M.Ia K9 Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Zanim napisze cokolwiek chcialbym zaznaczyc ze ten temat nie stanowi oferty handlowej a jedynie przedstawia moj fach jakim sie zajmuje "po godzinach" :) Przygode z szyciem zaczalem jakis czas temu od maszyny singer 4423 ktora zreszta wyeksploatowalem w przeciagu 3 miesiecy :D Szycie tasm wykonanych z poliamidu potrafi wykonczyc nie jedna maszyne domowa co zreszta udalo mi sie zrobic. Nastepnie przyszedl czas na cos znacznie wiekszego czyli maszyna przemyslowa seiko STH-8BL z potrojnym transportem ktora uzywam do tej pory. Teraz kolej na kilka zdjec zeby przyblizyc co wlasciwie robie. Kamizelka wykonana jest z cordury (z tego samego materialu wykonuje sie oporzadzenie wojskowe) od spodu podszyta jest tak zwanym 3D Spacer o grubosci 6mm czyli cos takiego jak tylnia czesc plecakow turystycznych ktora przylega do plecow. Tasmy kaletnicze od polskiego producenta Pasamon a wszelkie plastikowe czesci o ITW Nexus. Do kamizelki mozna doczepic kieszenie cargo a do nich wlozyc cokolwiek pies potrzebuje na dlugie i meczace wyprawy. Kieszenie na zdjeciach nie sa mojego autorstwa ale juz pracuje nad stworzeniem kieszeni dedykowanych pod ta kamizelke. Jesli chodzi o rozmiary to beda tylko dwa. Rozmiar L ktora odpowiada rasa owczarek belgijski, husky, boxer itd. Rozm XL ktory odpowiada rasa owczarek niemiecki, Akita, Malamute itd Obroze uszyte sa z tasm poliamidowych. Podwojnie zszyte dla wiekszej sztywnosci. Zwykle polkole kaletnicze zastapilem wzmacnianym V-ring ktory zamocowany jest w "kieszeni" a nie tak jak zazwyczaj w poprzek. Obroze dostepne z raczka lub bez w roznych kolorach oraz kamuflazach. Smycz o dlugosci 165cm ( najbardziej optymalna dlugosc wedlug mnie ) Raczka podszyta sztyczna skora z pianka 3 mm dla lepszej wygody. Karabinek H&K orginalnie montowany jako zaczep do zawieszenia broni. Posiadam jeszcze szelki typu "siodlo" ale jest jeszcze w fazie testow takze nie bede pokazywal :) Na koniec krotki film z testow kamizelki http://youtu.be/2qqcTNcGpcA Quote
Harley Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Bardzo ciekawie wyglądają te szelki. Byłabym skłonna coś takiego kupić w niedalekiej przyszłości. Napisz konkretnie na jakie wymiary psa będą pasować poszczególne rozmiary - bo odwołanie do ras jest mocno nieprecyzyjne. Jest możliwość uszycia w polskim camo albo innym woodlandzie? Czy wersja moro też może być z sakwami? Fajnie byłoby jakby sakwy były odczepiane. No i ciekawa jestem ceny... Quote
M.Ia K9 Posted December 10, 2014 Author Posted December 10, 2014 Kamizelki sa robione pod wymiary konkretnego psa. Odwolanie do ras bylo podane tylko by ulatwic wizualizacje rozmiaru. Kamizelka ma 6 punktow regulacji dla lepszego dopasowania. Generalnie mam mozliwosc uszycia w kazdym kamuflazu wlacznie z polskim wz.93 zwanym pantera :) Co do woodland camo to raczej nie jestem przekonany co do tego wzoru ( wydaje sie byc niedopracowany, sztuczny ) Jak narazie oferuje same kamizelki bez kieszeni ale jestem juz w fazie projektowania kieszeni takze za niedlugo beda w ofercie. Oczywiscie kieszenie sa odczepianie. Kamizelka i kieszenie sa lacze w systemie molle. https://www.youtube.com/watch?v=0OjIqTwgjdk Ze wzgledu na regulamin nie moge podawac cen jako ze bylo by to odebrane przez moderatora jako oferta handlowa. https://www.facebook.com/pages/Miak9/577746385704049?ref=hl W albumie Cargo Vest M.Ia K9 niedlugo pojawia sie szczegolowe informacje dotyczace materialow uzytych w produkcji oraz ceny. Quote
Recommended Posts