Jump to content
Dogomania

Prosze o pomoc. W jaki sposób rozszerzyć prawo do przydomka, na członka rodziny?

Recommended Posts

Posted

Witam tak jak w temacie. Razem z mama podjełyśmy decyzje o tym aby wszystkie nasze psy były na tak zwana współwłasność czyli ich właścielem byłabym zarówno ja jak i mama. W ten sam sposób chcemy zrobić z przydomkiem tak abysmy obie miały do niego prawo. Wiem i spotkałam sie z takim rozwiązaniem ale niewiem w jaki sposób uruchomić taką procedure.
Jak powinno wyglądać pismo w takiej sprawie wysłane do zarządu głównego i do siedziby FCI aby ta zmiana była uwzględniona róznież w ich rejestrze.
Będe bardzo wdzięczna za pomoc.

Posted

jesli jestes czlonkiem zwiazku to Twoja Mama sklada podanie ,ze wlascicielem psow jestas rowniez Ty-bardzo prosty proceder-tak samo jak i przepisanie psow na innego czlonka rodziny

Posted

Co do psów znamy procedure trzeba wypełnić wniosek ten ze strony zarządu głównego ale niewiemy co zrobić z przydomkiem hodowlanym. Gdy składałyśmy kilka lat temy wniosek o zatwierdzenie przydomka niebyłam pełnoletnia wiec przydomek jest zarejestrowany na mame i niewiemy jak to zrobić aby potem jako hodowca była wpisana ona i ja. Dlatego niewiemy jak takie pismo powinno wyglądać.

Posted

W tym oświadczeniu masz rubrykę, w którą wpisujesz przydomek szczeniąt.
[quote]Używany będzie przydomek hodowlany jednego ze współwłaścicieli:
.........................................................................................................................................................................
(imię i nazwisko współwłaściciela, nazwa przydomka i jego numer)[/quote]wpisujesz przydomek Mamy i tyle:cool3: a hodowcami i tak są wszyscy właściciele suki

Posted

[B]Jefta[/B] ... w tym fragmencie umowu współwłasnoci chodzi raczej o sytuację,gdy współwłaścicielami psa są np.dwaj hodowcy,z których każdy ma swój przydomek - chodzi tu o wskazanie,pod którym z tych przedomków będą szczenięta po suce na współwłasność.

• 3 years later...