hop! Posted April 20, 2015 Author Posted April 20, 2015 Jedna poduszka, jeden koc. To wszystko. Dzięki temu zyskała koc na wyłączność w czasie jazd autem, a poduszka nieco zmieniła kształt - to już nie kwadrat, ale kwadrat ze ściętym rogiem. Wygląda ciekawie, tak designersko. ;) Wyjątkowa ta Lila. :) Quote
Loczka Posted April 24, 2015 Posted April 24, 2015 Pomyliłam wątki i napisałam o Olo. ;) A informacje o Olo nie pasują do wątku o nazwie "Moje i nie moje zwierzaki"? ;) Quote
hop! Posted April 24, 2015 Author Posted April 24, 2015 A informacje o Olo nie pasują do wątku o nazwie "Moje i nie moje zwierzaki"? ;) Niby pasują, ale istnieje wątek właściwszy - hotelowy. ;) Quote
hop! Posted May 3, 2015 Author Posted May 3, 2015 Lulczak portretowo. :) Gdy przysmak się pojawia... A zaraz potem znika... ;) 1 Quote
Lemoniada Posted May 4, 2015 Posted May 4, 2015 I jak pięknie schudła, fiu fiu :) Od razu jej kilka lat ubyło :) Quote
hop! Posted May 4, 2015 Author Posted May 4, 2015 I jak pięknie schudła, fiu fiu :) Od razu jej kilka lat ubyło :) Odmładza ją też strzyżenie. :) Quote
hop! Posted June 17, 2015 Author Posted June 17, 2015 Nigdy nie myślałam, że ślimaki będą żyły tak długo. Mniam i Mlask mają około 8 lat, a ich potomek Maślak ponad 4 lata. :) Podziwiam te flegmatyczne stworki z własnymi domkami. Żyją po swojemu i w swoim tempie. Szkoda, że nie na wolności, ale u nas mają dobrze. :) Quote
Loczka Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 Nigdy nie myślałam, że ślimaki będą żyły tak długo. Mniam i Mlask mają około 8 lat, a ich potomek Maślak ponad 4 lata. :) Podziwiam te flegmatyczne stworki z własnymi domkami. Żyją po swojemu i w swoim tempie. Szkoda, że nie na wolności, ale u nas mają dobrze. :) Skoro ślimaczy rodzicie mają około 8 lat a Maślak 4 lata to rodzice zostali rodzicami w jego wieku. Wniosek? Załatw mu odpowiednią pannę, żeby ród ślimaczy nie zginął. Wiem, że szerzy się moda na późne macierzyństwo, ale nie wiem, kiedy ślimaki wchodzą w fazę menopauzy...... Quote
hop! Posted June 17, 2015 Author Posted June 17, 2015 Skoro ślimaczy rodzicie mają około 8 lat a Maślak 4 lata to rodzice zostali rodzicami w jego wieku. Wniosek? Załatw mu odpowiednią pannę, żeby ród ślimaczy nie zginął. Wiem, że szerzy się moda na późne macierzyństwo, ale nie wiem, kiedy ślimaki wchodzą w fazę menopauzy...... Ślimaki są obojnakami. :) Kopulują każdy z każdym i rozmnażają się jak szalone w sprzyjających warunkach. Dojrzałość płciową osiągają w wieku 4-6 miesięcy. Niestety, musiałam unicestwić setki, może nawet tysiące jajeczek i nadal będę to robić, bo ród ślimaczy byłby gigantyczny. ;) Maślak nie potrzebuje panny. Wystarczą mu rodzice. ;) Quote
Loczka Posted June 17, 2015 Posted June 17, 2015 Ślimaki są obojnakami. :) Kopulują każdy z każdym i rozmnażają się jak szalone w sprzyjających warunkach. Dojrzałość płciową osiągają w wieku 4-6 miesięcy. Niestety, musiałam unicestwić setki, może nawet tysiące jajeczek i nadal będę to robić, bo ród ślimaczy byłby gigantyczny. ;) Maślak nie potrzebuje panny. Wystarczą mu rodzice. ;) Dziękuję za uświadomienie :) Ale mimo wszystko rodzice są starsi i kiedyś zostanie sam... Może daj szansę pojedynczym jajeczkom i pomyśl o przyszłości Maślaka. Chyba że ewidentnie jest typem samotnika, ale to chyba trudno ocenić... Quote
hop! Posted June 17, 2015 Author Posted June 17, 2015 Dziękuję za uświadomienie :) Ale mimo wszystko rodzice są starsi i kiedyś zostanie sam... Może daj szansę pojedynczym jajeczkom i pomyśl o przyszłości Maślaka. Chyba że ewidentnie jest typem samotnika, ale to chyba trudno ocenić... Maślak wykluł się przez niedopatrzenie i będzie ostatni z rodu. To już postanowione. :) Quote
hop! Posted August 4, 2015 Author Posted August 4, 2015 Zobaczcie jaka starsza biedulka podobna do Jo porzucona na plaży w Sopocie - https://www.facebook.com/1423136914616058/photos/a.1423262151270201.1073741828.1423136914616058/1596076273988787/?type=1&theater. Kto jest na FB, niech udostępnia. Quote
hop! Posted March 9, 2016 Author Posted March 9, 2016 Kiku już nie musi "wić gniazdek" (przykład "gniazdka" na zdjęciu powyżej). Dostała posłanko, które spełnia jej oczekiwania. ;-)) 1 Quote
hop! Posted June 18, 2016 Author Posted June 18, 2016 Ale ten czas pędzi... Lulczak ma około 11 lat, Jo jakieś 9 lat, a Kiku mniej więcej 6 lat. Joko niestety, ma problemy z nerkami. Nie ma tragedii, to początki dysfunkcji. Jest w trakcie leczenia i mam nadzieję, że będzie poprawa. Nigdy nie przypuszczałam, że ślimaki będą tak długowieczne. Mniam i Mlask to już prawie 9-letnie osobniki, Maślak ponad 5-letni. Wcale nie chorują. Tyle się naczytałam o problemach ze skorupami, że miękną, że robią się dziury itp. Mniam, Mlask i Maślak nie mają takich problemów. :-) 1 Quote
hop! Posted September 19, 2016 Author Posted September 19, 2016 Najpiękniejszy i najsłodszy uśmiech świata... Uśmiech Jo. :-) 1 Quote
hop! Posted December 31, 2016 Author Posted December 31, 2016 Ślimak Mlask odszedł 30.12.2016. [*] Miał ponad 9 lat. Rozpaczy nie ma, ale trochę przykro. Przed nami ciężka noc... Mam nadzieję, że dożyjemy 2017 roku. ;-)) Quote
Recommended Posts