Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Justyna ma mi napisać kto ostatnio poszedł do adopcji, to dam znać a Szanti już chyba dosyć dawno znalazła domek : )
Z tych co udostępniasz u siebie na fb to jeszcze Aqua ma dom, gdzieś za granicą :-)

Niech mi ktoś mądry powie czy Maxi to pies czy suka xD
są 2 opisy

na stronie:

Maxi ma zaledwie 4 miesięcy, został wrzucony do schroniska przez płot może urósł zbyt duży, jest średni a będzie większym psiakiem. Ma bardzo ładne umaszczenie i śliczną bródkę.
Kocha ludzi jest zrównoważonym psiakiem i jak każdy szczeniak wymaga wychowania i cierpliwości.

w albumie na picasie:

"Maxi to 7 miesięczna, średniej wielkości suczka. Jest pojętna i rozumna, można ją wiele nauczyć. Maxi kocha ludzi, dzieci, bardzo tęskni za prawdziwym domem. To wesoła psina, bardzo żywiołowa, uwielbia biegać, bawić, idealny kompan na długie spacery."

Edited by agumka
Posted

[quote name='agucha007'][COLOR=#ff0000][SIZE=5]Justyna![/SIZE][/COLOR]
Czy Czort miał być wydany na działkę? Podobno siedzi tam sam cały czas i pilnuje marnej altany, zaraz będę miała jego zdjęcia z tej działki

edit:
zdjęcie ze schroniska:
[IMG]http://images44.fotosik.pl/393/ce5698a7c117d854med.jpg[/IMG]

zdjęcie z działki:
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-M1Nf79Wmn94/UWMOuv30LWI/AAAAAAAAGXo/R-zN1IPHPE4/s711/IMG_0556.JPG[/IMG]

Czy to ten sam psiak? Chyba tak![/QUOTE]

Rozmawiałam o Czorcie z Anią. Właścicielka Czorta adoptowała psa do domu, ale miał z nią chodzić na działkę co jakiś czas, tyle że nie miał tam zostawać tylko wracać z nią do domu. Ania jutro zadzwoni do właścicielki Czorta i wyjaśni sytuację ;-)

Posted

[quote name='agumka']Rozmawiałam o Czorcie z Anią. Właścicielka Czorta adoptowała psa do domu, ale miał z nią chodzić na działkę co jakiś czas, tyle że nie miał tam zostawać tylko wracać z nią do domu. Ania jutro zadzwoni do właścicielki Czorta i wyjaśni sytuację ;-)[/QUOTE]

I co,wiadomo już coś?

Posted

[quote name='Mani2000']I co,wiadomo już coś?[/QUOTE]

Nie wiele więcej, tylko tyle, że w styczniu interweniowało tam zabrzańskie TOZ, ale nie zauważono nic niepokojącego. Ania z Justyną mają dzwonić do właścicielki Czorta.

Posted

do wiadomości rudzkich posłałam na prośbę agumki Reksia (tego podobnego do grzywacza) który jest w DT. Miała być Aldonka, ale podobno ktoś się nią już zainteresował....

Po raz kolejny proszę o jakieś info odnośnie adopcji! Nie mogę robić ogłoszeń skoro nie wiem, które psy ogłaszać a do tego doszły pomyłki psów...
odświeżanie ogłoszeń i ich udostępnianie jest daremne gdy pies ma dom a ja nic o tym nie wiem...

Posted

[quote name='diana79']o matko Czort w schronisku o wiele lepiej wyglądał i widac był szczęśliwszy niż na tej działce :( taki smutny, zmarnowany...[/QUOTE]

miejmy nadzieję, że szybko sprawa zostanie rozwiązana

Posted

w takim razie ja mam ogłoszenia psów na trzech kontach:
[URL]http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/JVGW/[/URL]
[URL]http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/u953/[/URL]
[URL]http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1Luk/[/URL]

+ inne strony ale mniej więcej się to pokrywa z tablicą,
dodatkowo ogłaszam w Wiadomościach Rudzkich więc też muszę wiedzieć o adopcjach żeby posyłać "dobre" psy.

Posted

[quote name='agucha007']w takim razie ja mam ogłoszenia psów na trzech kontach:
[URL]http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/JVGW/[/URL]
[URL]http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/u953/[/URL]
[URL]http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1Luk/[/URL]

+ inne strony ale mniej więcej się to pokrywa z tablicą,
dodatkowo ogłaszam w Wiadomościach Rudzkich więc też muszę wiedzieć o adopcjach żeby posyłać "dobre" psy.[/QUOTE]

Wysłałam Ani, jak wieczorem będzie na gadu to zrobimy selekcję i Ci tu napiszę

[quote name='agucha007']sorry że się czepiam, ale cały czas było wszystko na bieżąco i fajniej się tak pracowało, teraz mam wrażenie że jest chaos....[/QUOTE]

Nie wiem co się dzieje :( Justyna, Pianka - wróćcie

Posted

[quote name='agumka']Wysłałam Ani, jak wieczorem będzie na gadu to zrobimy selekcję i Ci tu napiszę

Nie wiem co się dzieje :( Justyna, Pianka - wróćcie[/QUOTE]
ok, dzięki!
No ja też nie wiem co się właśnie dzieje... coś jest nie tak :( marzy mi się super współpraca pracowników i wolontariuszy... w kupie przecież można więcej i szybciej :)

Posted

[quote name='agucha007']ok, dzięki!
No ja też nie wiem co się właśnie dzieje... coś jest nie tak :( marzy mi się super współpraca pracowników i wolontariuszy... w kupie przecież można więcej i szybciej :)[/QUOTE]

ta współpraca jest, tylko, że dziewczyny mają masę pracy...
Wiesz, najpierw sie zastanawiają co łapać, leczyć, karmić, a potem dogomanią i fb ;-)

Posted

[quote name='agumka']
Nie wiem co się dzieje :( Justyna, Pianka - wróćcie[/QUOTE]
mnie teraz nie ma, w weekend mam dodatkowo wyjazd i nawet neta nie będe mieć. Niech Justyna napisze jakie psy maja dom.
ja też na razie się wstrzymałam z ogłoszeniami do DZ, bo jak napisałam nie ma mnie i nie jestem na bieżąco.

z tymi linkami do tablic się nie bawcie wystarczy link do galerii z albumami, tam sa wszystkie psy, usuwam na bieżąco albymy tych psów, których nie ma, tych ostatnich adopcji narazie nie usuwałam na wszelki wypadek jakby miały wrócić
[URL]https://picasaweb.google.com/114922687083105523370[/URL]

Posted

[quote name='Pianka']mnie teraz nie ma, w weekend mam dodatkowo wyjazd i nawet neta nie będe mieć. Niech Justyna napisze jakie psy maja dom.
ja też na razie się wstrzymałam z ogłoszeniami do DZ, bo jak napisałam nie ma mnie i nie jestem na bieżąco.

z tymi linkami do tablic się nie bawcie wystarczy link do galerii z albumami, tam sa wszystkie psy, usuwam na bieżąco albymy tych psów, których nie ma, tych ostatnich adopcji narazie nie usuwałam na wszelki wypadek jakby miały wrócić
[URL]https://picasaweb.google.com/114922687083105523370[/URL][/QUOTE]

linki do tablic są spoko, bo Ania mi ostatnio usunęła 6 psów które były adoptowane a nikt nigdzie o nich nie mówił. więc można je przejrzeć i usunąć.

Jeśli ktoś chce wiedzieć co dalej z Czortem:
- mamy zdjęcia dokumentujące przetrzymywanie Czorta na krótkim łańcuchu, w kolczatce, w środku zimy... więc...

Posted

[quote name='agumka']ta współpraca jest, tylko, że dziewczyny mają masę pracy...
Wiesz, najpierw sie zastanawiają co łapać, leczyć, karmić, a potem dogomanią i fb ;-)[/QUOTE]
jasne, ja to wiem i całkowicie rozumiem... ale musimy to jakoś rozwiązać

zatem Czort wraca do schronu...?

Posted

[quote name='agumka']linki do tablic są spoko, bo Ania mi ostatnio usunęła 6 psów które były adoptowane a nikt nigdzie o nich nie mówił. więc można je przejrzeć i usunąć.
.[/QUOTE]
Agumka ogłoszenia robią ty, Stevie Rae, Agucha, natie, mani2000 i kaa. Na prawdę łatwiejsze i szybsze jest przejrzenie galerii.

Posted

[quote name='Pianka']Agumka ogłoszenia robią ty, Stevie Rae, Agucha, natie, mani2000 i kaa. Na prawdę łatwiejsze i szybsze jest przejrzenie galerii.[/QUOTE]

wychodzi na to samo, czy przejrzysz liste ogłoszeń i wywalisz te które mają domy, czy bedziesz porównywać galerię z ogłoszeniami

Posted

no własnie nie to samo, bo np. kaa, czy Stevie Rae rzadko wchodzą, a chodzi o to zeby wszystkie psy przejrzeć a nie tylko niektóre, których linki zostaną tu podane.
Ale dobra rób jak chcesz, tylko jak dla mnie robicie więcej zamieszania.

Posted

[quote name='agucha007']jasne, ja to wiem i całkowicie rozumiem... ale musimy to jakoś rozwiązać

zatem Czort wraca do schronu...?[/QUOTE]

decyzję podejmą dziewczyny po kontakcie z właścicielką

[quote name='Pianka']no własnie nie to samo, bo np. kaa, czy Stevie Rae rzadko wchodzą, a chodzi o to zeby wszystkie psy przejrzeć a nie tylko niektóre, których linki zostaną tu podane.
Ale dobra rób jak chcesz, tylko jak dla mnie robicie więcej zamieszania.[/QUOTE]

No u mnie to trwało 5 minut i mam porządek, ja nie mówię o wszystkich tylko o tych którzy chcą sobie zrobić porządek w ogłoszeniach, a kto chce niech sobie sprawdza w albumie, czy ja kogoś zmuszam?

Posted

[quote name='Pianka']no własnie nie to samo, bo np. kaa, czy Stevie Rae rzadko wchodzą, a chodzi o to zeby wszystkie psy przejrzeć a nie tylko niektóre, których linki zostaną tu podane.
Ale dobra rób jak chcesz, tylko jak dla mnie robicie więcej zamieszania.[/QUOTE]

mnie się też wydaje, że wystarczy informacja przy psach w galerii kto jakie psy ogłaszał..
ja dużo psiaków mam pomieszanych na tablicach z bazarkami ogloszeniowymi zatem moje ogloszenia moga w ogole namieszac:)

Posted

Od pewnego czasu z [B]Anarukiem [/B]wychodzili na spacery codziennie Państwo, którzy chcieli go zabrać na DT ale nie mogli bo mieszkają na 3 piętrze i dla Anaruka byłby to problem.
[U]Znalazł się domek w Tarnowie[/U] dla Anaruka i ci sami Państwo w ramach jedynej rzeczy którą mogą dla niego zrobić zawożą go do nowego domu po weekendzie.

[I]Jednak ich propozycja zostania domem tymczasowym jest dalej aktualna i zaproponowałam im zabranie na spacer [B]Hipiska [/B]i [B]Rozi[/B].[/I]
Dzisiaj jadą znowu wyprowadzic Anaruka i zabiorą z nim Hipiska (ktoś im pomoże go zabrać z boksu), a jutro Rozi (też z pomocą).
Będą sprawdzać jak oba psiak reagują na dziecko, a następnie na koty. Trzymajcie kciuki bo dla któregoś z tych 2 dziabągów to ogromna szansa :)

Posted

[quote name='agumka']Od pewnego czasu z [B]Anarukiem [/B]wychodzili na spacery codziennie Państwo, którzy chcieli go zabrać na DT ale nie mogli bo mieszkają na 3 piętrze i dla Anaruka byłby to problem.
[U]Znalazł się domek w Tarnowie[/U] dla Anaruka i ci sami Państwo w ramach jedynej rzeczy którą mogą dla niego zrobić zawożą go do nowego domu po weekendzie.

[I]Jednak ich propozycja zostania domem tymczasowym jest dalej aktualna i zaproponowałam im zabranie na spacer [B]Hipiska [/B]i [B]Rozi[/B].[/I]
Dzisiaj jadą znowu wyprowadzic Anaruka i zabiorą z nim Hipiska (ktoś im pomoże go zabrać z boksu), a jutro Rozi (też z pomocą).
Będą sprawdzać jak oba psiak reagują na dziecko, a następnie na koty. Trzymajcie kciuki bo dla któregoś z tych 2 dziabągów to ogromna szansa :)[/QUOTE]

czytałam o Anaruku i w niedzielę widziałam Państwo z dzieckiem na spacerku :)
bardzo mnie to cieszy, że psiak dostał szansę na dom!

tylko niech ci Państwo wiedzą, że za terenem schroniska i Rozi i Hipis (ten to szczególnie) ładnie idą.. Rozi trzeba troszkę pomóc, czasem wziąć na ręce.. trzymam kciuki :)