępki traw do krzaczka itp. Jak był na smyczy to nie pozwolił podejść do mnie mojej koleżance ;) - nie wiem czy juz kuma, ze my to my i juz tak zostanie. Wczoraj p.Teresa przyznała mi sie , że do Rockiego to sie strasznie pomyliła - i nie jest to pies stróżujacy ;) w wybitnie do dzieci ;) - z reakcji Rockiego do mojej córki ... Pozdrawiam. zdjecia beda jak uda mi sie nie zapomnieć aparatu na działkę ;) Quote
Recommended Posts