dawidowicz Posted April 4, 2015 Posted April 4, 2015 Witam! Jestem tu nowy, dopiero "przymierzam się" do zakupu doga (obecnie jestem dumnym właścicielem owczarka niemieckiego - seniora). Powoli przyswajam informacje o tym, jak "nie zaszkodzić" psiakowi tej rasy (już po kupieniu go).Stąd moje pytanie - czy ktoś wie coś o tym związku i hodowli (domowej) Dexter? http://olx.pl/oferta/pies-pieski-dog-dogi-niemieckie-szczenieta-CID103-ID9C9Pb.html nie szukam psa wystawowego, sam rodowód nie jest mi do niczego potrzebny, ale wiem, że inaczej nie będę miał pewności, że psiak trafia do mnie zdrowy (w moim zawodzie przekonałem się, że jedyne co robi każdy człowiek - to kłamie, w mniejszym lub większym stopniu). Chcę uniknąć sytuacji, że mimo moich szczerych chęci kupiony piesek nie będzie nigdy w pełni zdrowy, za co winą bym obarczył siebie ;-) i tak, uprzedzę wiele komentarzy - wiem, że mogę szukać w hodowlach peta, pewnie tak zrobie ;-) Quote
Recommended Posts