jovi Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Postanowiłam założyć nowy wątek bo wydaje mi się, że warto się zainteresować tą wystawą: 2 x CACIB + 1x CAC. Czasu dużo, można się jakoś zgadać i busa zorganizować. Ja się wstępnie piszę na ten wyjazd z 2 psami. Quote
zefirr Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Ja również bardzo chętnie zabrałabym się busikiem z jednym psiakiem.;) Quote
Elitesse Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 a zna ktos szczegoly ? tzn sedziowie, oplaty, terminy zgloszen ? jakie dokumenty trzeba miec jadac do Moldawii ? Quote
jovi Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 Właśnie [B]baba[/B], skąd znasz ceny i takie tam? A propos dokumentów : podobno podstawowy 'dokument' to dolary lub euro i po temacie ! Quote
baba Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 [FONT=Times New Roman]Hello![/FONT] [FONT=Times New Roman]Registration for all shows in Moldova is making on our web site [/FONT][URL="http://www.thedog.md/"][FONT=Times New Roman][COLOR=#800080]www.thedog.md[/COLOR][/FONT][/URL][FONT=Times New Roman] , [/FONT] [FONT=Times New Roman]where you can fill entry form, in column ‘Show’ you write date and rang of show.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Rules of awarding title Moldavian Junior Champion:[/FONT] [FONT=Times New Roman]- Best Junior in Breed on Cacib show;[/FONT] [FONT=Times New Roman]- 1 x CAC in junior class on Derby show [/FONT] [FONT=Times New Roman] (if dog is junior ch.of any FCI country);[/FONT] [FONT=Times New Roman]- 2 x CAC in junior class on Derby show;[/FONT] [FONT=Times New Roman]- Best Junior Male and Best Junior Female on Club Show.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Rules of awarding title Moldavian Champion:[/FONT] [FONT=Times New Roman]- 1 x CAC in classes – intermedia,open,working,champion[/FONT] [FONT=Times New Roman](if dog is champion of any FCI country);[/FONT] [FONT=Times New Roman]- 3 x CAC in classes – intermedia,open,working;[/FONT] [FONT=Times New Roman]- 3 x CAC in junior class – is making Mold.Junior Ch. and Mold.Ch(adult). [/FONT] [FONT=Times New Roman]- Best Male and Best Female on Club Show.[/FONT] [B][FONT=Times New Roman][SIZE=5]Kishinev 01.12.2007 CACIB + CAC[/SIZE][/FONT][/B] [B][SIZE=5][FONT=Times New Roman]Kishinev 02.12.2007 CACIB + Championat gr. IV, VIII, IX[/FONT][/SIZE][/B] [FONT=Times New Roman]Entry fees for International show 1-2 december 2007:[/FONT] [FONT=Times New Roman] - Till 15 th of september 2007 – 30 euro 1 dog 1 Cacib show[/FONT] [FONT=Times New Roman](payment should be sent till this date).You could send payment by Western Union for name Frunza Tatyana George.[/FONT] [FONT=Times New Roman]- From 15 of september 2007 till 15 of october 2007 – 40 euro 1 dog 1 Cacib show;[/FONT] [FONT=Times New Roman]- From 15 of october 2007 till 15 of november 2007 – 50 euro 1 dog 1 Cacib show.[/FONT] [FONT=Times New Roman]- CAC and Club Shows – 30 euro till 15 of november 2007.[/FONT] [FONT=Times New Roman]2nd and 3rd Entry fees should be payed the day before show,on friday 30 of november 2007 in kennel club, adress: str.Armeneasca 30,of.103 b, till 20.00[/FONT] [FONT=Times New Roman]Entry fees are not accepted in the day of show!!![/FONT] [FONT=Times New Roman]Registration for CAC and Club shows are also only preliminary.[/FONT] [FONT='Times New Roman']More information +[/FONT][FONT='Times New Roman']37322-270383[/FONT] Quote
jovi Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 A czym jedziesz [B]baba[/B]? Jak własnym autem to jak dużym ? Quote
baba Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 [URL]http://www.hotels.md/en/moldova-chisinau-hotels/overview/villa-verde/[/URL] jakie ceny!!!!! kto jedzie autem? a może pociągiem? Citroen Berlingo 1.4 - sama powożę;) Quote
jovi Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 Ja właśnie wysłałam zapytanie do firmy transportowej z busami, która wiem, że nie zdziera a podróż komfortowa i bezpieczna. Co do noclegów, może dostanę od znajomej namiary na coś znacznie tańszego,a bardzo wygodnego ;) Quote
baba Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 To jest tak- jak rezerwuje Mołdawianin ceny są inne - o wiele niższe przypominam że PKB 583$ rocznie -i tyle mniejwięcej wyniesie ta wyprawa... Kiszyniów 650 tyś luda jedna droga z ukrainy , jedna z Rumunii druga w......poprostu nie ma dróg na południu kraju. Quote
jovi Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 Busem wyniesie znacznie mniej ! Wiem, trzeba doliczyć 'dodatkowe' opłaty, ale jak się je rozklada na kilka ludziów :) to lżej. Quote
baba Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 no tak , ale ja zgłaszam 2 psy na w sumie 5 wystaw , 2x nocleg + podróż + nieprzewidziane okoliczności i trzeba mieć na osobę min 150$ na granicy- w sumie daje ładną sumkę.... Quote
jovi Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 Oj, z tego co dziewczyny mówiły to chyba aż 150 dolarów nie potrzeba. A jak jedziesz busem z 2 kierowcami to można darować sobie jeden nocleg w czasie podróży. Quote
baba Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Wszystko się zgadza jak ktoś ma psy a nie słonie -po 90 kg:lol: - nam samym w Berlingo ciasnawo:lol: Quote
jovi Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 A, słonie powiadasz :D To faktycznie, Wam nie bus, a koniowóz potrzebny. Quote
zefirr Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 [quote name='jovi']Ja właśnie wysłałam zapytanie do firmy transportowej z busami, która wiem, że nie zdziera a podróż komfortowa i bezpieczna. Co do noclegów, może dostanę od znajomej namiary na coś znacznie tańszego,a bardzo wygodnego ;)[/quote] Jovi jeśli będziesz miała jakieś bliższe inf. odnośnie busika to daj znać proszę. Mam ogromną ochotę na te wystawy, ale niestety auta u mnie brak :placz: Quote
sylwia i boksery Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 Nie pamiętam,gdzie czytałam-ale widziałam,że w Mołdawii trzeba uważać na kradzież auta-bo to są rejony nie objęte ubezpieczeniem. Może warto przed podróżą dokupić ubezp. tymczasowe:lol: Quote
jovi Posted September 10, 2007 Author Posted September 10, 2007 [quote name='zefirr']Mam ogromną ochotę na te wystawy, ale niestety auta u mnie brak :placz:[/QUOTE] U mnie auta nie brak, ale swoim tam nie pojadę z resztą za daleko droga, mam już dość takich samotnych pordóży. Quote
narisowa Posted September 10, 2007 Posted September 10, 2007 [quote name='jovi']U mnie auta nie brak, ale swoim tam nie pojadę z resztą za daleko droga, mam już dość takich samotnych pordóży.[/quote] a droga tam nie za ciekawa, 18 godzin w jedną stronę latem! Quote
zefirr Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [quote name='jovi']Ja właśnie wysłałam zapytanie do firmy transportowej z busami, która wiem, że nie zdziera a podróż komfortowa i bezpieczna. Co do noclegów, może dostanę od znajomej namiary na coś znacznie tańszego,a bardzo wygodnego ;)[/quote] Są może jakieś wiadomości odnośnie tego busika? Kurcze nie wiem czy zglaszać :roll: Pozdrawiam Quote
Lambi Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 [quote name='zefirr']Są może jakieś wiadomości odnośnie tego busika? Kurcze nie wiem czy zglaszać :roll: Pozdrawiam[/quote] Dołączam się do pytania, też nie wiem czy brac pod uwagę wystawę:lol: Quote
jovi Posted September 13, 2007 Author Posted September 13, 2007 Na razie nie otrzymałam odpowiedzi z firmy transportowej, zadzwonię jutro do nich. Quote
Musiałek Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 p-ytaj pytaj bo coraz wiecej chetnych :) Quote
Musiałek Posted September 13, 2007 Posted September 13, 2007 OK ja sie chetnie pisze na dwa psy (Blue i Sheina) I termin zgłoszęn zxa 30 Euro tylko do soboty jak wyglądaja zgłoszenia?? najpierw wysyłamy zgłoszenia a potem płacimy ?? jest taka możliwość? [B]baba[/B] - a jak płaciłaś ??? Quote
Recommended Posts