Minnie Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Jak to? Przeciez to beagle. Ma krotki siersc i taki 3 kolor. A spaniel zupelnie inny. Mam nadzieje ze sie nie myle. Mozesz pokazac jaka roznica :D spaniela a beagle'a. Quote
Estera Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 To po prostu spaniel po strzyżeniu :cool3: Quote
BBeta Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Przeczytaj jeszcze raz dokładnie i przyjrzyj się fotkom. Pozwole sobie zacytować [quote name='sylwu$']A tak ma taki vigor spanielkowaty jest tak szalona ze nie wiem.Spaniela mozna poznac po uszach musi miec uszy do nosa(nie liczac siersci na koncu uszu) i musi miec blone pomiedzy "palcami"[/quote] A tutaj masz dowody [quote name='jefta']To ja też mam spaniela :multi:. tricolora :cool3: Wigor ma taki, że szok :smhair2:, uszy do nosa: [URL]http://img341.imageshack.us/img341/584/img040uy0.jpg[/URL] i błonę między palcami: [URL]http://img65.imageshack.us/img65/2581/img042zf6.jpg[/URL][/quote] Mam nadzieje, że już teraz nie masz wątpliwości, że jefta ma spaniela :diabloti: Quote
sylwu$ Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 o co wam chodzi jak to jest beagle ja napisalam co mi powiedzial weterynarz :( Musicie to robic? to na pewno beagle!!! nawet ta dziewczyna ma obrazek beagle i ja to wiem chyba umiem odroznic beagle od spanielka??? [color=red][size=1]poprawiłam błędy. Następnym razem przeczytaj, popraw post nim wyślesz. Estera [/size][/color] Quote
agata :) Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Widzę, że robi się mały offtop, ale mimo wszystko napiszę na temat ;) Mój pies nazywa się Dora Inowrocławski Dwór, jest maści czarnej. Mimo jej udokumentowanych rodziców, dziadków, ciotek, kuzynów i stryjków NIE uważam jej za rasową, choć kiedyś o jej rzekomą rasowość toczyłam niezłe wojny z szanowanymi uczestniczkami tego forum :) A nie uważam jej za rasową, ponieważ po pierwsze nie jest ze Związku lecz z Klubu, po drugie nie wygląda na psa czystorasowego,a po trzecie mi nie zależy :P Moja psina to istny wulkan energii, mimo 14 miesięcy zachowuje się jak gówniarz :] A oto i ona: [IMG]http://img441.imageshack.us/img441/2359/dorawpozieds1.png[/IMG] Widać od razu, że nie jest wybitnym cockerem, choć niewątpliwie do jej niskiej prezencji przyczyniają się moje niskie umiejetnosci handlerskie, a konkretnie ich brak. Mimo wszystko ja kocham :) Quote
BBeta Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Czemu od razu off, po prostu sobie luźno dyskutujemy ;) agata, zmniejsz prosze podpis, max 500x100 pikseli Quote
Estera Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 [quote name='agata :)']choć kiedyś o jej rzekomą rasowość toczyłam niezłe wojny z szanowanymi uczestniczkami tego forum :) [/quote] Nie tego. Chociaż część osób na DOGOMANII się udziela,jednak "my" byliśmy z forum spanieli (nie podforum dogomanii :p) . Quote
agata :) Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 o to mniej więcej chodziło :P BBeta, już zmniejszam, przepraszam. Quote
BBeta Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 [quote name='agata :)']BBeta, już zmniejszam, przepraszam.[/quote] Dzięki ;) [COLOR=PaleTurquoise]...[/COLOR] Quote
chalimala Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 [quote name='BBeta']Przeczytaj jeszcze raz dokładnie i przyjrzyj się fotkom. Pozwole sobie zacytować A tutaj masz dowody Mam nadzieje, że już teraz nie masz wątpliwości, że jefta ma spaniela :diabloti:[/quote] aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahhahahaahahahha... umarłam....:evil_lol: Quote
zuzka7 Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Ja mam CoCkErKa - sukę - ImIĘ- Nuka - KoLoR - CzArNy - PoBŁSk- Kasztanowy:loveu: PoZdRo!!! Zuzka7 [url]www.members.lycos.co.uk/akwariumtomek[/url] Quote
zula Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 [quote name='zuzka7']Ja mam CoCkErKa - sukę - ImIĘ- Nuka - KoLoR - CzArNy - PoBŁSk- Kasztanowy:loveu: PoZdRo!!! Zuzka7 [URL="http://www.members.lycos.co.uk/akwariumtomek"]www.members.lycos.co.uk/akwariumtomek[/URL][/quote]A możesz pisać normalnie?:diabloti: Quote
sylwu$ Posted August 25, 2007 Author Posted August 25, 2007 a co nie rozumiesz co napisala :diabloti: :evil_lol: Quote
Karolajnaxx Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Moja spanielka ma na imię Funia, ma 4 lata ;) Rudy uparciuch, uwielbia pogodnie za sarnami i bażantami po polach. A, no i błoto to jej żywioł ;) Moja mała 'modelka', uwielbia czesanie :p. Troszeczkę chrapie w nocy :evil_lol: I ma bardzo ładną blond grzywkę :lol: (skromność :P) Nie ma rodowodu, mimo tego dla mnie jest spanielem i nikt inny tak uważać nie musi! A co do komend i sztuczek Funia umie: - dawać łapę - prosić (kiedyś wkleję fotkę ;)) - przybijać piątkę - siadać - leżeć Ostatnio czasami reagowała na 'daj głos', muszę to jeszcze z nią poćwiczyć :D Quote
sylwu$ Posted August 26, 2007 Author Posted August 26, 2007 :)))))) spoko a co slychac u waszych spanielkow??? Quote
Anuśka Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 Ja mam małego spanielka złotego :) na imię ma Manfred (czytajcie Manio) Ma 9 tygodni i jest przeuroczy :) Jak się dowiem jak się wstawia awatary to koniecznie zamieszczę jego zdjęcie. Narazie coś ze stroną jest nie tak :) Pozdrawiam Quote
Recommended Posts