agucha007 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 co z psami? są jakieś adopcje? Nikt nic nie pisze... a Ania zaznaczyła mi na FB przy Szanti, że ma dom, a tu nie widziałam takiej informacji. :roll: Quote
agumka Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 (edited) Justyna ma mi napisać kto ostatnio poszedł do adopcji, to dam znać a Szanti już chyba dosyć dawno znalazła domek : ) Z tych co udostępniasz u siebie na fb to jeszcze Aqua ma dom, gdzieś za granicą :-) Niech mi ktoś mądry powie czy Maxi to pies czy suka xD są 2 opisy na stronie: Maxi ma zaledwie 4 miesięcy, został wrzucony do schroniska przez płot może urósł zbyt duży, jest średni a będzie większym psiakiem. Ma bardzo ładne umaszczenie i śliczną bródkę. Kocha ludzi jest zrównoważonym psiakiem i jak każdy szczeniak wymaga wychowania i cierpliwości. w albumie na picasie: "Maxi to 7 miesięczna, średniej wielkości suczka. Jest pojętna i rozumna, można ją wiele nauczyć. Maxi kocha ludzi, dzieci, bardzo tęskni za prawdziwym domem. To wesoła psina, bardzo żywiołowa, uwielbia biegać, bawić, idealny kompan na długie spacery." Edited April 9, 2013 by agumka Quote
Mani2000 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Dobre pytanko :D Jutro możliwe że będę w schronisku,podpatrzę może :D Quote
agumka Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='Mani2000']Dobre pytanko :D Jutro możliwe że będę w schronisku,podpatrzę może :D[/QUOTE] Okej już wiem :D Facet 7 miesięcy :D Quote
agumka Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Tami dziś znalazła domek [IMG]http://iv.pl/images/68085879888970589535.jpg[/IMG] Quote
agumka Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='agucha007'][COLOR=#ff0000][SIZE=5]Justyna![/SIZE][/COLOR] Czy Czort miał być wydany na działkę? Podobno siedzi tam sam cały czas i pilnuje marnej altany, zaraz będę miała jego zdjęcia z tej działki edit: zdjęcie ze schroniska: [IMG]http://images44.fotosik.pl/393/ce5698a7c117d854med.jpg[/IMG] zdjęcie z działki: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-M1Nf79Wmn94/UWMOuv30LWI/AAAAAAAAGXo/R-zN1IPHPE4/s711/IMG_0556.JPG[/IMG] Czy to ten sam psiak? Chyba tak![/QUOTE] Rozmawiałam o Czorcie z Anią. Właścicielka Czorta adoptowała psa do domu, ale miał z nią chodzić na działkę co jakiś czas, tyle że nie miał tam zostawać tylko wracać z nią do domu. Ania jutro zadzwoni do właścicielki Czorta i wyjaśni sytuację ;-) Quote
Mani2000 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='agumka']Rozmawiałam o Czorcie z Anią. Właścicielka Czorta adoptowała psa do domu, ale miał z nią chodzić na działkę co jakiś czas, tyle że nie miał tam zostawać tylko wracać z nią do domu. Ania jutro zadzwoni do właścicielki Czorta i wyjaśni sytuację ;-)[/QUOTE] I co,wiadomo już coś? Quote
agumka Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Mani2000']I co,wiadomo już coś?[/QUOTE] Nie wiele więcej, tylko tyle, że w styczniu interweniowało tam zabrzańskie TOZ, ale nie zauważono nic niepokojącego. Ania z Justyną mają dzwonić do właścicielki Czorta. Quote
agucha007 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 do wiadomości rudzkich posłałam na prośbę agumki Reksia (tego podobnego do grzywacza) który jest w DT. Miała być Aldonka, ale podobno ktoś się nią już zainteresował.... Po raz kolejny proszę o jakieś info odnośnie adopcji! Nie mogę robić ogłoszeń skoro nie wiem, które psy ogłaszać a do tego doszły pomyłki psów... odświeżanie ogłoszeń i ich udostępnianie jest daremne gdy pies ma dom a ja nic o tym nie wiem... Quote
diana79 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 o matko Czort w schronisku o wiele lepiej wyglądał i widac był szczęśliwszy niż na tej działce :( taki smutny, zmarnowany... Quote
agumka Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='diana79']o matko Czort w schronisku o wiele lepiej wyglądał i widac był szczęśliwszy niż na tej działce :( taki smutny, zmarnowany...[/QUOTE] miejmy nadzieję, że szybko sprawa zostanie rozwiązana Quote
agucha007 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 w takim razie ja mam ogłoszenia psów na trzech kontach: [URL]http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/JVGW/[/URL] [URL]http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/u953/[/URL] [URL]http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1Luk/[/URL] + inne strony ale mniej więcej się to pokrywa z tablicą, dodatkowo ogłaszam w Wiadomościach Rudzkich więc też muszę wiedzieć o adopcjach żeby posyłać "dobre" psy. Quote
agumka Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='agucha007']w takim razie ja mam ogłoszenia psów na trzech kontach: [URL]http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/JVGW/[/URL] [URL]http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/u953/[/URL] [URL]http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1Luk/[/URL] + inne strony ale mniej więcej się to pokrywa z tablicą, dodatkowo ogłaszam w Wiadomościach Rudzkich więc też muszę wiedzieć o adopcjach żeby posyłać "dobre" psy.[/QUOTE] Wysłałam Ani, jak wieczorem będzie na gadu to zrobimy selekcję i Ci tu napiszę [quote name='agucha007']sorry że się czepiam, ale cały czas było wszystko na bieżąco i fajniej się tak pracowało, teraz mam wrażenie że jest chaos....[/QUOTE] Nie wiem co się dzieje :( Justyna, Pianka - wróćcie Quote
agucha007 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='agumka']Wysłałam Ani, jak wieczorem będzie na gadu to zrobimy selekcję i Ci tu napiszę Nie wiem co się dzieje :( Justyna, Pianka - wróćcie[/QUOTE] ok, dzięki! No ja też nie wiem co się właśnie dzieje... coś jest nie tak :( marzy mi się super współpraca pracowników i wolontariuszy... w kupie przecież można więcej i szybciej :) Quote
agumka Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='agucha007']ok, dzięki! No ja też nie wiem co się właśnie dzieje... coś jest nie tak :( marzy mi się super współpraca pracowników i wolontariuszy... w kupie przecież można więcej i szybciej :)[/QUOTE] ta współpraca jest, tylko, że dziewczyny mają masę pracy... Wiesz, najpierw sie zastanawiają co łapać, leczyć, karmić, a potem dogomanią i fb ;-) Quote
Pianka Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 [quote name='agumka'] Nie wiem co się dzieje :( Justyna, Pianka - wróćcie[/QUOTE] mnie teraz nie ma, w weekend mam dodatkowo wyjazd i nawet neta nie będe mieć. Niech Justyna napisze jakie psy maja dom. ja też na razie się wstrzymałam z ogłoszeniami do DZ, bo jak napisałam nie ma mnie i nie jestem na bieżąco. z tymi linkami do tablic się nie bawcie wystarczy link do galerii z albumami, tam sa wszystkie psy, usuwam na bieżąco albymy tych psów, których nie ma, tych ostatnich adopcji narazie nie usuwałam na wszelki wypadek jakby miały wrócić [URL]https://picasaweb.google.com/114922687083105523370[/URL] Quote
agumka Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Pianka']mnie teraz nie ma, w weekend mam dodatkowo wyjazd i nawet neta nie będe mieć. Niech Justyna napisze jakie psy maja dom. ja też na razie się wstrzymałam z ogłoszeniami do DZ, bo jak napisałam nie ma mnie i nie jestem na bieżąco. z tymi linkami do tablic się nie bawcie wystarczy link do galerii z albumami, tam sa wszystkie psy, usuwam na bieżąco albymy tych psów, których nie ma, tych ostatnich adopcji narazie nie usuwałam na wszelki wypadek jakby miały wrócić [URL]https://picasaweb.google.com/114922687083105523370[/URL][/QUOTE] linki do tablic są spoko, bo Ania mi ostatnio usunęła 6 psów które były adoptowane a nikt nigdzie o nich nie mówił. więc można je przejrzeć i usunąć. Jeśli ktoś chce wiedzieć co dalej z Czortem: - mamy zdjęcia dokumentujące przetrzymywanie Czorta na krótkim łańcuchu, w kolczatce, w środku zimy... więc... Quote
agucha007 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='agumka']ta współpraca jest, tylko, że dziewczyny mają masę pracy... Wiesz, najpierw sie zastanawiają co łapać, leczyć, karmić, a potem dogomanią i fb ;-)[/QUOTE] jasne, ja to wiem i całkowicie rozumiem... ale musimy to jakoś rozwiązać zatem Czort wraca do schronu...? Quote
Pianka Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 [quote name='agumka']linki do tablic są spoko, bo Ania mi ostatnio usunęła 6 psów które były adoptowane a nikt nigdzie o nich nie mówił. więc można je przejrzeć i usunąć. .[/QUOTE] Agumka ogłoszenia robią ty, Stevie Rae, Agucha, natie, mani2000 i kaa. Na prawdę łatwiejsze i szybsze jest przejrzenie galerii. Quote
agumka Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Pianka']Agumka ogłoszenia robią ty, Stevie Rae, Agucha, natie, mani2000 i kaa. Na prawdę łatwiejsze i szybsze jest przejrzenie galerii.[/QUOTE] wychodzi na to samo, czy przejrzysz liste ogłoszeń i wywalisz te które mają domy, czy bedziesz porównywać galerię z ogłoszeniami Quote
Pianka Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 no własnie nie to samo, bo np. kaa, czy Stevie Rae rzadko wchodzą, a chodzi o to zeby wszystkie psy przejrzeć a nie tylko niektóre, których linki zostaną tu podane. Ale dobra rób jak chcesz, tylko jak dla mnie robicie więcej zamieszania. Quote
agumka Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='agucha007']jasne, ja to wiem i całkowicie rozumiem... ale musimy to jakoś rozwiązać zatem Czort wraca do schronu...?[/QUOTE] decyzję podejmą dziewczyny po kontakcie z właścicielką [quote name='Pianka']no własnie nie to samo, bo np. kaa, czy Stevie Rae rzadko wchodzą, a chodzi o to zeby wszystkie psy przejrzeć a nie tylko niektóre, których linki zostaną tu podane. Ale dobra rób jak chcesz, tylko jak dla mnie robicie więcej zamieszania.[/QUOTE] No u mnie to trwało 5 minut i mam porządek, ja nie mówię o wszystkich tylko o tych którzy chcą sobie zrobić porządek w ogłoszeniach, a kto chce niech sobie sprawdza w albumie, czy ja kogoś zmuszam? Quote
natie Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Pianka']no własnie nie to samo, bo np. kaa, czy Stevie Rae rzadko wchodzą, a chodzi o to zeby wszystkie psy przejrzeć a nie tylko niektóre, których linki zostaną tu podane. Ale dobra rób jak chcesz, tylko jak dla mnie robicie więcej zamieszania.[/QUOTE] mnie się też wydaje, że wystarczy informacja przy psach w galerii kto jakie psy ogłaszał.. ja dużo psiaków mam pomieszanych na tablicach z bazarkami ogloszeniowymi zatem moje ogloszenia moga w ogole namieszac:) Quote
agumka Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Od pewnego czasu z [B]Anarukiem [/B]wychodzili na spacery codziennie Państwo, którzy chcieli go zabrać na DT ale nie mogli bo mieszkają na 3 piętrze i dla Anaruka byłby to problem. [U]Znalazł się domek w Tarnowie[/U] dla Anaruka i ci sami Państwo w ramach jedynej rzeczy którą mogą dla niego zrobić zawożą go do nowego domu po weekendzie. [I]Jednak ich propozycja zostania domem tymczasowym jest dalej aktualna i zaproponowałam im zabranie na spacer [B]Hipiska [/B]i [B]Rozi[/B].[/I] Dzisiaj jadą znowu wyprowadzic Anaruka i zabiorą z nim Hipiska (ktoś im pomoże go zabrać z boksu), a jutro Rozi (też z pomocą). Będą sprawdzać jak oba psiak reagują na dziecko, a następnie na koty. Trzymajcie kciuki bo dla któregoś z tych 2 dziabągów to ogromna szansa :) Quote
natie Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='agumka']Od pewnego czasu z [B]Anarukiem [/B]wychodzili na spacery codziennie Państwo, którzy chcieli go zabrać na DT ale nie mogli bo mieszkają na 3 piętrze i dla Anaruka byłby to problem. [U]Znalazł się domek w Tarnowie[/U] dla Anaruka i ci sami Państwo w ramach jedynej rzeczy którą mogą dla niego zrobić zawożą go do nowego domu po weekendzie. [I]Jednak ich propozycja zostania domem tymczasowym jest dalej aktualna i zaproponowałam im zabranie na spacer [B]Hipiska [/B]i [B]Rozi[/B].[/I] Dzisiaj jadą znowu wyprowadzic Anaruka i zabiorą z nim Hipiska (ktoś im pomoże go zabrać z boksu), a jutro Rozi (też z pomocą). Będą sprawdzać jak oba psiak reagują na dziecko, a następnie na koty. Trzymajcie kciuki bo dla któregoś z tych 2 dziabągów to ogromna szansa :)[/QUOTE] czytałam o Anaruku i w niedzielę widziałam Państwo z dzieckiem na spacerku :) bardzo mnie to cieszy, że psiak dostał szansę na dom! tylko niech ci Państwo wiedzą, że za terenem schroniska i Rozi i Hipis (ten to szczególnie) ładnie idą.. Rozi trzeba troszkę pomóc, czasem wziąć na ręce.. trzymam kciuki :) Quote
Recommended Posts