Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mówicie o tych odległościach jak byśmy w USA mieszkali co najmniej a nie w małym kraiku który można w 1 dzień przejechać z kąta w kąt...nawet przy naszych fatalnych drogach i fotoradarach ;)

Posted

Mówicie o tych odległościach jak byśmy w USA mieszkali co najmniej a nie w małym kraiku który można w 1 dzień przejechać z kąta w kąt...nawet przy naszych fatalnych drogach i fotoradarach  ;)

Święte słowa Dagmara :)

Posted

Takie cudo będzie na naszej wystawie - Ramzes-Caramon:

11146302_771507296296908_233330682503043

Podziwiałam cię z tym cudem już dziś na zdjęciach na FB  :wub:  :wub:  :wub:

• Upvote 1
Posted

Dziewczyny ja sama nie wiem jak chłopaki zareagują, ale a niech tam będę miała ze sobą kagańce, jak nie będą się umiały zachować to będą dla bezpieczeństwa w namordnikach, a cieszę, że spotkam Hamisia,, Gucia, Ramiego, Largo, Kropkę, poznam innych, no i oczywiście my się spotkamy. Dlatego tez planuje przyjazd w piątek ,żeby się gamonie trochę oswoiły i będzie ze mną Daniel. To że są w stadzie ma swoje plusy i minusy. Przyzwyczajone do innego doga i dożych zabaw oraz gabarytów, ale minusem może być jak się jednemu cos nie spodoba to w imię stadnej solidarności drugi przybiega z odsieczą. One w pojedynkę to prawie aniołki, ale w duecie czasem im odwala. Bardzo żałuję, że nie ma Tosia, jemu wystarczyło powiedzieć, nie stój, fe  albo wstydź się i nie było problemu, w ekstermalnej sytuacji ratowała komenda siad, siadał natychmiast czasem prawie w locie. Młode głupole małe zarazy, urocze ale zarazy, albo ja się starzeje i odpuszczam, ale takie mi się trafiły egzemplarze :) Szkoda, że nie biorę Geralda, ale on jmuż ostatnio głownie posypia, zaczyna mieć problemy z chodzeniem i enzymami trawiennymi, poza tym zrobił nieco nerwowy i dodatkowo źle znosi jazdę samochodem, taka podróż to byłby dla niego duży wysiłek i pewnie stres. 

Posted

Dziewczyny! Moja Alunia też do grzecznych dziewczynek nie należy, same wiecie. I nie wiem, jak się zachowa w sytuacji, gdy będzie dużo psów i ludzi. Tym bardziej, że będzie z Andrzejem, bo ja nie ogarnę całości i Ali. Miejsca tam jest dużo, zawsze można odejść w bok, nie wchodzić w drogę innym psom lub posiedzieć z psem w pokoju. Organizatorzy wystawy ;) zdają sobie sprawę, że przyjadą psy nieobeznane z wystawami, często z urazami psychicznymi, skrzywdzone i trudne. Więc zrobią wszystko, by zapewnić psom maksimum komfortu, a ludziom dobrą zabawę.

• Upvote 1
Posted

nie dość ze mam daleko to jeszcze Vito nieprzyjazny... cholera cholera

Będziesz siedzieć daleko i pokrzykiwać do nas ;) a my tez będziemy siedzieć daleko...Gaston niby przyjazny ale raz już frunęłam za nim na butach z zaskoczenia, no i nie zapomnę jak się po jego wyskoku do wilczura rozleciał w proszek karabińczyk smyczy i obroża łańcuszkowa...  Może przy takiej ilości psów Vitek tak zgłupieje z nadmiaru przeciwników że jednak dasz radę porozmawiać z kimś chwilę ;)

Posted

Nie ma problemu Joluś - ja wystawię Ciebie, Ty wystawisz mnie, a razem wystawimy Danusię :) Ale wpisowe będzie dużo wyższe!

Jak nabędę wprawy z dwoma dogami, to w przyszłym  roku mogę wystawić i Jolę i Alle też para niehodowlana :) Ja się trochę boję reakcji na obce psy, bo dużo ludzi przynajmniej Cormacowi nie przeszkadza, wręcz przeciwnie im więcej rąk do głaskania tym lepiej. W Sylwestra Daniel robił imprezę, było koło 20 osób i Cormac miał najlepsza radochę jak przy toaście wyszli na dwór żeby troszkę pohukać, symbolicznie jedną baterię, to stał po środku i tylko dupkę ;podstawił do głaskania o kolei i zadzierał główkę oglądając łunę bo dookoła to huczało nieźle. Leoś niby ok, ale stał w progu przy mnie, on też jest przytulak tylko musi mieć chwile na ;powąchanie itp, chociaż Jolę mało nie przewrócił tak się radośnie witał i zaraz były całuski. Cormac był ze mną na obiedence, więc w sumie widział ok. 30 psów naraz i było ok. tylko na amstafa się zjeżył, miał możliwość spotkania z obcymi psami m.in. Kiką, raz mi pobiegł bo zobaczył haszczankę i chciał się z nią bawić mimo, że ona nie była zadowolona, ale niektóre psy obszczekuje i raz się przed lecznicą zjeżył.  Leoś w zeszłym roku był 2 dni u Kasi i było tam 14 onków, co prawda nie m iał ze wszystkimi kontaktu ale bardzo się  nie sadził, z jednym mogłaby jechać bez obaw, jedynie zastanawiam się jak zareagują w duecie. Tosiu był całkiem przewidywalny, byle mamusia była blisko, nie odklejał się od nogi, rozkręcał się w zabawie, ale głównie przy nodze :)

• Upvote 1
Posted

Danusiu! Uważam, że ja z Jolą jako para niehodowlana to po prostu Mistrzostwo Świata. Po prostu popłakałam się ze śmiechu, jak wyobraziłam sobie Ciebie Danusiu z nami na ringu, na smyczach. Ale na taką wystawę zrobimy bilety wstępu co najmniej po stówie...

Posted

Będziesz siedzieć daleko i pokrzykiwać do nas ;) a my tez będziemy siedzieć daleko...Gaston niby przyjazny ale raz już frunęłam za nim na butach z zaskoczenia, no i nie zapomnę jak się po jego wyskoku do wilczura rozleciał w proszek karabińczyk smyczy i obroża łańcuszkowa...  Może przy takiej ilości psów Vitek tak zgłupieje z nadmiaru przeciwników że jednak dasz radę porozmawiać z kimś chwilę ;)

Oj, ja też miałam kilka takich akcji ;)
Przyjeżdżajcie, przyjeżdżajcie :) Obsługa wystawy jest oblatana w temacie niegrzecznych dogów i wesprze głośnym okrzykiem lub dodatkową ręką :)
  • Upvote 2
Posted

Danusiu! Uważam, że ja z Jolą jako para niehodowlana to po prostu Mistrzostwo Świata. Po prostu popłakałam się ze śmiechu, jak wyobraziłam sobie Ciebie Danusiu z nami na ringu, na smyczach. Ale na taką wystawę zrobimy bilety wstępu co najmniej po stówie...

..zrobiłybyśmy fortunę na prawach do transmisji;)

• Upvote 3