Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam 8-letnią buldożkę, mającą prawdopodobnie tego guza. Czy może ktoś ma jakieś informacje o tej chorobie? Będę wdzięczna za każdą, jeśli ktoś zechce mi pomóc.

Posted

Może ktoś podzieli się ze mną wiedzą na temat guzów narządów rodnych u suczek ? Wiem że sa różne, mięśniaki,, włókniaki... Może ktos ma suczynkę z takim guzem, albo jakiś artyluł weterynaryjny na ten temat. Bardzo proszę ...

Posted

Dzięki Boksiedwa. Jak wynika z opisu nie jest to chyba guz Stickera. Może to włókniak lub mięśniak.Zadałam pytanie i czekam na odpowiedż.
Mam nadzieję, że mi odpowiedzą...

Posted

Witam.
Moja dziesięcioletnia suka miała własnie taki guz.

W czwartek wieczorem zauważyłam, że suni coś wystaje z pochwy, w piatek po konsultacji umówiłysmy się na operacje, która miała odbyć się w poniedziałek. Na szczęscie w niedziele guz samoistnie obumarł i "odpadł". Ten guz był właśnie takiego kształtu jak opisujesz, niestety guzy te mogą przybierać kształt tkzw."kalafiorów" i wtedy niezbędna jest operacja, no i te twory mogą się odnawiać..............
Ze względu na wiek mojej suki wet odradził sterylizacje, więc póki co chodzimy na badania kontrolne.