Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziękuję - jak dojdą - zamelduję ;)
..dzis co prawda jak bohaterka tego wątku zaczęła gonić koty...:mad: - to jej zapowiedziałam, że nie dostanie zadnych tableteczek na poprawę :shake:

( bo mnie oskarżą, ze w bialych rękawiczkach zmniejszam kocią populację w schronisku...:oops:)

Posted

doszły - dZiękuję bardzo :lol:
nawet biorąc, ze na Adę przypadnie 2 szt. dziennie - mamy tableteczek na 4 miesiące

Aniia - dziekuję za chęć dosłąnia - myśle jednak, ze na razie szkoda , aby u mnie magazynowałay sie - być moze jakiś inny psiak potrzebuje je na cito.
jeślibyś jednak po tych czterech miesiacach wciąż je miała - to ja się uśmiechnę z wdzięcznością do Ciebie ;)

a jutro będę w schronie - to dostarczę wraz z instrukcją obsługi Ady - napisaną b. wyraźnymi literami :cool3:

Posted

Wrazie czego proszę pisać to na pewno wyślę tabletki.
Mieszkam w Koszalinie od 5 miesięcy. W schronisku byłam kilka razy.
Raz zapytałam się kierowniczki czy można wyprowadzać pieski na spacer.
Powiedziała że nie i że mam do takich spraw się nie wtrącać. Gdy zapytałam się o pewnego pieska też nie otrzymałam odpowiedzi. Dziwie się że nikt ni czesze tych piesków, nie wyprowadza. Bardzo chciałabym adoptować pieska ale najpierw wolałabym poznać go na spacerach i ocenić jaki ma charakter. Dlaczego w tym schronisku nic nie wolno ? A wet to chyba coś najgorszego co mogło spotkać te pieski. Wszyskie są zaniedbane i wiele z nich nie leczone. Moja znajoma wzieła pieska ze schroniska w Koszalinie. Piesek był zapchlony, przeziębiony i nie odrobaczony. Jak można pomóc tym pieskom ?????????????????

• 2 weeks later...
Posted

a nic nowego ;)

dalej sępi mi się na smakołyki, jak jestem w schronie :lol:
dalej goni koty :diabloti:
rezyduje w budynku biurowym, chodzi po swojemu - i jest bardzo miłą suczką ;)

obiecuję sobie, ilekroć jestem w schronie, zrobić jej nowe fotki - na dowód, ze Ada wciąż istnieje... :evil_lol: - ale na ogół po sesjach zdjeciowych kilkunastu psów jestem taka skołowana, ze ...zapominam :oops:

Posted

kinga napisał(a):
a nic nowego ;)

dalej sępi mi się na smakołyki, jak jestem w schronie :lol:
dalej goni koty :diabloti:
rezyduje w budynku biurowym, chodzi po swojemu - i jest bardzo miłą suczką ;)

obiecuję sobie, ilekroć jestem w schronie, zrobić jej nowe fotki - na dowód, ze Ada wciąż istnieje... :evil_lol: - ale na ogół po sesjach zdjeciowych kilkunastu psów jestem taka skołowana, ze ...zapominam :oops:

Ja także miałam wielką przyjemnośc poznac Adę.
To Babeczka z charakterem,ale słodka.Sępic to Ona potrafi (grzebała mi w torebce),kotów nie ganiała,ale rzucała się na moją sukę ( i wzajemnie) :diabloti:.
Dreptała 2metry za nami na spacer.

• 1 month later...
Posted

Ada odeszła.

Przymierzałam się do tych obiecanych fotek od dłuższego czasu - ale widziałam, ze było jej gorzej - guzy powiększały się, nasilały kłopoty z chodzeniem - mimo, ze miała wzmożoną opiekę med. w ostatnim okresie (w schronie prowadził ją dodatkowy wet), oprócz tabletek od BeatyJ - dostawała jeszcze jakieś dosć drogie leki, ale juz nie wiem, jakie.

Wet nawet zastanawiał się nad ew. usunięciem guzów - ale najpierw trzeba by było wykluczyć ew. przerzuty - a ponieważ ona cała leciała - dosłownie - z nóg - widać było, że i tak zimy nie przeżyje.
Ostatnie trzy dni nie mogła już wcale się podnieść - kierowniczka opowiadała, ze ostatniego dnia widać było po jej oczach, że bardzo cierpi.

Ada została uśpiona - i wydaje mi się, ze te kilka miesiecy życia, które jej w schronisku darowano - miała dobre. Nawet jeśli warunki bytowe nie były takie, jak w domu z kanapami - to miała przy sobie ludzi, dla których nie była anonimowym psem. Miała przy sobie ludzi, którzy, mimo, że nie rozczulali się nad nią i nie niuniali do niej na okrągło - nie wywalili jej z domu po 11 latach wspólnego życia.
Miała miękkie posłanie w kąciku korytarza, żarcia pod dostatkiem, mogła wychodzić na dwór, kiedy tylko chciała.
A kiedy podtykała łeb do głaskania - zawsze znalazł się ktoś, kto ja poglaskał.