Romka Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 ALEKS,jest dojrzałym około 7-letnim psiakiem w typie owczarka niemieckiego.Charakterystycznym znakiem psiaka jest to,że nie ma ogona.Aleks ma obcięty ogon albo urodził się bez ogona.Psiak błąkał się w wiejskiej miejsowości niedaleko Łowicza,od kilku tygodni.Ma bardzo zniszczoną sierść,która jest wynikiem zaniedbania i /lub złego żywienia.Aleks jest bardzo kontaktowym psiakiem,widać,ze miał bliski kontakt z ludźmi.Podaje łapę przez kraty i bardzo lubi kiedy go gładzimy.Nadstawia wtedy łepek do gładzenia.Przypuszczamy,że psiak prawdopodobnie zgubił się.ale nikt go nie szuka.Aleks jest wprawdzie owczarkiem ,takie psiaki są poszukiwane.Ale jest też psiakiem w sile wieku...a takie psiaki zostają najczęściej w schronisku do końca swoich dni...Mamy nadzieję,że taki los nie będzie udziałem tego łagodnego i ufnego psiaka.SZUKAMY DOMU DLA ALEKSA! KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI:604 10 11 65 lub 508 911 774 oraz [email protected] Quote
Romka Posted November 29, 2014 Author Posted November 29, 2014 Tu Aleks jeszcze na kwarantannie.Teraz siedzi z Karo i dogadują się,choć to chyba Aleks rządzi w boksie. Jest cudownym psiakiem,dziś pokazał nam jak pięknie potrafi aportować i bawić się patykiem.BĘDĄ ZDJĘCIA! Quote
Romka Posted December 5, 2014 Author Posted December 5, 2014 Aleksa nie ma już w schronisku wrócił do opiekuna ale mam mieszane uczucia...Opiekun Aleksa mieszka pod Łodzią.W okolicy Bielaw kupił sobie działkę i Aleks mieszka sam na tej działce.Jego opiekun odwiedza go w weekendy.Aleksa karmią sąsiedzi.Aleks ma na imię Noris,ma 7 lat.Jest psiakiem z hodowli,po rodowodowym tacie i mamie.Aleks urodził się bez ogonka i miał zostać uśpiony,jego opiekun uratował mu życie biorąc go ze sobą do domu. Aleks podobno bardzo się ucieszył ,wsiadł do samochodu i pojechali...Mam nadzieję piesku,że będą tam dbać o ciebie... A oto zdjęcia Aleksa z ubiegłej soboty: Quote
Recommended Posts