Gosistaa Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 Mam psa typu owczarka niemieckiego i chciałam zapytać czy może on ze mną jeździć autobusem ? Jak to jest, bo widziałam kilka razy małe psy jak były trzymane na kolanach właścicieli i jechały razem z nimi a ja mam dużego psa i raczej na rękach go nosić nie będę... Widziałam także kiedyś jak jechał jakiś Pan z bulterierem na smyczy a pies bez żądnego kagańca ani niczego leżał pod fotelem. Czy taki pies nie powinien mieć kagańca ? Czy płaci się jakiś bilet dla takiego psa ? Czy można w ogóle jeździć z takim dużym psem? Quote
klaki91 Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 Mam psa typu owczarka niemieckiego i chciałam zapytać czy może on ze mną jeździć autobusem ? Jak to jest, bo widziałam kilka razy małe psy jak były trzymane na kolanach właścicieli i jechały razem z nimi a ja mam dużego psa i raczej na rękach go nosić nie będę... Widziałam także kiedyś jak jechał jakiś Pan z bulterierem na smyczy a pies bez żądnego kagańca ani niczego leżał pod fotelem. Czy taki pies nie powinien mieć kagańca ? Czy płaci się jakiś bilet dla takiego psa ? Czy można w ogóle jeździć z takim dużym psem? Zależy od konkretnego przewoźnika. Sprawdź w regulaminie przewoźnika, który jeździ w Twoim mieście. Na ogół jest tak, że w komunikacji miejskiej można jeździć z psem, grunt żeby był na smyczy i miał kaganiec no i nie był zbyt problemowy. Co do biletów to zależy od miasta- w jednych za darmo, w innych nie. Quote
Recommended Posts