Pianka Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 jutro ciąg dalszy To teraz smutna info :( Grzybek trafił do schroniska jako 2 miesieczny szczeniak, spędził tu 8 lat, nigdy nie doczekał sie domu:-( Dzisiaj odszedł (*):( [IMG]http://img545.imageshack.us/img545/8611/grzybek5.jpg[/IMG] Quote
natie Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 [quote name='Pianka']jutro ciąg dalszy To teraz smutna info :( Grzybek trafił do schroniska jako 2 miesieczny szczeniak, spędził tu 8 lat, nigdy nie doczekał sie domu:-( Dzisiaj odszedł (*):( [IMG]http://img545.imageshack.us/img545/8611/grzybek5.jpg[/IMG][/QUOTE] bardzo to smutne:( Quote
agucha007 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 masakra :( ściska gardło :( Grzybek [*] Quote
agucha007 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Robię ogłoszenia psiakom z pierwszej strony wątku: Kodak, Frotka, Wiki, Eliot Junior i z pierwszej to są ostatnie psy które nie mają ogłoszeń na chwile obecną... potem podam strony (ale jakby co: te co zawsze) Quote
agucha007 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 mam dość konkretne zapytanie dotyczące Figo (mylonego z Fibi) [COLOR=#414141][FONT=Verdana]Witam :) Jestem z kępna i piesek przykuł od razu moją uwage-jest sliczny :) Mam pytanko czy piesek nadaje sie do małych dzieci tz,mam 3letniego synka :) i czy piesek zachowuje czystośc w mieszkaniu i nie gryzie nie rozrabia :) Jeżeli tak i jeżeli państwo podczas wizyty w naszym domu przed adopcja -bo wyraziła bym zgode na taka wizyte mogli by od razu przywieżc psa to było by super :) bo miała bym problem z dojazdem po pieska mąż jest w domu w niedziele i wtedy mam auto a do Katowic jest dośc daleko a zimo z małym dzieckiem to tym bardziej problem :( -a i czy takie dowiezienie za razem z wizyta u nas było by darmowe??:) pozdrawiam czekma na maila :)[/FONT][/COLOR] Quote
Pianka Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 Możesz odpisać, ze Nadaje sie do dziecka. Pies jest ze schroniska i trzeba liczyc sie z tym, ze może na poczatku nabrudzić, stres, zmiana miejsca, trzeba dac mu czas. Nie wiadomo jak zachowuje się jak zostaje sam. Wizyta przedadopcyjna bedzie bez psa, potem dopiero sie dowiezie go, prosimy o zwrot kosztów benzyny Quote
agucha007 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 [quote name='Pianka']Możesz odpisać, ze Nadaje sie do dziecka. Pies jest ze schroniska i trzeba liczyc sie z tym, ze może na poczatku nabrudzić, stres, zmiana miejsca, trzeba dac mu czas. Nie wiadomo jak zachowuje się jak zostaje sam. Wizyta przedadopcyjna bedzie bez psa, potem dopiero sie dowiezie go, prosimy o zwrot kosztów benzyny[/QUOTE] się robi szefowo :D Quote
agumka Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 (edited) a może dla tej Pani Mickiewicz...? Alojz jest przyjazny :diabloti: ? Edited January 16, 2013 by agumka Quote
agucha007 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 ogłoszenia mają: [SIZE=3][COLOR=#ff0000]Kodak (nr 309bb)[/COLOR], [COLOR=#008000]Frotka (711cc)[/COLOR], [COLOR=#800080]Wiki (510cc)[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Eliot Junior (nr 546db)[/COLOR][/SIZE] na: rudaslaska.com.pl tablica.pl katowice,gumtree.pl alegratka.pl przygarnijzwierzaka.pl adopcjapsa.pl kokosy.pl pajeczyna.pl morusek.pl szarik.pl oddam-psa.pl psy.pl niebawem będę musiała założyć trzecie konto na niektórych stronach :evil_lol: bo mam "zbyt dużo aktywnych ogłoszeń" ... :( Agumka - a czemu Figo nie może być dla tej pani? :roll: Quote
agumka Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 [quote name='agucha007']Agumka - a czemu Figo nie może być dla tej pani? :roll:[/QUOTE] Nadaje! Przepraszam, ja przeczytałam, że "nie nadaje się do dziecka" w odpowiedzi Pianki :oops: Quote
Pianka Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 Bary (nr 1045db) duży misiowaty psiak ok 4 lata. Bary jest dostojnym pełnym gracji psem. Kocha ludzi ale jest też bardzo dobrym i czujnym stróżem. Lubi spacery i aportowanie. Dla własnej rodziny jest oddany i wierny. [IMG]http://i1172.photobucket.com/albums/r567/Faunar/bary1_zpsed8a8a62.jpg[/IMG] album ze zdjeciami [url]https://picasaweb.google.com/114922687083105523370/Bary[/url] Rubin (nr 835db) roczny piękny pręgowany psiaczek. Rubin jest psiaczkiem średniej wielkości, zabrany z schroniska w Bytomiu jako mały szczeniaczek wylądował na ogródku, uciekał bo też co miał sam tam robić całymi dniami. Rubiś jest bardzo fajnym i miłym psem ma nieco obawy przed mężczyznami ale to można szybko zmienić. Najlepiej gdyby trafił do domu z ogrodem moze zamieszkać z psem. [IMG]http://i1172.photobucket.com/albums/r567/Faunar/schronisko/rubin1_zps4d641bea.jpg[/IMG] album ze zdjeciami [url]https://picasaweb.google.com/114922687083105523370/Rubin[/url] Wilk (nr 519db) 5 letni duzy psiak. Swoja wielkoscią i postawa robi wrazenie, nikt nie proszony nie odważy się wejść do domu w którym taki pies urzęduje. Wilk tak na prawde jest przyjazny, towarzyski, chętnie chodzi na spacery, lubi dzieci, chętni nadstawia się na pieszczoty. Wilk lubi być w centrum uwagi, brakuje mu ciągłego towarzystwa człowieka. Chetnie zamieszka w domu z ogrodem z kochajaca rodziną. [IMG]http://i1172.photobucket.com/albums/r567/Faunar/schronisko/wilk1_zpsf1e74fe1.jpg[/IMG] album ze zdjeciami [url]https://picasaweb.google.com/114922687083105523370/Wilk[/url] Quote
natie Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 dziewczyny, w weekend siadam do ogłoszeń, teraz mam tak mało czasu :( głupia zmiana na tę 14tą.. :/ Quote
Pianka Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 Miruś ma dom [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images39.fotosik.pl/1835/a884cd4d3592a1a0med.jpg[/IMG][/URL] Quote
agucha007 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 (edited) Ogłoszenia (2 strona wątku): [SIZE=3][COLOR=#ff0000]Ala (483dd)[/COLOR], [COLOR=#008080]Lenin (nr 96bb)[/COLOR], [COLOR=#4b0082]Chłopczyk (nr 1104dd)[/COLOR], [COLOR=#008000]Alek (550dd)[/COLOR], [COLOR=#0000ff]Bingo (240db)[/COLOR], [COLOR=#ff8c00]Kobi (783dd)[/COLOR], [COLOR=#a52a2a]Miodek (106db)[/COLOR], [COLOR=#ffa07a]Słoneczko (270dd) [/COLOR][SIZE=2]rudaslaska.com.pl tablica.pl katowice.gumtree.pl morusek.pl alegratka.pl przygarnijzwierzaka.pl adopcjapsa.pl kokosy.pl pajeczyna.pl szarik.pl oddam-psa.pl psy.pl[/SIZE][/SIZE] Edited January 17, 2013 by agucha007 Quote
agucha007 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 (edited) Justyna i Pianka! Prosiłabym o jednomyślność jeśli chodzi o charakter psa... Pisałam wcześniej na temat Figo. Pianka mi odpisała, a ja przekazałam info pytającej o niego pani. A dzisiaj czytam taką wiadomość: [COLOR=#414141][FONT=Verdana]Witam :) Wie Pani co Ja w tym momencie zgłupiałam :) Pisałam wczoraj o tego pieska Fibi-chodzi o tego samego psa i wczoraj wieczorem lub rano już nie patrzyłam dostałam od wolontariuszki maila ze nie wiadomo jak pies zachowuje sie w mieszkaniu i jak reaguje na dzieci bo nie miał z nimi do czynienia ,ze wasi wolontariusze maja po wyżej 14lat a to jest tylko piesek ze schroniska ze mozna sie wszystkiego po nim spodziewac ,a jak spytałam o wizyte przedadopcyjna i mozliwośc dowiezienia psa to ta Pani mi odpisała ,ze u was takich wizyt nie ma i że po psa trzeba samemu jechac bo wy nie macie na benzyne i nie dowozicie psów :) A jak spytałam się o wielkośc pieska to usłyszałam ze piesek jest mały do łydki a waży 20kg -masakra to jakis potwór jak taki mały a taki cięzki :) !!! Nie wiem jak mam na to patrzec teraz bo Ja na poważnie brałam adopcje pieska i licze sie z tym że może na początku byc w stresie nasikac itp...i nie rozumiem jednego robicie wizyty przedadopcyjne z tego co wiem kończą sie pomyślnie to czemu nie możecie psa przywiezc od razu zobaczyc jego reakcje i ja wtedy moge podpisac umowe i pies zostaje bez dodatkowych kosztów !!!:) pozdrawiam... Więc co mam jej napisać?[/FONT][/COLOR] Edited January 17, 2013 by agucha007 Quote
Pianka Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 Był sprawdzany na dzieci, nawet sa zdjęcia w albumie z dzieckiem!!!! Nie było zadnych problemów, nie wykazywał zadnej agresji jak Kuba go obmacywał. A Kuba lubi nawet sobie sprawdzać, czy psy dadza mu sie podnieść. [URL]https://picasaweb.google.com/114922687083105523370/Fibi[/URL] To, ze nie wiadomo jak sie zachowuje w mieszkaniu juz pisałam, wiec sie zgadza. Co do wizyt przedadopcyjnych i dowożenia psa- daj do mnie dane. Jak komuś sie nie chce tego organizować to ja to zorganizuje. Pies czeka rok na dom, skoro ma szanse to trzeba to wykorzystać. A bardzo lubie tego psa.. Nie jest mały tylko średniej wielkości, wielkość hmm tak na oko z 40-45 cm w kłębie, waga 15-20, tez tak na oko. Psa nie mozemy przywieźć od razu przy wizycie bo to daleko, a wizyty nie zawsze kończą sie pomyślnie, co prawda rzadko, ale zdarza się, że warunki nie sa odpowiednie dla psa. Kto nam zwróci kase za benzyne jakby było coś nie tak Quote
agucha007 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Transport można zorganizować! I to dla każdego psiaka! Gdyby żądać zwrot kosztów za benzynę - schronisko nic na tym nie traci, a szansa na nowy dom zwiększa się! Jeśli schronisko nie chce wozić psów do nowych domów, znajdą się inne osoby, które z miłą chęcią to zrobią. Już natie wiozła, ja wiozłam, Dalia wiozła... wszystko idzie załatwić jak się chce :) Quote
agumka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='Pianka'] Psa nie mozemy przywieźć od razu przy wizycie bo to daleko, a wizyty nie zawsze kończą sie pomyślnie, co prawda rzadko, ale zdarza się, że warunki nie sa odpowiednie dla psa. Kto nam zwróci kase za benzyne jakby było coś nie tak[/QUOTE] no właśnie, to czy dla zmniejszenia kosztów, związanych z jazdą 1 na wizyte i 2 raz z psem, nie można psa zabrać ze sobą i nic nie mówiąc przyszłym właścicielom zostawić go chwilę w samochodzie, przeprowadzić wizytę i jeśli wypadnie pozytywnie to przyprowadzić psa, a jak będą jakieś wątpliwości lub niepomyślność wizyty to wrócić z psem jak gdyby nigdy nic... Zawsze na wizyte mogą jechać 2 osoby i jedna może czekać z psem w aucie żeby sie nie stresował będąc samemu [quote name='agucha007']Transport można zorganizować! I to dla każdego psiaka! Gdyby żądać zwrot kosztów za benzynę - schronisko nic na tym nie traci, a szansa na nowy dom zwiększa się! Jeśli schronisko nie chce wozić psów do nowych domów, znajdą się inne osoby, które z miłą chęcią to zrobią. Już natie wiozła, ja wiozłam, Dalia wiozła... wszystko idzie załatwić jak się chce :)[/QUOTE] Właśnie.. My z Dalią wozimy psy. Wiozłyśmy Pasję, Pixela, Lesia, Opera, ja zawoziłam Alpę, jutro zawozimy Ramzesa do hotelu - dla nas to nie problem, a Dalia czasem nawet zwrotu nie chce, chyba że to daleko to bierze, że tak powiem, symboliczną kwotę : ) Więc dla nas nie byłoby problemem zrobić taką wizytę dla Fibi/Figo. Że jedna z nas odwiedza, a druga czeka z psem. Quote
agucha007 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 w wolontariuszkach i niewolontariuszkach (takich jak ja) jedyna nadzieja :D hihihi Quote
Pianka Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 [quote name='agumka']no właśnie, to czy dla zmniejszenia kosztów, związanych z jazdą 1 na wizyte i 2 raz z psem, nie można psa zabrać ze sobą i nic nie mówiąc przyszłym właścicielom zostawić go chwilę w samochodzie, przeprowadzić wizytę i jeśli wypadnie pozytywnie to przyprowadzić psa [/QUOTE] jakie jeżdżenie dwa razy? jest tyle ludu na dogomanii, spokojnie można kogoś z tej miejscowości poprosić o sprawdzenie domu Quote
agumka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='Pianka']spokojnie można kogoś z tej miejscowości poprosić o sprawdzenie domu[/QUOTE] to jak sprawdzicie, to dajcie znać jaki wynik i co z Figowatym robimy Quote
Pegaza Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 A ja chcialam tylko napisac że wyadoptowany Mikuś od Was ma się dobrze..własciciele zadowoleni z niego ze taki grzeczny.. a Mikus zapatrzony w niego jak w obrazek;) mama go codziennie widzi na spacerach;) Quote
agucha007 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 ej ej ej miałam obiecujące zapytanie odnośnie Wojtka tego owczarkowatego co niby śmierdzi: [COLOR=#000000][FONT=Verdana]"Witam, chciałbym sie dowiedzieć czy Wojtuś nadal szuka domu. Jestem z Gliwc i dysponuje własnym transportem wiec psiaka mogę sam odebrać. Domyslam się ze jest to psiak do adopcji i bedzie to wizyta przed i po adopcyjna oraz umowa adopcyjna. Za odpowiedź z góry dziękuję. Wstepnie mogłbym podjechac zobaczyc psiaka w sobote rano. Pozdrawiam" wszystko mu wyjaśniłam, może przyjedzie w sobotę :) [/FONT][/COLOR] Quote
Recommended Posts